Transfer Nöbeti #10 | 2023 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kerem demirbay alman milli takımında 2 maça çıkmış. Milli takım değiştirme kuralında 3 maçtan fazla olması gerekiyor eğer kerem 30 yaşından sonra tercihini değiştirirse direk yerli sayılır mı sizce. Mavi karttan bağımsız.
Kerem 25’inde mi ne milli oldu. O kural için 21 yaş altında forma giymesi gerekiyordu.

Toplam borca dahil edilir ama dönemdeki etkisi kısıtlı.

Geçen yaz belirtmiştim en az 500 milyon lira zarar edeceğimizi, kurla bu daha da arttı.

1.7 milyar gelir üretilmiş. Buna rağmen zarar yüksek.

Futbolcularin uzun sözlesmeleri var ve onlarin maaslari bile zarar olarak sayiliyor yazan vardi. Bu dogrumu?

Bana fazla mantikli gelmedi. Öyle olsa, mesela raporuna göre 349 milyon € personel gideri olan Bayernin borcu 97 milyon € olabilir mi?

Bilançodaki en büyük problem toplam yükümlülük 4.1 milyardan 7.5 milyara çıktı sadece 1 senede. Esas risk burada.
Zaniolo’yu 30a satınca 1 milyar giriyorda onu alıp borç mu kapatıyorsun yine transfer yapıyorsun.

Bu seneki gelir 3 milyarı geçecek ŞL de olursa zarar etmeyiz ama Florya gelirlerinin dönüş süresine kadar o yükümlülükler daha da artarsa ciddi sorunlar olur.

Futbolcularin uzun sözlesmeleri var ve onlarin maaslari bile zarar olarak sayiliyor yazan vardi. Bu dogrumu?

Bana fazla mantikli gelmedi. Öyle olsa, mesela raporuna göre 349 milyon € personel gideri olan Bayernin borcu 97 milyon € olabilir mi?
O yükümlülük, dönem zararına yazılmaz

İlgili 1 senede ne kadar para kazanmışsın, ne kadar para harcamışsın sadece buna bakılır

Yükümlülük de 4 milyardan 7.5 milyara çıktı, uzun sözleşme var da 100 yıllık yükümlülüğü de iki katına çıkarıyorsan ciddi risk alıyorsun demektir.

Hocam florya arazisine 1 milyara yakın para verdik diye hatırlıyorum bu dahil edilmişse zarar olarak bakmamak gerekir.
Mal almak zarar olarak yazılmıyor tabloya.
Yani sende para var gittin mal aldın zarar yok. Malı aldığından az paraya satarsan zarar ortaya çıkıyor. Bu direkt faiz giderleri+faaliyet zararları

Florya’dan 1 yıl önce beklenen gelir ile geldiğimiz noktada beklenen gelir arasında en az %25-30’luk artış vardır. Toplam gelir 12 milyar TL seviyesinde bekleniyorsa muhtemelen geldiğimiz noktada 15 milyar seviyelerine ulaşabilir. Tabi maliyet kısmı da arttığını düşünürsek 1 milyar TL cebe daha fazla kalabilir.

Yani sende para var gittin mal aldın zarar yok. Malı aldığından az paraya satarsan zarar ortaya çıkıyor. Bu direkt faiz giderleri+faaliyet zararları
Eee transfer yapılımca niye zarar yazılıyor fenere mal almıyorlar mı sonuçta?

satman sart degil
amortisman zararı veya yeniden degerleme zararı yazabilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt