Transfer Nöbeti #10 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Parasi az olunca potansiyel yorumuna katılmıyorum adminim. Sara yi konu dışı bırakıyorum sadece. 13m a Bruma aldık o potansiyel değil miydi mesela sana göre? Sara potansiyel transfer değildir evet haklısın ama Jelert değildir diyemeyiz. Yarin bir gün 12-13e yine birini aliriz 20-21 yaşlarında o da potansiyel isim olur.
Yahu Bruma ile bunlar bir mi?

U20nin en iyi ikinci oyuncusunu aldın, şu anki muadili kimdir bir düşün.

Jelert özellikleri itibarıyle gelişimini tamamlamış bir oyuncu, Nelsson da böyleydi, iyi ama daha üste çıkmaz. Jelert’ten bu dakikadan sonra sadece fiziksel gelişim beklersin, tavanı yüksek bir adam değil, o yüzden yatırım olamaz.

Yahu Bruma ile bunlar bir mi?

U20nin en iyi ikinci oyuncusunu aldın, şu anki muadili kimdir bir düşün.

Jelert özellikleri itibarıyle gelişimini tamamlamış bir oyuncu, Nelsson da böyleydi, iyi ama daha üste çıkmaz. Jelert’ten bu dakikadan sonra sadece fiziksel gelişim beklersin, tavanı yüksek bir adam değil, o yüzden yatırım olamaz.
Bir demiyorum ki potansiyel olmadığını söylediğin için diyorum. 10m a aldığın adami 15e satabilirsen birşeyleri geliştirmiş ileri gitmis demektir. Her adamdan 5x-10x kazanacak halimiz yok. Ayrıca ekonomik olarak da seviyeler arttı dünya şartlarında. Şuan o Brumayi istesen minimum 25m a verirlerdi.

Potansiyel=Munih,City-Real oynayacak topçu demek değil benim fitratimda. Bir adam düşük ligden gelip 5 büyük lige senelerce kapak atabilirse potansiyelini oluşturmuştur. Beklenti meselesi yani. Endrick i adamlar 50ye aldi beklentileri 3-4 sene içinde en elit seviyeye çıkarmak. Ama Endrick o seviyeye cikamayip yillarca inter atletico tarzi takimlarda oynasa bile belli bir potansiyeline çıkmış olacak sadece bekleneni karsilamamis olacak.

Yine de önünde oynayan oyuncuları düşününce defansı daha sağlam bi sol beke ihtiyacımız var.
zaha ve keremle köhn çok zor duruma düşer, ön taraftan katkı falan alamaz. zahadan savunma katkısı istediğin an zaten az olan hücum katkısı sıfıra düşüyor.

köhn ile solda barış oynarsa orası daha dengeli olabilir bi iht.

Bir demiyorum ki potansiyel olmadığını söylediğin için diyorum. 10m a aldığın adami 15e satabilirsen birşeyleri geliştirmiş ileri gitmis demektir. Her adamdan 5x-10x kazanacak halimiz yok. Ayrıca ekonomik olarak da seviyeler arttı dünya şartlarında. Şuan o Brumayi istesen minimum 25m a verirlerdi.
Şu an Bruma minimum 30 olurdu ama vatandaşlığı Portekiz üstüne turnuvanın direkt öne çıkan adamı, ikna etmişiz gelmiş. Zaniolo gibi, sadece pasaportu 15ten başlayınca o parayı verirsin.

Örnekleri bu eksenlerde değerlendirmek lazım.

Tarihimizde bu kadar net bonservisler verip adam aldığımız bir dönem yokken, yatırım yaptık gözüyle bakamayız demekte de bir yanlış görmüyorum, beklentim ilk günden fark yaratmaları.

Merkez 3 iyi 1 joker oyuncumuz mevcut. Oyuncu izleme ekibi ucuza 3-4m Euro’ya bir ndiaye tarzı bir 6 numara bulsun.
20m Euro’ya oyuncu bulmak maharet değil

Torreira
Sara
Demirbay
Berkan(joker)

Yapilan yorumlarin ortalamasi.Hücum ve şut özellikleri oyunun en iyi özelliği.Gidipte kerem demirbaya yaptigi gibi 2li ortasahada oynatirsa hepiniz burada bu oyuncu neden oynayamiyor dersiniz.Bu adam 10 no oynar 2 ortasahanin 8i oynarsa gol ve özelliği direkt sekteye uğrar.Bu cocuga gidipte defans yap derse hoca, kafayi yerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt