Transfer Nöbeti #10

Batrakov

• Gelsin

• Daha iyisine gidilmeli

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Hocam ben sana o günde yazdım diye hatırlıyorum. Bir kaynağa bağlı olduğumu kim söyledi? Ya da kafanızdaki bilgi alışveriş süreci neden doğru olmak zorunda?

Kulüp içi personel de olabilir menajer de olabilir. Bunu sana ya da başkasına söyleyemem ki. Adamın işini bozmuş olurum + gözündeki güvenirliği kaybederim.

Yani oraya çok takılma belki de bi wp grubundayım. Geçen tolga için demiştim 7 8 kişilik arkadaş grupları var onlar birbirlerine aktarıyorlar tolga twitter sahnesinde diğerleri kenarda.

Bu rakamlar bugün gelmiyor uzun süredir masada. 1 haftadır bilgi vermiyordum bugün Pazar tatiliz diye çok yazdım yoksa bilgi geldi diye değil uyumadım da dolanıyorum bu saatte. Normalde bu kadar yazmam da sanırım ilk defa bu kadar aktif oldum forumda da.

Ayrıca sanılandan daha çok bilgi çıkıyor dışarı ama çoğu kişi sosyal medyada bilgi vermekle uğraşmıyor bile.

Foruma geldiğin ilk akşam kurduğun cümle "Aslında tek bir kaynak yok, işimiz gereği pek çok insanla tanışıyoruz. Sadece GS değil diğer takımlarla alakalı bilgi geliyor."

Sonra bana cevaben verdiğin örnek: "Abi detayını anlatmayayım ama şöyle bahsedeyim sen anla. Atıyorum resmi bir teklif yapacağız. Bunu oturup başkan hazırlamıyor. Bu kulübün bir ton personeli var işin kurumsal kısmında. Teklifi hazırlayan, gönderen elemanlar farklı hep. TFF'ye bildiren farklı, sosyal medya ekibi hazırlık için farklı."

Yani bir kaynaktan almıyorsun, bu tarz bilgilere sahip insanların bulunduğu ortamlardan, belki whatsapp gruplarından, belki arkadaş/iş ortamlarından dolaylı dolaylı ara ara bilgiler akıyor. Özetle kulaktan kulağa dediğim de bu zaten... Ancak nasıl bir bilgi akışıysa bu... Dediğin gibi farklı bilgileri farklı insanlar çeşitli vesilelerle öğrenebilir ancak hepsinin birden bir şekilde sana ulaşması nasıl oluyor? Görüşme tarihleri, bir sürü gelen teklif rakamları, bir sürü giden teklif rakamları, reddedilenler, anlaşılanlar ama bekletilenler, başkanın düşünceleri, hangi oyuncu listede öncelikli, hangisi değil, geniş listeler, dar listeler... Biliyorsun yani neler neler yazdığını sen... Ama nasıl bir iş çevresi, nasıl bir whatsapp grubu ki bu tüüüüm bu bilgiler o whatsapp grubuna ulaşıyor veya iş gereği görüştüğün insanlar hepsini öğreniyor, yetmiyor bir de hepsini sana anlatıyor... eğer tek kaynaktan değil de çok kaynaktansa nasıl oluyor da hepsi dönüp dolaşıp sana geliyor... bir kereliğine değil, haftalarca aylarca ulaşıyor bir de bu kadar detay bilgi... Durmadan akıyor, güncelleniyor...

İlle beni ikna etmek zorunda değilsin tabi ama bana inandırıcı gelmiyor sadece... Suçlama yapmadan fikrimi ve hissiyatımı söylüyorum... Anlamak için konuşuyorum senle samimice ama şimdiye kadar ikna olamadım... Dediğim gibi olmam da şart değil, senin de etmen şart değil... ama ben sorgulamaya devam ederim yani mantıklı bulmadığım şeyler oldukça ve buraya da yazarım... Sana laf atmak için de değil, herkes görsün diye benim perspektifimi de... Sana inanırlar veya benim gibi sorgularlar, o da onlara kalmış...

O kaynağın varsa özelden daha açık paylaşma işini de biraz ondan rica ettim... Güvenebilsen mutlu olurdum... Kaynağın benden çıkmaz dışarı asla sen onaylamadıkça AMA seninle konuştuktan sonra burada derim yani, özelden daha detaylı anlattı bana nerelerden nasıl aktığını bu kadar detaylı bilginin ve ben tatmin oldum veya hala olmadım veya kısmen ikna oldum kısmen olmadım vs... İnsanlar da ona göre bana da güvenir veya güvenmez... Benden daha sert şekilde suçlayanlar, kolpacı diyenler vs de oluyor ve cevap da vermek zorunda hissediyorsun bazen dayanamayıp, belki böyle bir vesileyle onlar da durulabilir benim gibi şüpheci biri kısmen de olsa ikna olursa... Tabi bana güvenmek için çok da somut sebebin yok, o yüzden bu topa girmemek de hakkındır...

Hocam ben kronolojide değilim oyuncuları söylüyorum. Israrla bir muhalefet olma çabasındasınız bende bunu anlamıyorum. Beklerin değişimi kanatların değişimi adam bundan rahatsız.

Eğer ki kendim için de demiyorum söylenenlere yalan gözüyle bakacaksanız neden takip ediyorsunuz ki?

Tolga mesela uğurcan ı ve leminayı kimse adını geçirmezken yazdı. Adam belli ki sağlam kaynaktan alıyor demek yerine burayı okuyosun kolpahan falan. Abi gir nevzat takip et o zaman.

Ben sana şimdi ekşideki batrakov yazımı canlandırsam tarihe baksan ona da bi kulp bulacaksın :d

O yüzden daha fazla yormayalım birbirimizi yatayım ben hayırlı geceler

"Angelino-Frank'le BAŞLADI... Zaha-Ziyech ile YÜKSELDİ..." diyorsun sonra "kronolojide değilim" diyorsun... Kullandığın kelimeler doğrudan kronolojik kelimeler, ben ne yapayım sorgulamayıp da bu somut tutarsızlığı şimdi... Böyle karşı suçlamaya geçip yok neden ısrarla muhalefet oluyormuşuz, yok her şeye kulp takıyormuşuz vs diyeceğine çok basitçe ve samimice "yanlış ifade etmişim, yanlış kelime kullanmışım kusura bakma" veya "sırayı karıştırmışım pardon" dersin, olur biter... Çok zor değil yani açık tutarsız yazdığın şeyden ufacık geri adım atmak...

Geliyorsun buraya 2-3 akşamda bir seri duyumları diziyorsun arka arkaya bir sürü konuda... Sorulara da yeni duyumlarla vs cevap veriyorsun... Ortalık duyumdan geçilmiyor... Duyum içinde yüzdürüyorsun burayı resmen... Sonra da kimse hiçbirini sorgulamasın istiyorsun... Yalan gözüyle bakmıyoruz ama peşin peşin doğru gözüyle de bakamayız yani...

Tolgahan'a kolpahan diyen ben değilim, aksine son yıllarda en güvendiğim duyumcu o oldu ama o da yanılmaya başladı sanki o başka... Sana da öyle bir şey demedim, sadece her şeye olduğu gibi buna da şüpheyle yaklaşıyorum ve ikna olmadığım konuları açıkça belirtiyorum... Rahatsız olmanı gerektiren bir şey yok...

Olayları uyku sersemi birazcık okudum da başkan ile hocanın oyuncu alımları sebebi ile açık olduğu doğru ise bunun sorumlusunun okan hoca olduğunu düşünmüyorum ben pek... Sağ bek istedi. Bir sürü sağ bek alındı dendi. Alınan sağ beklerin hepsi menejerlerin kulübe çaktığı isimlerdi. Hocanın istediği isimler değildi... sol beklere gelince. Angelinho dışında istediği sol bekler de alınmadı ki hepsi menejerlerin çaktığı isimlerdi yine çoğu zarar edilmeden gönderildi... zaha ziyech dendi.. zaha fenere giderken yine meenejerler aracılığıyla geldi. Tabi ki hoca alalım demiştir ziyech de keza öyle.. ama minimum hasarla atlatılan durumlar bunlar...

Gelelim singo olayına... bence hoca bunu gerçekten izlemiştir ve istemiştir... çünkü adam sağ bek olarak oynadığı vakit gerçekten iş yapıyor. Bunu oynadığında bizde de gördük milli takımda da... ayrıca başkan singo dan gelecek kazı görmemiş olsa eminim ki onu da o paralara almazdı. Adam sakatlandı diye birkaç kez burada suçlu arama peşine kim düşüyorsa haksızlık ediyordur... ha dama müzmin sakat ise burada da suç hoca da değil başkanın oraya koyduğu sağlık ekibindedir...

Başkan okan hoca ya kızıyorsa göndersin gitsin... Tabi gtü yiyorsa yapabilir bunu... hoca sayesinde kendisi bunca senedir o koltukta oturuyor... bunun da farkındadır bence... yapsın köklü değişikliği bak nasıl eskiden olduğu gibi kçına tencere takıp gönderiyorlar görür kendisi de...

Bu Siggo ne ayak ya? Yine gitmek istemiyorum falan diye mi zırvalamış? Küfür ettirmesin. Defolsun gitsin. Kronik işe yaramaz heriften nefret ettik kardeşim. Yalan mı söyleyelim?

1000258771.webp

Dursun Özbek'in hayalindeki imza töreni..

Yapay zekaya bir Batrakov vs PL elit ofansif orta saha analizi yaptirdim. Tabiki gotunden de uydurmus olabilir :)

Aleksey Batrakov'u Premier Lig'deki ilk 8 takımın ofansif orta sahaları (10 numaraları) ile kıyasladığımızda; yaratıcılık hacmiyle Martin Ødegaard veya Bruno Fernandes'in verimliliğini, ceza sahası koşularıyla ise genç bir İlkay Gündoğan'ı andıran özgün bir profile sahip olduğunu görüyoruz.
Ancak, dinamik çalım atmaktan tamamen kaçınması onu modern Premier Lig yıldızlarının çoğundan net bir şekilde ayırıyor.

1. Kilit Pas ve Yaratıcılık: Elit Seviye
Batrakov'un pozisyon üretme hacmi, elit Premier Lig standartlarıyla rahatça yarışır; ancak bunu geleneksel dinamik oyun kuruculardan farklı bir yolla yapar.
  • Kıyaslama: Toplam kilit pas ve oyunu üçüncü bölgeye taşıma konusunda Batrakov'un sezon başına 70 kilit pas istatistiği, Martin Ødegaard (Arsenal) veya Bruno Fernandes'in (Manchester United) üretkenliği ile birebir örtüşüyor.
  • Pas Tarzı: Tıpkı Ødegaard gibi, Batrakov da topu ayağında tutmak yerine vücut çalımlarına ve hızlı "tek top" kombinasyonlarına güvenir. Yaratıcılığının büyük bir kısmı, duran top organizasyonlarından gelir ve bu yönüyle duran top isabetinde James Maddison (Tottenham) ile benzerlik gösterir.
2. Golcü Profili: Ceza Sahasına Sızan "Hayalet" Koşucu
Çoğu Premier Lig 10 numarası uzaktan şut çekmeyi veya topla ceza sahasına girmeyi denerken, Batrakov çok daha spesifik ve geleneksel bir koşu karakterine sahiptir.
  • Kıyaslama: Gol atma tarzı, İlkay Gündoğan (Manchester City) veya Cole Palmer'ın (Chelsea) katı savunma bloklarına karşı yaptığı gizli koşularla neredeyse aynıdır. Ceza sahası dışından sert şutlar beklemek yerine, boşlukları tarar ve içeri geç girerek net fırsatları ve yerden gelen pasları bitirir.
  • Hava Hakimiyeti Sıra Dışılığı: 1.73'lük boyuna rağmen bir sezonda kafayla 4 gol atması, Bernardo Silva veya Phil Foden gibi Premier Lig 10 numaralarında hiç görülmemiş bir durumdur ve ceza sahası içindeki üstün pozisyon bilgisini kanıtlar.
3. Çalım Hacmi: Premier Lig Standardından En Büyük Sapma
Batrakov'un Premier Lig'deki ilk 8 takımın ofansif orta saha profilinden ciddi şekilde geride kaldığı tek nokta burasıdır.
  • Kıyaslama: Pep Guardiola veya Mikel Arteta gibi modern Premier Lig teknik direktörleri, 10 numaralarının baskı altında çalımla adam eksiltmesini ve savunma hatlarını bu şekilde yarmasını talep eder. Phil Foden, Dominik Szoboszlai (Liverpool) veya Lucas Paquetá (West Ham) gibi oyuncular sık sık 1v1 pozisyonları kovalar.
  • Eksik Metrik: Batrakov'un 90 dakika başına başarılı çalım istatistikleri, bu oyuncularla kıyaslandığında en alt yüzdelik dilimlerde yer alır. Baskıdan sıyrılacak dar alan becerisine sahip olsa da, topu 30 metre ileri taşıyarak takımı tek başına atağa kaldırma eğilimi yoktur.
4. Savunma Arzusu (Grinta): En Çalışkanlarla Eşit
Batrakov sahada konforunu düşünen lüks bir oyun kurucu gibi davranmaz. Savunmadaki geri koşuları, İngiltere'deki en çalışkan orta sahalarla birebir uyuşur.
  • Kıyaslama: Savunma metrikleri (top kapma, pas arası ve ön alan baskısı), Dominik Szoboszlai veya Bernardo Silva'yı yakından takip eder.
  • Taktiksel Sertlik: İnanılmaz derecede disiplinlidir ve rakip kontratakları kestiği için rutin olarak yüksek kart sayılarına ulaşır (bir sezonda 9 sarı kart). Topsuz alanda da en az toplu alan kadar çok çalışır ki bu, Premier Lig gözlemcilerinin çok değer verdiği bir özelliktir.
ÖzellikAleksey BatrakovPremier Lig İlk 8 (10 Numaraları)En Yakın PL Tarz Eşleşmesi
Kilit Pas / 90Elit (En üst seviye hacim)Yüksek / ElitMartin Ødegaard (Arsenal)
Çalım BaşarısıDüşük (Pas vermeyi seçer)Yüksek / DominantYok (Çok daha düşük hacim)
Gol BölgesiCeza Sahası İçiKarışık (İçeriden & Dışarıdan)İlkay Gündoğan (Man City)
Savunma KatkısıYüksek (Yüksek kart/faul sayısı)Değişken (Sisteme göre)Dominik Szoboszlai (Liverpool)

Yav adam batrakov ilk transferimiz benden başka söyleyen mi var diye yazmış
Aga helal olsun 40 yıldır bu alemdeyim bilinmeyeni söylemişsin tebrikler bide övünüyor lale

İsim var söylemiyorum
Tamam kankam sensin 😂

Yapay zekaya bir Batrakov vs PL elit ofansif orta saha analizi yaptirdim. Tabiki gotunden de uydurmus olabilir :)

Aleksey Batrakov'u Premier Lig'deki ilk 8 takımın ofansif orta sahaları (10 numaraları) ile kıyasladığımızda; yaratıcılık hacmiyle Martin Ødegaard veya Bruno Fernandes'in verimliliğini, ceza sahası koşularıyla ise genç bir İlkay Gündoğan'ı andıran özgün bir profile sahip olduğunu görüyoruz.
Ancak, dinamik çalım atmaktan tamamen kaçınması onu modern Premier Lig yıldızlarının çoğundan net bir şekilde ayırıyor.

1. Kilit Pas ve Yaratıcılık: Elit Seviye
Batrakov'un pozisyon üretme hacmi, elit Premier Lig standartlarıyla rahatça yarışır; ancak bunu geleneksel dinamik oyun kuruculardan farklı bir yolla yapar.
  • Kıyaslama: Toplam kilit pas ve oyunu üçüncü bölgeye taşıma konusunda Batrakov'un sezon başına 70 kilit pas istatistiği, Martin Ødegaard (Arsenal) veya Bruno Fernandes'in (Manchester United) üretkenliği ile birebir örtüşüyor.
  • Pas Tarzı: Tıpkı Ødegaard gibi, Batrakov da topu ayağında tutmak yerine vücut çalımlarına ve hızlı "tek top" kombinasyonlarına güvenir. Yaratıcılığının büyük bir kısmı, duran top organizasyonlarından gelir ve bu yönüyle duran top isabetinde James Maddison (Tottenham) ile benzerlik gösterir.
2. Golcü Profili: Ceza Sahasına Sızan "Hayalet" Koşucu
Çoğu Premier Lig 10 numarası uzaktan şut çekmeyi veya topla ceza sahasına girmeyi denerken, Batrakov çok daha spesifik ve geleneksel bir koşu karakterine sahiptir.
  • Kıyaslama: Gol atma tarzı, İlkay Gündoğan (Manchester City) veya Cole Palmer'ın (Chelsea) katı savunma bloklarına karşı yaptığı gizli koşularla neredeyse aynıdır. Ceza sahası dışından sert şutlar beklemek yerine, boşlukları tarar ve içeri geç girerek net fırsatları ve yerden gelen pasları bitirir.
  • Hava Hakimiyeti Sıra Dışılığı: 1.73'lük boyuna rağmen bir sezonda kafayla 4 gol atması, Bernardo Silva veya Phil Foden gibi Premier Lig 10 numaralarında hiç görülmemiş bir durumdur ve ceza sahası içindeki üstün pozisyon bilgisini kanıtlar.
3. Çalım Hacmi: Premier Lig Standardından En Büyük Sapma
Batrakov'un Premier Lig'deki ilk 8 takımın ofansif orta saha profilinden ciddi şekilde geride kaldığı tek nokta burasıdır.
  • Kıyaslama: Pep Guardiola veya Mikel Arteta gibi modern Premier Lig teknik direktörleri, 10 numaralarının baskı altında çalımla adam eksiltmesini ve savunma hatlarını bu şekilde yarmasını talep eder. Phil Foden, Dominik Szoboszlai (Liverpool) veya Lucas Paquetá (West Ham) gibi oyuncular sık sık 1v1 pozisyonları kovalar.
  • Eksik Metrik: Batrakov'un 90 dakika başına başarılı çalım istatistikleri, bu oyuncularla kıyaslandığında en alt yüzdelik dilimlerde yer alır. Baskıdan sıyrılacak dar alan becerisine sahip olsa da, topu 30 metre ileri taşıyarak takımı tek başına atağa kaldırma eğilimi yoktur.
4. Savunma Arzusu (Grinta): En Çalışkanlarla Eşit
Batrakov sahada konforunu düşünen lüks bir oyun kurucu gibi davranmaz. Savunmadaki geri koşuları, İngiltere'deki en çalışkan orta sahalarla birebir uyuşur.
  • Kıyaslama: Savunma metrikleri (top kapma, pas arası ve ön alan baskısı), Dominik Szoboszlai veya Bernardo Silva'yı yakından takip eder.
  • Taktiksel Sertlik: İnanılmaz derecede disiplinlidir ve rakip kontratakları kestiği için rutin olarak yüksek kart sayılarına ulaşır (bir sezonda 9 sarı kart). Topsuz alanda da en az toplu alan kadar çok çalışır ki bu, Premier Lig gözlemcilerinin çok değer verdiği bir özelliktir.

ÖzellikAleksey BatrakovPremier Lig İlk 8 (10 Numaraları)En Yakın PL Tarz Eşleşmesi
Kilit Pas / 90Elit (En üst seviye hacim)Yüksek / ElitMartin Ødegaard (Arsenal)
Çalım BaşarısıDüşük (Pas vermeyi seçer)Yüksek / DominantYok (Çok daha düşük hacim)
Gol BölgesiCeza Sahası İçiKarışık (İçeriden & Dışarıdan)İlkay Gündoğan (Man City)
Savunma KatkısıYüksek (Yüksek kart/faul sayısı)Değişken (Sisteme göre)Dominik Szoboszlai (Liverpool)

wirtz'le ilişkilendirmediğine göre getunden uydurduğu belli heis

Geri
Üst Alt