Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Belhanda-ndiaye-bakasetas işte özlenen Galatasaray. Bir de forvete umut bozok çektik mi tadından yenmez.

renktaş bu önde basmanın bizi yorduğu fikrine tam katılmıyorum

oyunu ikiye ayırmak lazım birincisi rakibi karşılama ikincisi bizim hücum etmemiz

pres bizim karşılama planımız ve aslında önde basmak alanı daralttığından yorucu olmaktan çok daha az mesafede oynamayı getirdiğinden daha az yorucu oyun da çıkarabilecek bir oyun

bence bizi asıl yoran şey karşılamadaki pozisyonumuz değil

bizim özellikle geriden başlayarak devam eden hücum aksiyonalarımızın herhangi bir şekilde sonuçlanmaması sonucu sürekli geriye koşmak zorunda kalmamız

aslında o atakları verimli şekilde sonlandırsak, gol olmasa bile autla kornerle bitirsek bu kadar geriye koşmayız
Evet, takımı esas yoran top bizde iken makul düzeyde pas akışkanlığını sağlayamıyor oluşumuz ki öndeki dörtlünün aşırı tezcanlı ve birbirini tamamlayabilecek profilde oyuncular olmamalarından kaynaklandığını hep söylüyorum. Onlar topu tutamayıp erkenden kaybedince geridekiler hücuma katılamıyor. Sonra ''Vay efendim, driplingci 8 lazım'' ezberi dönüyor. Mesela Kaan arzu edildiği gibi haldır huldur rakip ceza sahasına girmeye kalksa, dönen onca topu kim karşılayacak? Stoperlere zaten aşırı yük biniyor. Hücumcular topun kıymetini bilse, birkaç ekstra pas yapabilse Torreira 3-5 gol atabilirdi mesela...Zaha ve Ziyech, burada konuşulduğu gibi set hücumu için de ideal, oyun kurucu özellikte adamlar değiller; en iyi halleriyle direkt gole ve asiste yönelik bir tarza sahipler. Kerem zaten malum; bir de 10 oynayınca iyice çuvalladı. O yüzden Zaha-Ziyech yerine mesela Berghuis gibi birinin alınmış olması çok şeyi değiştirirdi, varsın hızlı olmasın...

Konunun diğer tarafına geçersek; yukarıda belirttiğim gibi, sürekli top kazan-kaybet şekline dönen oyun nedeniyle çok yüksek efor sarf etmek zorunda kalan takım, top rakibe geçtiğinde de önde baskı senkronize yapılamadığı için daha da yoruluyor. Öndeki 3-4 kişi kontrolsüz şekilde pres yapıyor, arkadakilerle mesafe açılıp takım boyu uzamış oluyor. Rakip takımın presi kırıp topu çıkardığı durumda, o 3-4 kişi geriye dönmekte zorlanan oyuncular...

Sadece Bayern' e karşı değil, Ligdeki ve Avrupa elemelerindeki çok zayıf takımlara karşı da maçların önemli periyodlarında takımın oyundan düştüğü ayan beyan ortada. Şu ana kadar skorların çoğu defa bir şekilde alınabilmiş olmasına aldanmayıp, takımın enerjisini 90' ya yayacak bir şeylerin yapılması gerekiyor. Bunu tamamen transferle çözmek mümkün değil; hangi birini değiştireceksin? En fazla oyun kurucu özelliği yüksek bir 8.5-10 alınır, bir nebze faydası olur...

Önde baskı yapılmasın da demedim. Söylediklerim, sürekli 4. bölgede basmak yerine çoğunlukla 3. bölgeden başlatarak takım boyunun kısa tutulmasından ibaret...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt