O bolunme yok artik, her koyun kendi bacagindan asiliyor.
Baktim deminde euro ile giosteren tablo bulamadim, hep pound ile yapmis ingilizler
edit:
Wikipedia kaynaklı 24/25 in ödülleri:
Ekli dosyayı görüntüle 287999
buna göre direkt katıldığımız hesapta 4.29 + 18.62 i cepte.
Play-off ücreti orada olup elenen takım için veriliyor diye biliyorum.
Katsayı Puanı: 1.137.000 Euro (36 takım içindeki UEFA Puanı sıralamasına göre-sürpriz olmazsa sondan 5. sıradayız): 5.685.000
TV Yayın Payı: 13.000.000 (yaklaşık beklenen)
Genel Toplam: 37.300.000 Euro + Maç Başı Gelirler
1G 1B ile dahi yaklaşık 40 Milyon Euro gelir alacağız.
Elemelerde sürpriz olur ve Benfica, Club Brugge, Bodo, Kopenhag, Kızılyıldız gibi takımlardan elenen olur ve bizim mevcut puanımız olan 38.000 puandan daha düşük takımlı bir ekip CL bileti alırsa torba içinde 1-3 sıra kadar yukarı çıkma şansımız var.
Bu durumda en az 37 en çok 40 Milyon Euro garanti bir ücret denebilir.
Hiç sürpriz olmazsa katılacak takımlar şu şekilde sonuçlanan ve sonuçlanması beklenen liglere göre:
Elemelerden gelecek takımların yolu da aşağıda ki gibi:
Şampiyon olmayanlar yolundan sıralamada arkamızda takım yok.
Şampiyonlar Yolu için sıralamada yükselmemiz adına
Bodo / Glimnt'in
Ferencvaros
Kopenhag
Kızılyıldız'ın
yerine
Qarabağ
Basel
Bratislava
S.Graz
gibi takımların ya da bunları bir önceki turda (2. ön eleme) eleyen sürpriz ekiplerin (D.Kiev gibi) gelmesini bekleyeceğiz.
Üst torbalarda yer alan Benfica ve C.Brugge'den biri bizden düşük puanlı tek takım olan Nice'a yenilirse ve bizim torbada şampiyonlar yolunda olan Ferencvaros, Kopenhag ve Kızılyıldız, ve bir üst torbada yer alan Bodo elenirse (5 takım elenmeli + Nice CL'ye kalmalı) Şampiyonlar Ligi'nde 3. torbada olma şansımız çok düşük de olsa var.