Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hocam profil üzerinden gideceğiz belli başlı bölgeleri direkt verim alacağımız profil olmalı, barış giderse mesela oraya gidip 30 yaşında adam almayacağız benzer profil adam kovalayacağız.
Hocam gene de çok fazla. Elinde BAY harici net şekilde yüksek meblaaya satarım diyeceğin bir Nelson kaldı hadi bir de Davinson de. Kalanlar Avrupa’da bizde aldığı paranın yarısını alır en fazla.

Biraz yüksek bonservis düşük maaş formülüyle ilerlemek lazım free agentlara 3-4 basmak yerine.

Amrabatin çok gereksiz gömüldüğünü görüyorum İnşallah transfer olursa çoğu kişiyi utandiracagini düşünüyorum..En azından gerçekçi bir hedefle ilgilenmeniz olumlu bir durum Arsenalin istediği Camara Inter'in istediği Thuram gibi herifler bize sadece Zaman kaybettirir..
Benim gönlümde yatan aslan partey ama olmaz heralde. Geçen sene hem biz hem fener istemişti. İnşallah fenere gitmez.

Amrabatin çok gereksiz gömüldüğünü görüyorum İnşallah transfer olursa çoğu kişiyi utandiracagini düşünüyorum..En azından gerçekçi bir hedefle ilgilenmeniz olumlu bir durum Arsenalin istediği Camara Inter'in istediği Thuram gibi herifler bize sadece Zaman kaybettirir..
Abisi Nordin Amrabat daha iyi CM oynardı. Ayı gibi bir herif hiçbir vasfı yok

En dikkate değer veri Hume'un istikrarı. Henüz 22 yaşında olmasına rağmen son 2 sezonda Championship'te 81 maça çıkmış bir oyuncu. Championship gibi sert ve mücadeleci bir ligde 22 yaşında bu rakamı yakalamak kolay değil. Biz bunun bir benzerini Victor Nelsson'da görmüştük

Nelsson da 22 yaşında Galatasaray'ın yolunu tutmadan önce yanlış hatırlamıyorsam Copenhag'da 80 küsür maça çıkmış bir stoperdi. Bu tarz genç oyuncuları istikrarlı oldukları dönemde alabilmek çok ama çok kıymetli. Hume için de teknik taktikten önce bu istikrarı cezbedici İşin teknik taktik boyutuna gelecek olursak.. Trai Hume, defansif özellikleri ağır basan bir bek. Ancak bunun yanında hücum özellikleri zayıf demek de yanlış olacaktır. Görsellerde Hume'u asıl mevkisi olmadığı için Kaan Ayhan ve Bayern'de fazla forma şansı bulamadığı için Boey ile kıyaslamak yerine adı tekrar gündeme gelen Assignon ile kıyaslamayı tercih ettim.

İstatistiklerden de anlaşılacağı üzere Hume çizgide dripling ile top taşıyabilen, bunu sık sık tercih eden bir bek değil. Prog. Carries'da Assignon'un hücumcu bir bek olarak üstünlüğünü görebiliyoruz. Ancak Hume'un maçlarını izlediğimizde, oyuncunun topla dripling ve adam eksiltme yerine kanat ve orta saha oyuncuları ile verkaçları çok sık tercih ettiğini görüyoruz. Bir beke göre maç başına topla buluşma ve pas sayısı verilerinde nasıl üstün olduğu ortada.. Oyuncunun istatiksel olarak destekleyebileceğimiz bir diğer önemli özelliği dikine pas ve blok kırıcı pas konusundaki cesareti. Oyuncu dikine pas kullanmayı çok sık tercih ediyor ve bunda yüzde olarak son derece başarılı. Saf hücumcu bir bek olan Assignon'a karşı bile bu veride üstün görünüyor.

1717406529420.webp

Hocam gene de çok fazla. Elinde BAY harici net şekilde yüksek meblaaya satarım diyeceğin bir Nelson kaldı hadi bir de Davinson de. Kalanlar Avrupa’da bizde aldığı paranın yarısını alır en fazla.

Biraz yüksek bonservis düşük maaş formülüyle ilerlemek lazım free agentlara 3-4 basmak yerine.
sayıyı arttırabiliriz işte ama ana omurgada satış potansiyelinden ziyade en az 3 yıl birlikte oynayacak oyuncular olmalı diye düşünüyorum geri kalan isimler sağ bek olur sol açık olur sezon içinde sürpriz performans verenler olur barış gibi

Sofyan Amrabat iyi topçu fakat Galatasaray’ın ihtiyaç duyduğu bir profilde 8 numara değil bana göre. Transferini imkansız olarak görsem de Youssouf Fofana profili Galatasaray’ın tam olarak ihtiyaç duyduğu profil. Geçtiğimiz 2 sezonda Galatasaray’ın lig ve Avrupa’da en zorlandığı rakipler, kendisinden daha fazla koşan kompakt takımlardı. Bu zorlanmanın ana nedenlerinden biri ise Galatasaray’ın bu rakiplere karşı topu ikinci bölgeden üçüncü bölgeye taşıyacak box to box bir 8 numarasının olmayışıydı.

Fofana tarzı bir 8 numara ile orta sahada Galatasaray’ın ihtiyaç duyduğu şekilde hem dinamizmi arttırabilirsiniz hem de dripling ile topu ileri taşıyabilirsiniz. Diğer yandan Fofana progressive pass dediğimiz ileriye dönük blok kırıcı pasları da atabilen ve istatistiklerde bu alanda Amrabat’ın önünde olan bir isim. Yani oyuncu topu üçüncü bölgeye taşımayı hem topla birlikte yapabiliyor hem de blok kırıcı paslarla yapabiliyor. Galatasaray ise bu sezon, önce Kaan Ayhan ile sonrasında da Demirbay ile bunları yapamadı. Çünkü uygun profiller değillerdi

Dediğim gibi zaten Torreira gibi dinamik bir 6 numaran varken Fofana profilinde alınacak bir 8 numara Galatasaray’a ciddi anlamda seviye atlatır. Hatta bana göre Galatasaray adına gelecek sezonun kaderi yapılacak bu 8 numara transferinden geçiyor.

Amrabat daha çok 4-3-3 formasyonunda iş yapabilecek mücadeleci ama stabil bir orta saha. Zamanında 6 numara için gündeme gelen William Carvalho gibi kağıt üstünde iyi görünen ama yanlış bir profil olduğunu düşünüyorum..

Sofyan Amrabat iyi topçu fakat Galatasaray’ın ihtiyaç duyduğu bir profilde 8 numara değil bana göre. Transferini imkansız olarak görsem de Youssouf Fofana profili Galatasaray’ın tam olarak ihtiyaç duyduğu profil. Geçtiğimiz 2 sezonda Galatasaray’ın lig ve Avrupa’da en zorlandığı rakipler, kendisinden daha fazla koşan kompakt takımlardı. Bu zorlanmanın ana nedenlerinden biri ise Galatasaray’ın bu rakiplere karşı topu ikinci bölgeden üçüncü bölgeye taşıyacak box to box bir 8 numarasının olmayışıydı.
Fofana tarzı bir 8 numara ile orta sahada Galatasaray’ın ihtiyaç duyduğu şekilde hem dinamizmi arttırabilirsiniz hem de dripling ile topu ileri taşıyabilirsiniz. Diğer yandan Fofana progressive pass dediğimiz ileriye dönük blok kırıcı pasları da atabilen ve istatistiklerde bu alanda Amrabat’ın önünde olan bir isim. Yani oyuncu topu üçüncü bölgeye taşımayı hem topla birlikte yapabiliyor hem de blok kırıcı paslarla yapabiliyor. Galatasaray ise bu sezon, önce Kaan Ayhan ile sonrasında da Demirbay ile bunları yapamadı. Çünkü uygun profiller değillerdi
Dediğim gibi zaten Torreira gibi dinamik bir 6 numaran varken Fofana profilinde alınacak bir 8 numara Galatasaray’a ciddi anlamda seviye atlatır. Hatta bana göre Galatasaray adına gelecek sezonun kaderi yapılacak bu 8 numara transferinden geçiyor.
Amrabat daha çok 4-3-3 formasyonunda iş yapabilecek mücadeleci ama stabil bir orta saha. Zamanında 6 numara için gündeme gelen William Carvalho gibi kağıt üstünde iyi görünen ama yanlış bir profil olduğunu düşünüyorum..

Çok doğru analiz.

Amrabat diğer seçenekler olmuyorsa kabul edilebilir. Öyle gömülecek bir oyuncu değil.

Atakan Karazor bildiğin çapa 6 numara rotasyon için düşünülüyosa iş yapabilir Torreiranın yanına 11e alınıyosa yanlış transfer olur.

Depay işine saygısı olmayan topçu, gelirse en fazla Zaha kadar katkı verir o da maximum çok net. Geçiniz

12 yabancı bizi bitirecek gibi duruyor hele kerem barış apo falan giderse. Bir de duboisi tutma saçmalığına girersek gelecek sezon pek iyi geçmeyecek gibi duruyor. Rafa Silva gelirse de ekseriyetle sol açık oynatmaya çalışıp verim alamayız muhtemelen

Kerem zaniolo

ya acaba Amrabat inadını düşünüyorum biraz (Okan hoca isityordu deniyordu sonuçta geçen sezonda)

acaba hem torreira hem amrabat 6 ve 8 i kaldırabilecek profiller diye oyuna göre defansif - oynucu değiiştrmeden ofansif vites atan ikili diye mi düşünür emin olamıyorum.

10 numara çok önem taşır öyle bir durumda Grønbæk gibi adamı düşürmek gerekir. (İlkay fantazi çünkü) Rafa silva'da elinde bonservis olduğundan düşünülebilir.

Bana göre:

hemen cuk oturtulması ve kaynak ayrılması gereken:
-Sağ bek (Bence Senaya)
- 8 (K.Thuram / Amrabat / Fofona hepsi olur )
- 10 (Fantazi İlkay - müthiş iş Grønbæk olur - rafa silva)

BAY giderse ve Zaha giderse sol kanat - kalırsa perfomransı kesin artar onca lafımıza rağmen. BAY kalırsa ihtiyac yok.

Alternatifler:
-Forvet
-Kaleci (muslera son sezon)

şu 5 li bence en önemli işler. Dubois ile bekleri yedekliyoruz nede olsa.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt