Emrah Duvar
Taçsız Kral
- 5 Ocak 2011
- 115.988
- 103.012
- 5.238
gerçekten iyi mi geceler
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Hocam ben sana o günde yazdım diye hatırlıyorum. Bir kaynağa bağlı olduğumu kim söyledi? Ya da kafanızdaki bilgi alışveriş süreci neden doğru olmak zorunda?
Kulüp içi personel de olabilir menajer de olabilir. Bunu sana ya da başkasına söyleyemem ki. Adamın işini bozmuş olurum + gözündeki güvenirliği kaybederim.
Yani oraya çok takılma belki de bi wp grubundayım. Geçen tolga için demiştim 7 8 kişilik arkadaş grupları var onlar birbirlerine aktarıyorlar tolga twitter sahnesinde diğerleri kenarda.
Bu rakamlar bugün gelmiyor uzun süredir masada. 1 haftadır bilgi vermiyordum bugün Pazar tatiliz diye çok yazdım yoksa bilgi geldi diye değil uyumadım da dolanıyorum bu saatte. Normalde bu kadar yazmam da sanırım ilk defa bu kadar aktif oldum forumda da.
Ayrıca sanılandan daha çok bilgi çıkıyor dışarı ama çoğu kişi sosyal medyada bilgi vermekle uğraşmıyor bile.
Hocam ben kronolojide değilim oyuncuları söylüyorum. Israrla bir muhalefet olma çabasındasınız bende bunu anlamıyorum. Beklerin değişimi kanatların değişimi adam bundan rahatsız.
Eğer ki kendim için de demiyorum söylenenlere yalan gözüyle bakacaksanız neden takip ediyorsunuz ki?
Tolga mesela uğurcan ı ve leminayı kimse adını geçirmezken yazdı. Adam belli ki sağlam kaynaktan alıyor demek yerine burayı okuyosun kolpahan falan. Abi gir nevzat takip et o zaman.
Ben sana şimdi ekşideki batrakov yazımı canlandırsam tarihe baksan ona da bi kulp bulacaksın :d
O yüzden daha fazla yormayalım birbirimizi yatayım ben hayırlı geceler
| Özellik | Aleksey Batrakov | Premier Lig İlk 8 (10 Numaraları) | En Yakın PL Tarz Eşleşmesi |
|---|---|---|---|
| Kilit Pas / 90 | Elit (En üst seviye hacim) | Yüksek / Elit | Martin Ødegaard (Arsenal) |
| Çalım Başarısı | Düşük (Pas vermeyi seçer) | Yüksek / Dominant | Yok (Çok daha düşük hacim) |
| Gol Bölgesi | Ceza Sahası İçi | Karışık (İçeriden & Dışarıdan) | İlkay Gündoğan (Man City) |
| Savunma Katkısı | Yüksek (Yüksek kart/faul sayısı) | Değişken (Sisteme göre) | Dominik Szoboszlai (Liverpool) |
1.68, cok kisa olmaz. Ayrica kesin 45kg'dir. Cok zayif.Marsilya oyuncu satması lazım 40 istiyorlarmış sanırım kendisi için ama bonuslarla vb. alabilirsin. Bana mantıklı bir tercih gibi geliyor.
Yapay zekaya bir Batrakov vs PL elit ofansif orta saha analizi yaptirdim. Tabiki gotunden de uydurmus olabilir
Aleksey Batrakov'u Premier Lig'deki ilk 8 takımın ofansif orta sahaları (10 numaraları) ile kıyasladığımızda; yaratıcılık hacmiyle Martin Ødegaard veya Bruno Fernandes'in verimliliğini, ceza sahası koşularıyla ise genç bir İlkay Gündoğan'ı andıran özgün bir profile sahip olduğunu görüyoruz.
Ancak, dinamik çalım atmaktan tamamen kaçınması onu modern Premier Lig yıldızlarının çoğundan net bir şekilde ayırıyor.
1. Kilit Pas ve Yaratıcılık: Elit Seviye
Batrakov'un pozisyon üretme hacmi, elit Premier Lig standartlarıyla rahatça yarışır; ancak bunu geleneksel dinamik oyun kuruculardan farklı bir yolla yapar.
2. Golcü Profili: Ceza Sahasına Sızan "Hayalet" Koşucu
- Kıyaslama: Toplam kilit pas ve oyunu üçüncü bölgeye taşıma konusunda Batrakov'un sezon başına 70 kilit pas istatistiği, Martin Ødegaard (Arsenal) veya Bruno Fernandes'in (Manchester United) üretkenliği ile birebir örtüşüyor.
- Pas Tarzı: Tıpkı Ødegaard gibi, Batrakov da topu ayağında tutmak yerine vücut çalımlarına ve hızlı "tek top" kombinasyonlarına güvenir. Yaratıcılığının büyük bir kısmı, duran top organizasyonlarından gelir ve bu yönüyle duran top isabetinde James Maddison (Tottenham) ile benzerlik gösterir.
Çoğu Premier Lig 10 numarası uzaktan şut çekmeyi veya topla ceza sahasına girmeyi denerken, Batrakov çok daha spesifik ve geleneksel bir koşu karakterine sahiptir.
3. Çalım Hacmi: Premier Lig Standardından En Büyük Sapma
- Kıyaslama: Gol atma tarzı, İlkay Gündoğan (Manchester City) veya Cole Palmer'ın (Chelsea) katı savunma bloklarına karşı yaptığı gizli koşularla neredeyse aynıdır. Ceza sahası dışından sert şutlar beklemek yerine, boşlukları tarar ve içeri geç girerek net fırsatları ve yerden gelen pasları bitirir.
- Hava Hakimiyeti Sıra Dışılığı: 1.73'lük boyuna rağmen bir sezonda kafayla 4 gol atması, Bernardo Silva veya Phil Foden gibi Premier Lig 10 numaralarında hiç görülmemiş bir durumdur ve ceza sahası içindeki üstün pozisyon bilgisini kanıtlar.
Batrakov'un Premier Lig'deki ilk 8 takımın ofansif orta saha profilinden ciddi şekilde geride kaldığı tek nokta burasıdır.
4. Savunma Arzusu (Grinta): En Çalışkanlarla Eşit
- Kıyaslama: Pep Guardiola veya Mikel Arteta gibi modern Premier Lig teknik direktörleri, 10 numaralarının baskı altında çalımla adam eksiltmesini ve savunma hatlarını bu şekilde yarmasını talep eder. Phil Foden, Dominik Szoboszlai (Liverpool) veya Lucas Paquetá (West Ham) gibi oyuncular sık sık 1v1 pozisyonları kovalar.
- Eksik Metrik: Batrakov'un 90 dakika başına başarılı çalım istatistikleri, bu oyuncularla kıyaslandığında en alt yüzdelik dilimlerde yer alır. Baskıdan sıyrılacak dar alan becerisine sahip olsa da, topu 30 metre ileri taşıyarak takımı tek başına atağa kaldırma eğilimi yoktur.
Batrakov sahada konforunu düşünen lüks bir oyun kurucu gibi davranmaz. Savunmadaki geri koşuları, İngiltere'deki en çalışkan orta sahalarla birebir uyuşur.
- Kıyaslama: Savunma metrikleri (top kapma, pas arası ve ön alan baskısı), Dominik Szoboszlai veya Bernardo Silva'yı yakından takip eder.
- Taktiksel Sertlik: İnanılmaz derecede disiplinlidir ve rakip kontratakları kestiği için rutin olarak yüksek kart sayılarına ulaşır (bir sezonda 9 sarı kart). Topsuz alanda da en az toplu alan kadar çok çalışır ki bu, Premier Lig gözlemcilerinin çok değer verdiği bir özelliktir.
Özellik Aleksey Batrakov Premier Lig İlk 8 (10 Numaraları) En Yakın PL Tarz Eşleşmesi Kilit Pas / 90 Elit (En üst seviye hacim) Yüksek / Elit Martin Ødegaard (Arsenal) Çalım Başarısı Düşük (Pas vermeyi seçer) Yüksek / Dominant Yok (Çok daha düşük hacim) Gol Bölgesi Ceza Sahası İçi Karışık (İçeriden & Dışarıdan) İlkay Gündoğan (Man City) Savunma Katkısı Yüksek (Yüksek kart/faul sayısı) Değişken (Sisteme göre) Dominik Szoboszlai (Liverpool)
Ne zaman uyuyon sen kanka?wirtz'le ilişkilendirmediğine göre getunden uydurduğu belli heis
Ne yapacaksın milletin uyku saatini arkadaşNe zaman uyuyon sen kanka?
Biraz da futbol dışıNe yapacaksın milletin uyku saatini arkadaş
Kaçıncı biradasınBiraz da futbol dışı
Tekelin açılmasını bekliyom Ali rıza ağabeyKaçıncı biradasın
Ne zaman uyuyon sen kanka?