GSCimbom
Alper Altun

Transfer Nöbeti #1 | Ocak 2022 Arşiv Sayfa 111

Alper Altun ·

Cevap
9,8K
Okunma
542,7K
Sayfa
111/491
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Soru yok mu arkadaslar
23658 (3).webp

Aytaç(–)
Alpaslan(?)
Pva(–)
Asunçao(–)
Barış(?)
Morutan(?)
Cica(?)
Halil(?)
Boey(!)
Nelson(+)
Berkan(+)

Mohamed(–)
Oğulcan(–)
Etebo(–)
Kuru(–)
Gedson(+)
Halil(+)
Omar(–)
Kılınç(?)
Yedlin(–)
Arda(–)
Fatih(–)
Kerem(+)

Luyi(?)
Seri(+)
Lemina(?)
Kuru(+)
Andone(–)
Saracci(+)
Ozor(–)
Emre mor(–)
Nzonzi(–)
Falcao(–)
Babel(–)
Jimmy(–)
Okan(–)
Adem(+)
Taylan(+)
Şener(–)
Jese(–)

Nagatomo(+)
Ömer(–)
Semih(–)
Muğdat(–)
Taşdemir(–)
Diagne(–)
Akbaba(–)
Mitro(–)

48 transfer,28 tutmamış,sadece 11i tutmuş,9u da muamma

Tm i açsan,portakalı soydum şeklinde rastgele 48 isim seçip transfer etsen en kötü 12 kişi tuttururdun

Transferle takımın düzeleceğini sananlar ne içiyosa tavsiye almak isterim o kafayı çok merak ediyorum
barış, cicaldau ve morutan'a da eksi yazmakta bir beis görmeyelim üstat.

Ustte belirttigime inaniyorum. Oyuncular tuttu demek yanlis olur zaten olasilik yuzde 50. Ya tutar ya da tutmaz. Simdi sen "rastgele tm'den oyuncu secsem 12 tane tutardi" dediginde cok analitik ve gercekci olmuyor. Bu isi bilme kismi degil bu arada. Dediklerinde dogruluk payi oldugu kadar hatali muhasebe oldugunu da dusunuyorum. Transferin farkli boyutlari var cunku. Ustune bir de unutulmus surecler var (sakatlik vs..).
Oyuncular tutmadı diyorum,sende evet sana katılıyorum diyosun

Sonra doğru bi muhasebe değil diyosun

Ne diyosun rtaş yaw :)

Oyuncular tutmadı diyorum,sende evet sana katılıyorum diyosun

Sonra doğru bi muhasebe değil diyosun

Ne diyosun rtaş yaw :)

Diyorum ki, tutmadigi konusunda hakli oldugun noktalar olmasina ragmen yaklasimin yani cikarimin hatali. Oyuncu isminin yanin - + ? koyunca dogru bir analiz olmuyor diyorum. Andone icin, neden - ? Adam sakatlanmasa fena da gitmiyordu hani belki iyi isler yapacakti ornek verdim olasilik olarak.

subat basi dönmüş oluyor,iyi👍

Avrupa maçlarına yetişecekse ne güzel Muslera, ama bu saatten sonra Muslera 'yı korumak adına ligde yerli kaleciler ile devam etmekten yanayım. Ligde Okan oynasın Avrupa maçlarına saklayalım Muslera 'yı

Yani adam artık 35 yaşında, üst üste 2 defa çok ciddi sakatlık yaşadı hani futbol hayatını doğrudan riske atacak sakatlıklar bunlar

Aytaç(–)
Alpaslan(?)
Pva(–)
Asunçao(–)
Barış(?)
Morutan(?)
Cica(?)
Halil(?)
Boey(!)
Nelson(+)
Berkan(+)

Mohamed(–)
Oğulcan(–)
Etebo(–)
Kuru(–)
Gedson(+)
Halil(+)
Omar(–)
Kılınç(?)
Yedlin(–)
Arda(–)
Fatih(–)
Kerem(+)

Luyi(?)
Seri(+)
Lemina(?)
Kuru(+)
Andone(–)
Saracci(+)
Ozor(–)
Emre mor(–)
Nzonzi(–)
Falcao(–)
Babel(–)
Jimmy(–)
Okan(–)
Adem(+)
Taylan(+)
Şener(–)
Jese(–)

Nagatomo(+)
Ömer(–)
Semih(–)
Muğdat(–)
Taşdemir(–)
Diagne(–)
Akbaba(–)
Mitro(–)

48 transfer,28 tutmamış,sadece 11i tutmuş,9u da muamma

Tm i açsan,portakalı soydum şeklinde rastgele 48 isim seçip transfer etsen en kötü 12 kişi tuttururdun

Transferle takımın düzeleceğini sananlar ne içiyosa tavsiye almak isterim o kafayı çok merak ediyorum
Geçmiş dönemi bir kenara bırakıyorum, zaten transfer politikası da UEFA FFP'in de etkisiyle ve hatalı tercihlerle çok verimli transfer dönemi geçirememiştik.

Ancak FFP sonrası dönemde yapılan transferlerden TM piyasa değerlerine göre neredeyse değer kaybeden futbolcumuz yok. İşin o tarafını da geçtim, aldığımız oyuncuların yaş ortalaması gerçekten küçük ve maaşları düşük.

Ne olursa olsun bu takıma sabredilmesi gerektiğini, takım karakterine uyum sağlamalarıyla da farklı bir noktaya geleceğine inanıyorum. Bu dönem alınan gençlerin tutup tutmadığını anlamak için sezon sonunu, hatta gelecek sezon başını görmek gerektiğini düşünüyorum. Birkaç doğru hamleyle tüm eksikleri kapatıp takımın gelişimini izlemeliyiz.

Derseniz ki oyun olarak bir şey oynamıyor takım, teknik ekip yetersiz, yeni bir hoca ile bu süreci geçirmek daha doğru. Ona bir şey diyemem, sizin görüşünüzdür ama ne olursa olsun elde genç ve işlenmesi gereken bir oyuncu grubu var ve bu kadar kısa sürede bunlar olmadı demeyi doğru bulmuyorum.

Birçoğunun son güncellenme tarihi Ekim 2021. Mesela Ömer Bayram için tutmadı demişsiniz ki benim zaten çok eleştirdiğim bir oyuncu ters ayağı yüzünden ama 400b€ vermişiz, takımın da en az kazanan oyuncusu olmasına rağmen 6385 dakikada 23 asist yapmış. O asistlerle 2-3 maç kazandırdıysa zaten maliyetini fazlasıyla çıkartıyor, yani tutmuş gibi görünüyor. İşin bir diğer tarafı da istatistiklere yansımayan ama yedirttiği goller, yaptırttığı penaltılar var. O taraftan da bakınca tutmamış görünüyor.

Benim için bu sene hayal kırıklığı yaratan oyuncu Gustavo olacak gibi, onun dışında diğer gençler için umutluyum.

Aytaç(–) 2.9m€ > 1.9m€
Alpaslan(?) 2.2m€ > 2.4m€
Pva(–) 7m€ > 6.5m€
Asunçao(–) 7m€ > 7m€
Barış(?) 1m€ > 2m€
Morutan(?) 2.80m€ > 5m€
Cica(?) 6.5m€ > 9m€
Halil(?) 1.5m€ > 4.3m€
Boey(!) 2.5m€ > 4.2m€
Nelson(+) 3.5m€ > 7m€
Berkan(+) 3.3m€ > 5m€

Mohamed(–) 2.5m€ > 6m€
Oğulcan(–) 0.47m€ > 0.75m€
Etebo(–) 4m€ > 3.2m€
Kuru(–) 10m€ > 13m€ - 6m€ > 7m€
Gedson(+) 13.5m€ > 12.5m€ (son güncellenme tarihi 21 Mayıs 2021)
Halil(+) 1.5m€ > 2.9m€ > 4.3m€
Omar(–) 6m€ > 5m€ - sakatlık sonrası 1.7m€
Kılınç(?) 5.5m€ > 4.6m€
Yedlin(–) 5m€ > 4.1m€
Arda(–) 0.65m€ > 0.4m€
Fatih(–) 0.3m€ > 75b€
Kerem(+) 0.2m€ > 6m€

Diyorum ki, tutmadigi konusunda hakli oldugun noktalar olmasina ragmen yaklasimin yani cikarimin hatali. Oyuncu isminin yanin - + ? koyunca dogru bir analiz olmuyor diyorum. Andone icin, neden - ? Adam sakatlanmasa fena da gitmiyordu hani belki iyi isler yapacakti ornek verdim olasilik olarak.
Üstat

Örneğin sen bir bakkalsın ve 1 koli çikolatan var

Birgün bi bakıyosun koli çalınmış,yada yanmış,yada ürünlerin tarihi geçmiş

Bu koliye maliyet hesabı yaptığında karşısına zarar yani – yazarsın çünkü bu koliden çıkardığın sonuç zarardır,kolinin başına ne geldiği önemli değil

Bugün messiyi al hiç oynatama karşılığı zarardır

Ama şöyle olacaktı,ama böyle olacaktı,belki oynasaydı şu bu şeyler sadece bahane

Bu baktığın bakış açısı zaten hepten yanlış çünkü öyle bakınca hiçbir transfere yanlış diyemezsin

Tarihin en başarısız gözüken 10 transferini say bana senin bakış açınla hepsini temize çıkartırım şöyle olsaydıyla böyle olsaydıyla

Ama olmamış,olmamış ve malesefki olmamış

Sana bi gıdım hak versem(ki çok isterdim) hadi bir isimde verdim,iki isimde verdim ama sırada 25 tane daha adam var,yine kurtarmıyo

Yaptığım analiz son derece bilimsel,delilli,ispatlı ve doğrudur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt