Transfer Nöbeti #1 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Daha bu hafta Tottenham ve Arsenal ilgileniyor diye haber cikti. Adam gecen sene sözlesmesini uzatmisti ve hemen gitmeyi istememistir. Hele CL oynama sansi varken ve orda kendini garanti ilk 11 oyuncusu olarak kanitlama firsati dogmusken.

Bence böyle oyuncular hicbir zaman Türkiye'ye gelmeye sicak bakmaz. Yazin birde serbest kalma maddesi gayet düsük diye, güzel bir imza parasi koparir Ingilizlerden. Bence en dogru tercihi yapmis orda kalarak.

Öyle gayet üst seviye takimlarin listesine girmis ve piyasasi olmus olacak Avrupali U21 oyuncular bize kolay kolay gelmez.

Öyle genc yetenekleri biz anca Balkan liglerinden ve Güney Amerika Liglerinden ikna edebiliriz diye düsünüyorum ben.
Bende çok imkanı olduğunu düşünmüyorum da kuş taşa çarpıyor bazen. Ne alaka dediğimiz transferler olabiliyor.

Bizden önce totenhamın satın alma opsiyonu olan bize geldiğinde de çok iyi bir sezon geçiren gedson komik bir paraya beşiktaşa gitti.
Herhangi bir avrupa kulübünde oynayabilecek yetenekte bir herifti. Beşiktaşı da geçtim adam rizeye gelip oynadı yav.

Futbol dünyasına pek akıl ermiyor. 4m maaş verirsin 25 milyon da bonservis belki o dakika iyi fikir gelir. Ne bileyim ffp sorunları vardır, daha ucuz bir oyuncu vardır hedeflerinde ve kaçmaması için de düşünülebilir. Bu herif yazın 18 milyona gidecek burası kesin.

Yukarıda da dediğim gibi. Yok forvetin her yerinde oynuyormuş diye beyni olmayan yedek bir futbolcu için çabalayacağına buna çabala en azından olmayacağını bilsen bile doğru bir hamle olur senin için.

Transfer önemli ama özellikle önde olduğumuzda uzun sureli 3 pas yapamıyoruz. Dan dun vuruyoruz oyunu kontrol edemiyoruz bu yüzden son dakikalar golleri yiyoruz. Bunun peşine dusulmeli. Bukadar kaliteli takımı daha iyi pas yapabilmeli. Amatör takım gibi oynuyoruz bazen
Berkan aveli naptigini bilmiyor. Jelert uflesen ucuyor. Nelson kendi ceza sahasindan cikmiyor. Suayip pas atacak adam bulamiyor. Bunlar oyuna soktugun yedeklerin. Hakem musvettesi olmayan bir 10 dk uzatma vermis. Yani butun yildizlar ve gezegenler macin beraberlikle bitmesi icin siraya dizlmislerdi de son dakikada herif iska gecti. Onumuze bakicaz. Kalp krizi haftaya kaldi. Acilde kendine yer ayirt simdiden.

Mika en çok kaybeden adammış ben buna çok önem veriyorum. Kolay top kaybeden adam istemiyorum ben. Arias daha uygun gibi
Aras çok yaşlı. Yazın oyun anlayışımız farklı olduğundan aras istedik şu dakika kanat oyuncusu olacak olan adam o koridoru komple kullanmalı, ekstra bir oyun değişikliği yapabileceğimizi düşünmüyorum.
15 istenen adam 28 yaşına girecek ve bunun için sistem değiştireceksin belki de yedek kalacak.

Bu transferin askıya alınma sebebi bunlar.

Transfer önemli ama özellikle önde olduğumuzda uzun sureli 3 pas yapamıyoruz. Dan dun vuruyoruz oyunu kontrol edemiyoruz bu yüzden son dakikalar golleri yiyoruz. Bunun peşine dusulmeli. Bukadar kaliteli takımı daha iyi pas yapabilmeli. Amatör takım gibi oynuyoruz bazen
Bu bizim oyun tarzımızla alakalı. Oyuncular okadar pası yapabilecek kapasitede zaten. Sorun sistemde ve sadece buda değil. Üzerine çalışılması gereken ve nedense kulak ardı edilen şeyler var. Saçma kontra ataklarımız. Hiçbir plan dahilinde olmuyo doğaçlama. Özellikle kapanan takımlara yaptığımız orta taktiği. Maç boyunca neredeyse başka hiçbir şey denemiyoruz ve bunu orta yapamayan kanat ve bek oyuncuları ile deniyoruz. Mariano bile olsa bu taktik başka seviyeye çıkardı. Pas oyunu üçgenler çok az yaptığımız şeyler. Bunları düzelmemiz lazım.

Kaleye gelen her top gol olacaksa musleraya niye eşek yüküyle para veriyoruz günaya da forma şansı vermiyoruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt