Transfer Nöbeti #1 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
20 milyon verdiğin kaleci hata yapmasın diye mi beklicez renkdaş yoksa bize maç alsın diye mi
Ben alınsın demiyorum zaten bence de başka daha güvenilir kaleci bulunmalı. Bana çok çizgi kalecisi geliyor bu da bize çok ters gelecek bize libero kaleci lazım. Muslera'nın en önemli özelliklerinden biriydi pozisyon daha başlamadan bitirmesi.

Ticari ve turistik anlamda diyorsun anladım. Ben sportif kısmından bakıyordum. Haksız değilsin muhakkak etkisi vardır ama harcanan paraların karşılığını alıyorlar mıdır bilemem.
Hocam kuyun var kuyun petrol kuyun otur basina Deli dumrul gibi alana 10 almayana 15 usd de gitsin
Fakir psikolojisi bizimkisi anlayamaz

Bulka cizgi kalecisine benziyor biraz

skillere baktimda sirf cizgiden cikardigi toplar var
Hocam 2 metre kaleci adamdan çeviklik bekleyemezsin basindan beri soyluyorum 10 cm demek yavas egilmek demek 10 cm demek yerinden kalkana kadar golu yemek demek ayak dibine yerden gelen toplari yemek demek 1.90 dan uzun kaleci dezavantajdir bize gelmez

Fransa Ligue 1'de en iyi kaleciler arasinda gosteriliyor Bulka. Tamam daha iyisini isteyebilirsiniz de tam olarak nasil olacak o? Chevalier falan isteniliyor ama kaleciler de artik pahali biraz iyi olan 20 milyon euro'dan basliyor, eskisi gibi degil artik.

Bizim gidip de 30-35 milyon euro verme durumumuz yok bir kaleci icin umarim oyle bir beklentiniz yoktur. Cat patlasa 15 milyon euro verebiliriz belki.

Hocam 2 metre kaleci adamdan çeviklik bekleyemezsin basindan beri soyluyorum 10 cm demek yavas egilmek demek 10 cm demek yerinden kalkana kadar golu yemek demek ayak dibine yerden gelen toplari yemek demek 1.90 dan uzun kaleci dezavantajdir bize gelmez
Courtois ve Donnarumma bu yorumu begenmedi.

bulka denilen elemanda çöp hissi var. bu transferde mutlu olmam.

Bulka konusu iyi veya kötü kaleci olmasından ziyade libero özelliği olmayan bir kaleci olması sanki. Çok uzun boylu olduğu için hamleleri ve adım hızı yavaş. Bunun getirisi de var götürüsü de var. Muslera'nın bacakları çabuk ve ilk adımı hızlı. Bu yüzden araya atılan toplarda çok iyi zamanlamayla çıkıp süpürüyor arkayı. Karambollerde de hamle zamanlamasında öncelik alabiliyor. Yeni gelen kaleci bunları yapamazsa direkt göze batar. Savunma kurgusunu da bozar bu iş.

Mutlaka ayakları iyi, oyun konsantrasyonu yüksek, libero gibi bir kaleci lazım bize. Gelen kaleci 90 dakika 'da kaleye gelen 2 topta saçmalarsa olmaz o iş.

Son düzenleme:
Kaleci konusuna deginmisken burada bir karar vermesi gerekiyo teknik heyetin.

Kale ve ceza sahasinda yuksek hakimiyeti olan, kalecilik kriterleri iyi olan biri mi?

yoksa

daha cok ayaklari iyi olan ve oyunu okumasi, bir nevi hizli ve daha cok ceza sahasi disina cikip arkadaki 'boslugu' takip etmekte daha iyi olan biri mi?

simdi ikisi de olsun diyenler cikacaktir ama bence onlar hayal goruyor. Oyle kaleciler pek fazla yok zaten onlarin hepsi iyi olsa ne isi var burada?

Benim sahsi dusuncem > ilk once kaleciligi nasil derim, top tutma, sutlari engelleme, refleksleri, yan toplarda durusu, ceza sahasindaki hakimiyeti gibi mesela. Biz o eski Barcelona gibi tiki-taka oynamiyoruz ki ayaklari bu saydigim kriterlerden daha onemli olsun.

Jelert’i eski hocası Ausburg’a çağırıyormuş anladık da hani aldığımız fiyata gidicekti Ausburg hayatında bir adama 11 M çıkarıp sallamış mı?

Kaleci konusuna deginmisken burada bir karar vermesi gerekiyo teknik heyetin.

Kale ve ceza sahasinda yuksek hakimiyeti olan, kalecilik kriterleri iyi olan biri mi?

yoksa

daha cok ayaklari iyi olan ve oyunu okumasi, nir nevi hizli ve daha cok ceza sahasi disina cikip arkadaki 'boslugu' takip etmekte daha iyi olan biri mi?

simdi ikisi de olsun diyenler cikacaktir ama bence onlar hayal goruyor. Oyle kaleciler pek fazla yok zaten onlarin hepsi iyi olsa ne isi var burada?
Ayağı Günay kadar olsa yeter, refleksleri ve alan hakimiyeti iyi olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt