Aytaç(–)
Alpaslan(?)
Pva(–)
Asunçao(–)
Barış(?)
Morutan(?)
Cica(?)
Halil(?)
Boey(!)
Nelson(+)
Berkan(+)
Mohamed(–)
Oğulcan(–)
Etebo(–)
Kuru(–)
Gedson(+)
Halil(+)
Omar(–)
Kılınç(?)
Yedlin(–)
Arda(–)
Fatih(–)
Kerem(+)
Luyi(?)
Seri(+)
Lemina(?)
Kuru(+)
Andone(–)
Saracci(+)
Ozor(–)
Emre mor(–)
Nzonzi(–)
Falcao(–)
Babel(–)
Jimmy(–)
Okan(–)
Adem(+)
Taylan(+)
Şener(–)
Jese(–)
Nagatomo(+)
Ömer(–)
Semih(–)
Muğdat(–)
Taşdemir(–)
Diagne(–)
Akbaba(–)
Mitro(–)
48 transfer,28 tutmamış,sadece 11i tutmuş,9u da muamma
Tm i açsan,portakalı soydum şeklinde rastgele 48 isim seçip transfer etsen en kötü 12 kişi tuttururdun
Transferle takımın düzeleceğini sananlar ne içiyosa tavsiye almak isterim o kafayı çok merak ediyorum
Geçmiş dönemi bir kenara bırakıyorum, zaten transfer politikası da UEFA FFP'in de etkisiyle ve hatalı tercihlerle çok verimli transfer dönemi geçirememiştik.
Ancak FFP sonrası dönemde yapılan transferlerden TM piyasa değerlerine göre neredeyse değer kaybeden futbolcumuz yok. İşin o tarafını da geçtim, aldığımız oyuncuların yaş ortalaması gerçekten küçük ve maaşları düşük.
Ne olursa olsun bu takıma sabredilmesi gerektiğini, takım karakterine uyum sağlamalarıyla da farklı bir noktaya geleceğine inanıyorum. Bu dönem alınan gençlerin tutup tutmadığını anlamak için sezon sonunu, hatta gelecek sezon başını görmek gerektiğini düşünüyorum. Birkaç doğru hamleyle tüm eksikleri kapatıp takımın gelişimini izlemeliyiz.
Derseniz ki oyun olarak bir şey oynamıyor takım, teknik ekip yetersiz, yeni bir hoca ile bu süreci geçirmek daha doğru. Ona bir şey diyemem, sizin görüşünüzdür ama ne olursa olsun elde genç ve işlenmesi gereken bir oyuncu grubu var ve bu kadar kısa sürede bunlar olmadı demeyi doğru bulmuyorum.
Birçoğunun son güncellenme tarihi Ekim 2021. Mesela Ömer Bayram için tutmadı demişsiniz ki benim zaten çok eleştirdiğim bir oyuncu ters ayağı yüzünden ama 400b€ vermişiz, takımın da en az kazanan oyuncusu olmasına rağmen 6385 dakikada 23 asist yapmış. O asistlerle 2-3 maç kazandırdıysa zaten maliyetini fazlasıyla çıkartıyor, yani tutmuş gibi görünüyor. İşin bir diğer tarafı da istatistiklere yansımayan ama yedirttiği goller, yaptırttığı penaltılar var. O taraftan da bakınca tutmamış görünüyor.
Benim için bu sene hayal kırıklığı yaratan oyuncu Gustavo olacak gibi, onun dışında diğer gençler için umutluyum.
Aytaç(–) 2.9m€ > 1.9m€
Alpaslan(?) 2.2m€ > 2.4m€
Pva(–) 7m€ > 6.5m€
Asunçao(–) 7m€ > 7m€
Barış(?) 1m€ > 2m€
Morutan(?) 2.80m€ > 5m€
Cica(?) 6.5m€ > 9m€
Halil(?) 1.5m€ > 4.3m€
Boey(!) 2.5m€ > 4.2m€
Nelson(+) 3.5m€ > 7m€
Berkan(+) 3.3m€ > 5m€
Mohamed(–) 2.5m€ > 6m€
Oğulcan(–) 0.47m€ > 0.75m€
Etebo(–) 4m€ > 3.2m€
Kuru(–) 10m€ > 13m€ - 6m€ > 7m€
Gedson(+) 13.5m€ > 12.5m€ (son güncellenme tarihi 21 Mayıs 2021)
Halil(+) 1.5m€ > 2.9m€ > 4.3m€
Omar(–) 6m€ > 5m€ - sakatlık sonrası 1.7m€
Kılınç(?) 5.5m€ > 4.6m€
Yedlin(–) 5m€ > 4.1m€
Arda(–) 0.65m€ > 0.4m€
Fatih(–) 0.3m€ > 75b€
Kerem(+) 0.2m€ > 6m€