Transfer Nöbeti #10 2022 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Avrupa'da kol gibi vergiler var yani bizim verdigimiz kemiksiz maaşı kimse veremez

Biz ne diyek ozaman aga. :crushed:

FYUSHEEWYAYM4Jk

Üstad iyi hoş da senin tarif ettiğin sdam Kanye Gueye ayarında oluyor oylesini de getirmek mümkün değil scout desen o apayrı bir facia
Dogrudur suan masada olan Grillitsch icin dedigim gibi 3.5-4 milyon verecegiz, yani yönetim neyin hesabini yapiyor? Ya Grillitsche verecek bu parayi yada Bonservizi ile yillik maasi 3.5-4 milyona gelen bir adam bulmasi gerek. Yani bosuna zaman kaybediyoruz, ya Grillitschi al yada ayni maliyeti bulacak bir oyuncuyu bul, gereksiz yere pazarlik pesinde kosmasinlar ana hedef Grillitsche herif inmiyor iste onu demek istiyorum.

Kendi begendim tarz oyuncu ise artik Gueye gibi adamlarin bir tik altinda birileri bulmalari gerek. Birkere daha yazmistim, yillardir bir orta saha sorunu yasiyoruz bizim Scout ekibi iki üc yildir ne yapmis onu merak ediyorum.

rakiplere kene gibi yapışan okan emre suat triosuyla evanderi karşılaştırmak gibi bir gaflete düşersen o senin biliceğin iş
rakiple temaslı oyunun boyla ne ilgisi var basketbolmu bu
futbolda sertlik = rakiple temaslı oyun işte
bu tarz oyuncun olmadığı müddetçe de defansif zaafların hep ortaya çıkar
Xavi-İniesta-Busquets ne kadar temaslıydı?

Grillitsch eğer anlatıldığı gibi temposu ve hızı kısmen düşük olsa da akıllı pozisyon alan, mücadeleci, agresif, ve yerinde müdahaleleri olan biriyse ve tabi sahaya net konsantre de olursa (ki öyle sorunlu biri değil gibi) bence Oliveira ve Evander gibi 8,5 numara gibi biriyle eşleşerek bizim lig için yeterli bir orta saha yaratma ihtimali kuvvetli. Zaten geri dönüşü çok hızlı yapamadığı için top bizdeyken de bir tık geride pozisyon alacaktır diye düşünüyorum. Önde baskıyı daha çok hücumcular, diğer 2 orta saha ve beklerle yaparız gibi. Dubois da atletik ve iyi savunmacı olmasa da en çok övülen tarafı ne zaman bindirmesi, ne zaman defansta kalması gerektiğini bilmesi diyorlar, o da bir avantaj.

Bence burada kritik olan Marcao yerine oynayacak Abdülkerim veya Emin, artık kimse, onun vereceği performans. Her şeye rağmen top kaptırdıktan sonra presle hemen kapamazsak; Grillitsch dahil orta saha ve PVA'nın kesemediği, Dubois'in zaten kapatamayacağı bizim solumuzdan orta sahadaki ilk defans hattını hızla geçen toplarda kademeye zamanında ve çok çabuk girmeli veya rakip santrafora yerden veya havadan top atıldığında rahat alıp dönmesine, servis yapmasına falan fırsat vermemeli. Bunlar kritik. Umarım tek solak stoperimiz Abdülkerim bu işlerde ağır kalmaz özellikle.

Şimdi hem defanstan top çıkarabilen, hem canavar, adam yiyen fakir Kantesi falan filan çok konuşuyoruz, keşke olsa diyoruz da işte o 2 özelliğin ikisi birden üst düzey olduğunda bize düşmüyor adamlar. Biz sadece oyun çok iyi kuran (ama temposu bir iki tık aşağıda) oyuncuyu bile kolay alamıyoruz, maliyetleri bizi aşıyor. O zaman alabileceğimiz adam yiyen, fakir Kantesi 6 numara bu sefer verimli oyun kuramayacak, yine çıkarken top kaptıracak, iyi top dağıtamayacak, bilmemne. Madem ikisinden birini seçmemiz gerekiyor, hazır sadece TR ligindeyken tercihimizi oyun kurabilen ve akıllı savunma yapabilen, temposu düşük de olsa agresif, mücadeleci ve oyun konsatrasyonu yüksek bir 6 numaradan yana kullanalım derim.

Avrupa'da falan olsaydık hem taktiksel esneklik hem de alternatif olarak ek bir 6 numara daha alabilirdik Lemina gibi atıyorum, yine maliyeti makulse alabiliriz o ayrı, ya da yine kiralık falan belki, diğer transferler bittikten sonra. O zaman deplasmanda veya istisna zor maçlarda Lemina-Grillitsch-Oliveira orta sahası yapıp orta sahayı kaya gibi tutup ileri üçlümüzle de skor arayabiliriz. Oliviera daha hücuma yakın oynar, Seferovic'in varlığı Kerem-Yunus'u daha verimli hale getirebilir ona yakın oynayabildiklerinde.
Fenevbaçe Gustavo'nun maaşını ödeyip salsa TR'de bizim işimizi süper görür diye düşünüyorum...

valencia dimmeyi aldı.sevilla ortasahası da dolu.kimse bizim kadar vermez grilitshe

Griliş bugun dahi gelse hazir olmasi en az 1.5 ay falan, boşta kalan adam almanin da sıkıntısı bu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt