Transfer Nöbeti #10 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir dortmund taraftari yazmis bunu

Birçok Norwich maçını izliyorum (çünkü İngiltere'den favori takımım) çocuğu sabırsızlıkla bekleyebilirsiniz, çok iyi bir transfer!!!
İngiltere'de o kadar takım varken favori takımı olarak Norwich'in maçlarını hiç kaçırmayan bir championship izleyicisi Dortmund taraftarı. Hmm..

doğru ama bu dizilişle değil oyuncu profilleri ve oyunun boyuyla alakalı

bunu en iyi yaptığımız zamanda bizim takımın kerem rashica(sonra davinson) boey torreira ve hatta inanmazsın ama kazımcanla filan oynadığı dönemlerdi

bu herifler çok rahat baskıyı tekrarlayabiliyorlardı

şimdi ziyech kaan zaha nelsson köhn ile bu daraltmayı tekrar baskıyı yapamıyoruz

yani yine 4231 dizilip ama daha kompakt kalacak bir plan ve oyuncu tercihleri yine kaliteli bir baskı yapabiiliriz
Dizilişleri oyunun mentalitesini anlatmak için yazıyorum. 4-2-3-1'in olayı forvet arkası 3'lünün kanatlarının iç koridora girip forvetleşmesi, beklerin ileri çıkıp kanat rolü üstlenmesi. Bunu ilk sene Raşika'yka yaparken dizilim 4-2-3-1 gibi görünse de asimetrik 4-4-2 gibi oynuyorduk, Kerem Icardi'nin yanında santrafor gibi oluyordu hücumda. Kazımcan da tam bir çizgi oyuncusu olduğu için buna olanak sağlıyordu, Apo da sol bekleşiyordu. O yüzden bu kadar kompakt ve genişleyip daralabilen bir oyun oynayabiliyorduk.

O sezonun başında da Yunus ve Kerem kanatlarıyla oynamaya çalışıp yine sıçıp batırmıştık sonra Raşika'yı keşfedince olay değişmişti.

Şimdi de Jeler sol bek Barış sağ bek yapıp önlerinde Zaha ve Ziyech'le yine oynarsın bu oyunu. Ama ortaya Tor ve Sara'nın önüne Mertens'i değil, yanlarına Kaan ya da Demirbay'ı atman gerek.

Bizim oynamaya çalıştığımız oyun standart ön alan baskısı değil, çok agresif şekilde topa basıp bir an önce topu kapmaya çalışıyoruz. Ön alan baskısını doğru dizilimle 4-2-3-1 oynarsın, ama bizim oynadığımız "şey"i oynayabilmen için aşırı kompakt ve inanımaz dar alanda oynaman gerek, bunun için de 3. bölgedeki o 3'lü dizilim yerine kademeleri ve pas boşluklarını dolduracak şekilde göbeği kapatman gerek. O yüzden bizim oynadığımız "gegenpress" e 4-2-3-1 olmuyor, iki üçgen kuran, savunma arkasına top atan rahatça çıkıyor.
aslında biz ankaragücü ve antep maçlarında bunu yaptık, takım boyu baya kısaydı ve oyuncular arası mesafe baya dardı, o maçlarda rakibi ezdik resmen ama okan hoca bunu her maç yapmadı, benim hatırladığım bu 2 takımla içerde dışarda oynadığımız maçlar işte.

İngiltere'de o kadar takım varken favori takımı olarak Norwich'in maçlarını hiç kaçırmayan bir championship izleyicisi Dortmund taraftarı. Hmm..
Transfermarkt da üye, 2018 den beri baktim herif alman ve dortmundlu. Neden yazsin böyle bisey, dogrudur herhalde diye düsünüyorum

Limit açsınlar diye her şeyi yapar bunlar.
Derhal adam satmamız lazım, gündem oynayanlar oldu ama asıl Oliviera bugüne kadar yollanamaması yönetimin ayıbıdır.

Keske su herifi biz alsaydik. Hoffenheim bonuslarla beraber 12 milyona aliyormus. Bir Jelert parasi.

Milli takimda sol bek olarak oynuyor, Graz'da ama 4-4-2 de kanat olarak. Böyle tarz adami Köhn gibi birinin önüne atsan, belki ikisi o tarafi adam gibi savunmayi becerirdi. Maasi da cok yüksek olmaz di. Hele Zahayi adam gibi bir fiyata yollayabilsen, baya karli cikardin.

Ekran görüntüsü 2024-08-05 115137.webp

Hayırlı olsun.

Köhn için bu kadar eleştiri çok ezbere konuşmak. İlk yarı kimseye adım attırmadı o bölgeden.

2. golde ATV'nin saçma sapan spikerinin analizini ciddiye alan zaten futbol izlemesin bir zahmet.

Anlık hataları olabiliyor fakat ne daha iyisini alabiliriz, ne de gönderilmesi gerekecek kadar kötü oyuncu.

Boey'in bundan çok daha kötü defansif performansları oldu. O zaman aynısını onun içinde söylüyorlardı. Günün sonunda ne oldu, uygun oyun anlayışı ve kafayı futbola vermenin sonucunda rekor transfer bedeli gerçekleşti. Köhn çalışkan bir oyuncu ve daha iyi maçlar izleteceğinden gram şüphem yok.

Klasik her sene bir oyuncuya takıp taraftarın önüne atılma projesi olarak fb maçından sonra bu oyuncuyu seçtiler. Ziyech'in kaptırdığı toplar veya performansı için kimsenin medyada konuştuğunu falan görmedim. Adamın ilk 11 çıktığı hiçbir derbiyi kazanamadık ve o maçlarda rakip beklere karşı hep ezilen Ziyech oldu.

Gariban Köhn'ü eleştirmek taraftarın önüne atmak en kolayı...

Son düzenleme:
Dizilişleri oyunun mentalitesini anlatmak için yazıyorum. 4-2-3-1'in olayı forvet arkası 3'lünün kanatlarının iç koridora girip forvetleşmesi, beklerin ileri çıkıp kanat rolü üstlenmesi. Bunu ilk sene Raşika'yka yaparken dizilim 4-2-3-1 gibi görünse de asimetrik 4-4-2 gibi oynuyorduk, Kerem Icardi'nin yanında santrafor gibi oluyordu hücumda. Kazımcan da tam bir çizgi oyuncusu olduğu için buna olanak sağlıyordu, Apo da sağ bekleşiyordu. O yüzden bu kadar kompakt ve genişleyip daralabilen bir oyun oynayabiliyorduk.

O sezonun başında da Yunus ve Kerem kanatlarıyla oynamaya çalışıp yine sıçıp batırmıştık sonra Raşika'yı keşfedince olay değişmişti.

Şimdi de Jeler sol bek Barış sağ bek yapıp önlerinde Zaha ve Ziyech'le yine oynarsın bu oyunu. Ama ortaya Tor ve Sara'nın önüne Mertens'i değil, yanlarına Kaan ya da Demirbay'ı atman gerek.
Aynı anda Zaha ve Ziyech' i sahaya sürüp ön alan baskısı yapamazsın; takımın geri kalanı bu ikisini taşıyamaz.

Şöyle bi kadro ile oynamamız gerekiyor, Montella Kaana kaptanlık verip yıldız yaptı adamı, biz hala bek zorluyoruz

Ekli dosyalar

• formation_05_08_2024 11_54_33.webp
    formation_05_08_2024 11_54_33.webp
    40,6 KB · Görüntüleme: 46
Aynı anda Zaha ve Ziyech' i sahaya sürüp ön alan baskısı yapamazsın; takımın geri kalanı bu ikisini taşıyamaz.
Yaparsın abi, doğru dizilişle yaparsın. Büyük takımların hepsi bu tip kanatlarla oynayıp beceriyor bu işi. Yeter ki sen takımını doğru dizip futbolcuların rollerini maçtan önce doğru bildir. Yedekten soktuğun adamdan takıma taktik vermsini bekleme :)

maçlarını kaçırmıyorum gibi bir durum yok hatta izlemiyorum ama norwich benim de çok sempatik gördüğüm bir takım

renklerini normalde sevmem ama onların formada güzel duruyor

ulan ben kuş mu seviyorum yoksa

Bence sistem değişmemeli iki sezondur takımın alıştığı ve başarılı olduğu sistem 4-2-3-1 ile devam edilmesi lazım. Maçına göre veya duruma göre 4-3-3 olabilir elbette ama tamamen sistem değişmemeli. Mertens'i Icardi'nin arkasında sahte dokuz gibi kullandığımız diziliş açık ara en iyi oynadığımız oyun formatı ama bu ikili varken kanatlara Ziyech ve Zaha koyamayız bu 4'lüyü dönüşümlü kullanmak gerek. Mertens ve Icardi sahadaysa Barış ve Kerem'den en az birisi sahada olmalı. Beşiktaş maçında Demirbay-Yunus-Zaha-Barış-Icardi ve Batshuayi ile oynadığımız bir dönem oldu bu tarz fantastik denemelerden uzak durmalı Okan hoca, Takım merkezini boşaltıp maça olumlu dokunuş yaptığını görmedim açıkçası. Sahada her zaman Torreira, Berkan, Demirbay ve Gabriel'den 2 tanesi olmalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt