GSCimbom
Alper Altun

Transfer Nöbeti #1 | Ocak 2022 Arşiv Sayfa 110

Alper Altun ·

Cevap
9,8K
Okunma
542,7K
Sayfa
110/491
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aytaç(–)
Alpaslan(?)
Pva(–)
Asunçao(–)
Barış(?)
Morutan(?)
Cica(?)
Halil(?)
Boey(!)
Nelson(+)
Berkan(+)

Mohamed(–)
Oğulcan(–)
Etebo(–)
Kuru(–)
Gedson(+)
Halil(+)
Omar(–)
Kılınç(?)
Yedlin(–)
Arda(–)
Fatih(–)
Kerem(+)

Luyi(?)
Seri(+)
Lemina(?)
Kuru(+)
Andone(–)
Saracci(+)
Ozor(–)
Emre mor(–)
Nzonzi(–)
Falcao(–)
Babel(–)
Jimmy(–)
Okan(–)
Adem(+)
Taylan(+)
Şener(–)
Jese(–)

Nagatomo(+)
Ömer(–)
Semih(–)
Muğdat(–)
Taşdemir(–)
Diagne(–)
Akbaba(–)
Mitro(–)

48 transfer,28 tutmamış,sadece 11i tutmuş,9u da muamma

Tm i açsan,portakalı soydum şeklinde rastgele 48 isim seçip transfer etsen en kötü 12 kişi tuttururdun

Transferle takımın düzeleceğini sananlar ne içiyosa tavsiye almak isterim o kafayı çok merak ediyorum

Bize Kamaldeen ve Sinisterra gibi hizli, topla rakibin uzerine giden ve adam eksiltebilen bir kanat oyuncu lazim. Garry Rodrigues’in oyun gorusu cok mu iyiydi? Degil ama adam hizi ile fark yaratiyordu. Sampiyon oldugumuz sezon 11 assistin 8’ini Gomis’e yapti. Simdi kanattan forveti besleyebilen bir oyuncumuz yok. Kanat transferi Gedson ve forvet transferinden daha onemli. Keita tuttu, Bruma tuttu, Onyekuru tuttu, Garry tuttu, buradan devam.

Aytaç(–)
Alpaslan(?)
Pva(–)
Asunçao(–)
Barış(?)
Morutan(?)
Cica(?)
Halil(?)
Boey(!)
Nelson(+)
Berkan(+)

Mohamed(–)
Oğulcan(–)
Etebo(–)
Kuru(–)
Gedson(+)
Halil(+)
Omar(–)
Kılınç(?)
Yedlin(–)
Arda(–)
Fatih(–)
Kerem(+)

Luyi(?)
Seri(+)
Lemina(?)
Kuru(+)
Andone(–)
Saracci(+)
Ozor(–)
Emre mor(–)
Nzonzi(–)
Falcao(–)
Babel(–)
Jimmy(–)
Okan(–)
Adem(+)
Taylan(+)
Şener(–)
Jese(–)

Nagatomo(+)
Ömer(–)
Semih(–)
Muğdat(–)
Taşdemir(–)
Diagne(–)
Akbaba(–)
Mitro(–)

Tm i açsan,portakalı soydum şeklinde rastgele 48 isim seçip transfer etsen en kötü 12 kişi tuttururdun

Transferle takımın düzeleceğini sananlar ne içiyosa tavsiye almak isterim o kafayı çok merak ediyorum
Kime göre neye göre tutmamış bunlar sana göre mı ?

Gedson + kanat + forvet
Bu 3 oyuncu Avrupa icin yazilir. Muslera yetismiyorsa forveti iptal etmeliyiz. Muslera yetisiyorsa Okan geri gelsin. Giresun ile iliskiler iyiydi, orta yolunu bulup geri cagirmaliyiz.

Feghouli bu sezon ligde 13 mac oynadi, adam gecme ortalamasi 0.3. Top calma 0.2, top kapma 0.3. Avrupa liginde 4 mac oynadi, adam gecme ortalamasi 0.0. Bir kez bile adam gecmemis bir kez. Saka gibi yav. Bu adami sahada iyi izleyin sahada yuruyor resmen, pres yok, kanatta oynuyor dribbling yok, orta sahada oynuyor top kapma ve calma yok. Hoca bu traktor’u hala oynatmaya devam ediyor. Bu traktor oynuyor ama genc Morutan yedek. Tamam Morutan’in cok eksikleri var ama transfer surecinde Morutan hakikaten zevk verecek oyunculardan bir tanesi diyen ben degildim. Eksikleri oldugunu, topsuz oyunda yetersiz oldugunu ya scout ekibi kendisine soylemedi ya da dogru analiz edemediler. Bence ikincisi. Rumen gazeteci bile bizim scout ekibinden daha iyi analiz etmis. Kolay ulasabilecek bonuslar ile birlikte 5.7 milyon euro bonservis verilecek kulubune. O parayla daha “olmus” bir futbolcu alamaz miydik yani?

Hatalarini say say bitmez.
Yaw dun ilk yarida Kerem soldan ortaladi ve top diger tarafa taca dogru cikarken Fegh zar zor yakaladi fakat sorun Kerem topu ortaladiginda daha Fegh katrajda degildi. Normalde ceza sahasinin icinde olsa top önüne dusecekti. Top ayagina geldiginde iyi pas cikarmasi haricinde hicbir ozelligi kalmadi. Dedigin gibi sadece topu bekliyor.

Bizde orta saha,forvet ve kanat ve lider oyuncu eksikliği var. Şimdi birde kaleci sıkıntısı başladı. Göztepe kalecisini vermez. Onun için en mantıklısı Doğan Alemdar’ın alınması. Ortaya Gedson gelir diye düşünüyorum. Ama skora etki edecek adam eksikliği oluyor. Onu da 1 sene sonra sözleşmesi bitecek Savanier ile kapatmalıyız. Parası ne ise verelim. Forvete kimi alırız bilmiyorum ama kaliteli biri alınmalı. Kanata da benim önerim 2 hafta sonra sözleşmesi biten Ezequel Barco kaçırılmamalı. Eğer kendisi gelmiuorsa yine 1 senelik sözleşmesi kalan Fransa’dan Nathanael Mbuku alınabilirse müthiş olur.

Aytaç(–)
Alpaslan(?)
Pva(–)
Asunçao(–)
Barış(?)
Morutan(?)
Cica(?)
Halil(?)
Boey(!)
Nelson(+)
Berkan(+)

Mohamed(–)
Oğulcan(–)
Etebo(–)
Kuru(–)
Gedson(+)
Halil(+)
Omar(–)
Kılınç(?)
Yedlin(–)
Arda(–)
Fatih(–)
Kerem(+)

Luyi(?)
Seri(+)
Lemina(?)
Kuru(+)
Andone(–)
Saracci(+)
Ozor(–)
Emre mor(–)
Nzonzi(–)
Falcao(–)
Babel(–)
Jimmy(–)
Okan(–)
Adem(+)
Taylan(+)
Şener(–)
Jese(–)

Nagatomo(+)
Ömer(–)
Semih(–)
Muğdat(–)
Taşdemir(–)
Diagne(–)
Akbaba(–)
Mitro(–)

Min. 4 tane daha ekleyecez bu listeye ocakta insallah.

Az kaldı

Aytaç(–)
Alpaslan(?)
Pva(–)
Asunçao(–)
Barış(?)
Morutan(?)
Cica(?)
Halil(?)
Boey(!)
Nelson(+)
Berkan(+)

Mohamed(–)
Oğulcan(–)
Etebo(–)
Kuru(–)
Gedson(+)
Halil(+)
Omar(–)
Kılınç(?)
Yedlin(–)
Arda(–)
Fatih(–)
Kerem(+)

Luyi(?)
Seri(+)
Lemina(?)
Kuru(+)
Andone(–)
Saracci(+)
Ozor(–)
Emre mor(–)
Nzonzi(–)
Falcao(–)
Babel(–)
Jimmy(–)
Okan(–)
Adem(+)
Taylan(+)
Şener(–)
Jese(–)

Nagatomo(+)
Ömer(–)
Semih(–)
Muğdat(–)
Taşdemir(–)
Diagne(–)
Akbaba(–)
Mitro(–)

Terimin planlamasi rengim

Aytaç(–)
Alpaslan(?)
Pva(–)
Asunçao(–)
Barış(?)
Morutan(?)
Cica(?)
Halil(?)
Boey(!)
Nelson(+)
Berkan(+)

Mohamed(–)
Oğulcan(–)
Etebo(–)
Kuru(–)
Gedson(+)
Halil(+)
Omar(–)
Kılınç(?)
Yedlin(–)
Arda(–)
Fatih(–)
Kerem(+)

Luyi(?)
Seri(+)
Lemina(?)
Kuru(+)
Andone(–)
Saracci(+)
Ozor(–)
Emre mor(–)
Nzonzi(–)
Falcao(–)
Babel(–)
Jimmy(–)
Okan(–)
Adem(+)
Taylan(+)
Şener(–)
Jese(–)

Nagatomo(+)
Ömer(–)
Semih(–)
Muğdat(–)
Taşdemir(–)
Diagne(–)
Akbaba(–)
Mitro(–)

Dogru bir analiz degil bu bence.

Sakatliklar, kiralik gelip yonetim beceriksizligiyle sezon ortasi geri gideni var.. Bedavaya gelen var sadece maas ile.. Ayrica, rotasyon icin alinanda var. Tamam dediklerine uyanda var ama cok dogru bir analiz degil.

Dogru bir analiz degil bu bence.

Sakatliklar, kiralik gelip yonetim beceriksizligiyle sezon ortasi geri gideni var.. Bedavaya gelen var sadece maas ile.. Ayrica, rotasyon icin alinanda var. Tamam dediklerine uyanda var ama cok dogru bir analiz degil.
Neresinden bakarsan bak,tutarsan tut,görürsen gör

Hangi futbol görüşüyle değerlendireceksen değerlendir

– yazdığım oyuncuların belki bir iki tanesi hariç hiçbirine tuttu diyemezsin

Bedavaya aldım dediğin falcaoya babele ne maaş verdiğin ortada,en azından para harcamadıkta diyemezsin en minimum aytaça ardaya bile 5–10 m tl maaş veriyosun hayrına

Mesela 48 oyuncunun transferini değerlendirdiğimde ortaya çıkan tablo tansiyonumu düşürdü,sen doğru bir analiz yaparmısın benim tam tersim bende doğrusunu öğreneyim emrah

Belkide ben yanlış biliyorum

Feghouli bu sezon ligde 13 mac oynadi, adam gecme ortalamasi 0.3. Top calma 0.2, top kapma 0.3. Avrupa liginde 4 mac oynadi, adam gecme ortalamasi 0.0. Bir kez bile adam gecmemis bir kez. Saka gibi yav. Bu adami sahada iyi izleyin sahada yuruyor resmen, pres yok, kanatta oynuyor dribbling yok, orta sahada oynuyor top kapma ve calma yok. Hoca bu traktor’u hala oynatmaya devam ediyor. Bu traktor oynuyor ama genc Morutan yedek. Tamam Morutan’in cok eksikleri var ama transfer surecinde Morutan hakikaten zevk verecek oyunculardan bir tanesi diyen ben degildim. Eksikleri oldugunu, topsuz oyunda yetersiz oldugunu ya scout ekibi kendisine soylemedi ya da dogru analiz edemediler. Bence ikincisi. Rumen gazeteci bile bizim scout ekibinden daha iyi analiz etmis. Kolay ulasabilecek bonuslar ile birlikte 5.7 milyon euro bonservis verilecek kulubune. O parayla daha “olmus” bir futbolcu alamaz miydik yani?

Hatalarini say say bitmez.
Galatasaray kariyerinde iyi oynadığı maç sayısının 2 katı kadar batırdığı maç vardır Feghouli 'nin ama onun adı var o çok kaliteli ! Morutan 1 hata yaptığı an kendini yedek klübesinde buluyor haftalarca forma yüzü göremiyor ama Feghouli ne yaparsa yapsın oynamaya devam ediyor

Babel'ler Feghouli'ler Diagne'ler oynuyor sonra genç kadro tecrübesiz vs. vs. diyoruz. Ulan bu yaz aldığımız genç oyunculardan kaç tanesi sahadaydı dün Sivas maçında ? Nelsson,Cicaldau ve Berkan sonra suç bu yeni yapılanmada oluyor genç oyuncularda oluyor sanki genç oyuncular oynuyor da kaybediyoruz gibi

Fatih Terim kendi söylemiyor muydu Lokomotif maçı sonrası 3 gün geçti Feghouli anca 20 dakikayı kaldırabilir diye ? Üst üste Lazio ve Sivas deplasmanlarında ilk 11 oynatıyor hayır Feghouli'yi hiç tanımıyor gibi Feghouli'nin burdan sağ çıkamayacağını bilmiyor mu ? Morutan haftalardır forma yüzü görmüyor dinlenmiş durumda şu maçta Feghouli yerine ilk 11 başlasaydı ne kaybedebilirdik ki ?

Soru yok mu arkadaslar
h_2042.jpg

Neresinden bakarsan bak,tutarsan tut,görürsen gör

Hangi futbol görüşüyle değerlendireceksen değerlendir

– yazdığım oyuncuların belki bir iki tanesi hariç hiçbirine tuttu diyemezsin

Bedavaya aldım dediğin falcaoya babele ne maaş verdiğin ortada,en azından para harcamadıkta diyemezsin en minimum aytaça ardaya bile 5–10 m tl maaş veriyosun hayrına

Mesela 48 oyuncunun transferini değerlendirdiğimde ortaya çıkan tablo tansiyonumu düşürdü,sen doğru bir analiz yaparmısın benim tam tersim bende doğrusunu öğreneyim emrah

Belkide ben yanlış biliyorum

Ustte belirttigime inaniyorum. Oyuncular tuttu demek yanlis olur zaten olasilik yuzde 50. Ya tutar ya da tutmaz. Simdi sen "rastgele tm'den oyuncu secsem 12 tane tutardi" dediginde cok analitik ve gercekci olmuyor. Bu isi bilme kismi degil bu arada. Dediklerinde dogruluk payi oldugu kadar hatali muhasebe oldugunu da dusunuyorum. Transferin farkli boyutlari var cunku. Ustune bir de unutulmus surecler var (sakatlik vs..).

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt