Transfer Nöbeti #1 | 2026 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Alper Altun admirim isim vermeden, oyuncu profilleri üzerinden bir kadro kuracağım bakalım beğenecek misin, 80 milyon euroyu aşmadan halledebiliriz gibi.

Kale: Uğurcan, Anadolu'dan 30 küsur yaşlarında yerli sayılan bir kaleci, Batuhan

Sağ Bek: Sallai satılır. Boey alınmaz. Singo zaten bu maaşla vs ilk senesinde satılmaz bu neden kalır. Singo (Defansif güçlü sağ bek), arkasına u23 kontenjanından böyle Brezilya taraflarından top tekniği yüksek, hani koysan kanat oynayabilecek veya koysan 8 numara oynayabilecek genç bir oyuncu opsiyonlu kiralarım. Şey gibi düşün, Kaan Ayhan'ın 22 yaşındaki brezilyalı versiyonu.

Sağ Stoper: Sanchez, Lemina
Sol Stoper: Abdülkerim, buraya yine u23 klasmanında, bizim stoperlerin aksine çok süratli bir sol stoper bakarım. Opsiyonlu kiralık bence iyi gider.

Sol bek: Jakops, Eren ve Kazımcan. Kazımcan'ı devre arasına kadar tutarım.

6 Numara: İşte buraya baba bir oyuncu transfer etmek gerekli. Akıllara Patrick Viera geliyor tabii :) Ama o tarz 30-40 milyon euroya alınabilecek bir oyuncu. Rotasyonda Lemina.

8 Numara: Torreira, Nhaga, ve u23 için buraya top tekniği yüksek bir oyuncu yine alınmalı diye düşünüyorum. Aslında Sara'yı misal 35'e sattık, gittik 10 milyona 21 yaşındaki Sara'yı aldık gibi.

10 numara: Şimdi buraya bence gol atmasını çok iyi bilen bir oyuncu almalıyız. Mertens Napoli tarihinin en golcü oyuncusuydu. İşte o tarz -yaşı önemsiz- tam anlamıyla bir kurt oyuncu çözmeliyiz.

Sağ kanat forvet: Sane-Yunus
Sol kanat forvet: Barış-U23 (böyle aşırı pırpır top cambazı bir tip, hani potansiyeli çok yüksek, tutarsa ne ala, tutmazsa da sene sonu kiralık postalarız) -Bertuğ

Santrafor: Osimhen-Vedat Muriq - Bertuğ
Bu ne

Yönetim olarak sen denetimini yapar bunu alamayız dersin zaten. Ama hocanın inatla istemiyorum dediği oyuncuyu takımda tutmanın hiçbir manası yok.
Büyük hikaye barındırıyor bu.
Yönetim sportif direktör ile planını yapar oyuncuları alır kadro planını da değerlendirir kenardaki personel yok arkadaş mı diyecek.

Örneğini verdim işte. Çok istedim dediği adamın daha istediği mevkide bizimle oynayamayacağını değerlendiremiyor. Haftalarca planım bu diye konuşup duruyor.
Bu yeni de değil ayrıca.
Angelino için aynısını yaptı oyun planında yer vermedi(kendi mallığı hariç) Tuttu diğer bekte muadili frankowski için çok izledik çok takip
ettik istiyoruz dedi sonuç? Onu da çöp ettik gönderdik.

Bats için aynısı oldu. Tam istediği yıpratıcı osimhen tarzı herifti 3 milyon maaşla getirdik ne oldu 5 ay sonra shootingen.

Planlarında lemina diye oyuncu yoktu istemiyordu.
Boey istemedi gönderilsin istedi.
Demek ki hocanın istemediği ve kadroda kalan yada eklenen adamlar takıma katkı verebiliyormuş.

Sizin de dahil olmak üzere icardi olduğunda mevcut oyunumuzu oynayamıyoruz o nedenle olmamalı fikri var. Okanı da bunu desteklediğini düşünüyorsunuz.
Oyunumuzu asıl oyuncularla da oynayamadığımız oyuncular oldu ki.

Burada dilinizden düşürmediniz yok barış forvette olmalı da şöyle olacak böyle olacak. Barış çıktı daha kötü performans gösterdi.
Gelecek adamın nokta atışı olacağın daha çok performans vereceğine nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ki bende onu merak ediyorum.

Bunun yerine doğru atak içeren taktiklerle forveti beslesen zaten bu kadar kaotik ortam olmayacak.
Biri topu alsın koşup gitsin futbolu ile futbola ac top seviyedeki forvetler hariç hiç bir oyuncu sizleri tatmin etmeyecek.

Elinde topu en iyi sürebilen bir önceki takımında son senesini forvet bölgesinde esneterek verim oranını artıran sane bir kere bile forvet düşünülmedi.
Sane defans yaparken forvet bölgesinde bulunup atak yaparken bayern forvetlerine alan açıyor ve her maç en az 3 tane %100 pozisyona giriyordu o bölgede.
Bunu da açıp geçen seneki dünya kulüpler turnuvasını bakarsan bir örneğini görürsün.

İcardi gidecek ayağında top tutmasını bilmeyen kozalak gibi ortalarsa dolanan muadilmuadjiler istiyorsunuz. İcardi gitmeli mi bence de evet ancak teknik direktörümüzün kafasındaki profile bırakmak mantık dışı. 11 tane barış olsun hata yapmayalım, gol yemeyelim maç başı 5 gol atalım hayali gerçekçi değil kisme kusura bakmasın.
4 sene yan yana onayıp birbirine pas atamayacak hale gelen adamlar var takımda. O gitsin bu gelsin kadroyu şu kursundan ziyade daha derin problemlere kafa yormalı.
Doğruları yaptığında x yerine y koyarsın benzer verimi alırsın zaten.

Bak samsunsporun pas antrenman sistemi var.
Maç içinde en kazma oyuncusu bile hatasız pas atabiliyor çünkü doğru karar vermeni sağlayacak bilinç oluyor. Ek olarak buna bir tane oyuncuyu da taktik olarak katınca en verimli futbol çıkıyor.

Davinson topu alsın, jakobs alsın, barış, sane, osimhen alsın hurra dikine gitsin ama kalan herkesin yeri sabit kalsın. Taktik bu.
Çözülmesi gereken yer burası.
Oyuncuları geçelim.

Ismail Jakobs: "Pape Gueye ile Afrika Kupası sırasında çok konuştum. Galatasaray'a gelmeye çok ilgiliydi. Kulüp benden yine yardım isterse onları buraya getirmek için elimden geleni yaparım."

Büyük hikaye barındırıyor bu.
Yönetim sportif direktör ile planını yapar oyuncuları alır kadro planını da değerlendirir kenardaki personel yok arkadaş mı diyecek.

Örneğini verdim işte. Çok istedim dediği adamın daha istediği mevkide bizimle oynayamayacağını değerlendiremiyor. Haftalarca planım bu diye konuşup duruyor.
Bu yeni de değil ayrıca.
Angelino için aynısını yaptı oyun planında yer vermedi(kendi mallığı hariç) Tuttu diğer bekte muadili frankowski için çok izledik çok takip
ettik istiyoruz dedi sonuç? Onu da çöp ettik gönderdik.

Bats için aynısı oldu. Tam istediği yıpratıcı osimhen tarzı herifti 3 milyon maaşla getirdik ne oldu 5 ay sonra shootingen.

Planlarında lemina diye oyuncu yoktu istemiyordu.
Boey istemedi gönderilsin istedi.
Demek ki hocanın istemediği ve kadroda kalan yada eklenen adamlar takıma katkı verebiliyormuş.

Sizin de dahil olmak üzere icardi olduğunda mevcut oyunumuzu oynayamıyoruz o nedenle olmamalı fikri var. Okanı da bunu desteklediğini düşünüyorsunuz.
Oyunumuzu asıl oyuncularla da oynayamadığımız oyuncular oldu ki.

Burada dilinizden düşürmediniz yok barış forvette olmalı da şöyle olacak böyle olacak. Barış çıktı daha kötü performans gösterdi.
Gelecek adamın nokta atışı olacağın daha çok performans vereceğine nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ki bende onu merak ediyorum.

Bunun yerine doğru atak içeren taktiklerle forveti beslesen zaten bu kadar kaotik ortam olmayacak.
Biri topu alsın koşup gitsin futbolu ile futbola ac top seviyedeki forvetler hariç hiç bir oyuncu sizleri tatmin etmeyecek.

Elinde topu en iyi sürebilen bir önceki takımında son senesini forvet bölgesinde esneterek verim oranını artıran sane bir kere bile forvet düşünülmedi.
Sane defans yaparken forvet bölgesinde bulunup atak yaparken bayern forvetlerine alan açıyor ve her maç en az 3 tane %100 pozisyona giriyordu o bölgede.
Bunu da açıp geçen seneki dünya kulüpler turnuvasını bakarsan bir örneğini görürsün.

İcardi gidecek ayağında top tutmasını bilmeyen kozalak gibi ortalarsa dolanan muadilmuadjiler istiyorsunuz. İcardi gitmeli mi bence de evet ancak teknik direktörümüzün kafasındaki profile bırakmak mantık dışı. 11 tane barış olsun hata yapmayalım, gol yemeyelim maç başı 5 gol atalım hayali gerçekçi değil kisme kusura bakmasın.
4 sene yan yana onayıp birbirine pas atamayacak hale gelen adamlar var takımda. O gitsin bu gelsin kadroyu şu kursundan ziyade daha derin problemlere kafa yormalı.
Doğruları yaptığında x yerine y koyarsın benzer verimi alırsın zaten.

Bak samsunsporun pas antrenman sistemi var.
Maç içinde en kazma oyuncusu bile hatasız pas atabiliyor çünkü doğru karar vermeni sağlayacak bilinç oluyor. Ek olarak buna bir tane oyuncuyu da taktik olarak katınca en verimli futbol çıkıyor.

Davinson topu alsın, jakobs alsın, barış, sane, osimhen alsın hurra dikine gitsin ama kalan herkesin yeri sabit kalsın. Taktik bu.
Çözülmesi gereken yer burası.
Oyuncuları geçelim.

renktaş okudum tüm yazıyı, şimdi eleştirilerine katıldığım yerler var katılmadığım yerler var o ayrı ama bi de benim demek istediğimi şöyle bi düşünmeni rica ederim senden,

Şimdi Okan hoca kalıyor mu takımda kalıyor evet, yani biz 1 sezon daha garanti Okan hocaylayız

haliyle burada hocanın istemiyorum dediği oyuncu misal Singo olsa, yönetim şunu demeli; "yav ne demek istemiyorum hocam kaç para verdik". veya Sane olsa yönetim yine devreye girmeli "hocam 10 milyon euro maaş bağladık, Sanebox satıyoruz, biz bu oyuncudan çıkamayız kusura bakma".

Ama hocanın 4 senenin sonunda geldiği noktada artık hepimiz biliyoruz ki, -eğer sürpriz bir farklı oyun anlayışı ile oynamaya çalışmazsak- biz fizik gücüne dayalı, atletizme dayalı ve tamamen rakipleri hata yapmaya zorlayarak, o hatalardan gol veya goller bulmaya çalışan tamamen press takımıyız. An itibariyle gerçek bu. Ve bu değişmeyecek önümüzdeki sene de. Dediğim gibi sürpriz bir şekilde Okan hoca farklı bir şeyler denemezse tabii.

Haliyle bu noktada zaten kontratı bitmiş olan, ve hiçbir şekilde mevcut sistemi geçtim, 2023 2024 sezonunda da olsak şimdiki haliyle maalesef ilk 11'de oynayamayacak bir oyuncu -efsanemiz de olsa, İcardi'yi çok severim- eğer hoca istemiyorsa artık bu noktada zaten yönetim göndermeli, hatta tam tersini söyleyeyim hoca dese ki "İcardi 1 sene daha kalsın", yönetim asıl devreye girip "hocam kusura bakma senin oyununa vs uygun değil, biz bu sene bunun problemlerini yaşadık, duygusal davranıyorsun, biz İcardi'yle sözleşme yenilemeyeceğiz, yerine başka oyuncu bakacağız".

Velhasıl, hani tüm eleştiriler, artılar eksiler bir yana, ortada somut gerçekler var. Bu gerçekler dediğim gibi Okan hocayla 5. sezona başlayacağız, Okan hocanın oyun anlayışı belli, biz topu stop edelim, tiki taka topu döndürelim vs değiliz, biz yukarıda bahsettiğim şekilde oynayan bir takımız. Haliyle burada takımın başarısı için yönetimin zaten hocadan da daha akil davranması gerekli.

Eyyorlamam bu kadar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt