Özgür Özel
Aslan Üye
- 15 Eylül 2020
- 7.519
- 6.243
- 673
Ben izledim renktas. Taylan ve Berkandan daha iyi. Kendine has bazı özellikleri var eski mesajlarimda yazdım. İlk 11 de düşünülüyosa kesinlikle sıkıntı olur. 6 no aşırı önemli mevki. Ama durumsal maçına göre girerse gayet faydalı özeti bu işte.Hollanda ligini kucumsemek yanlis olur da AZ farkli bir takim. AZ cok iyi bir periyot gecirdi yakin zamanda temel sebebi dogru yapilanmaydi bir de Arne Slot faktoru etkili oldu. Midtsjo'nun oldugu donemde adamlarin Weghorst, Jahanbakhsh, Guus Til, Idrissi, Boadu, Stengs, Koopmeiners ve Wijndal gibi satislar yaptilar. Bu adamlarin Koopmeiners ve Weghorst haric hepsi flopladi, Wijndal daha yeni transfer oldu bir sey demek dogru olmaz. Ama belli ki takim oyunculari oldugundan iyi gosteriyordu.
Burada anlasilmasi gereken Hollanda liginin tepedeki takimlar icin zor olmadigidir. 2018-19 sezonunda UEFA elemelerinde Kairat diye bir takima on elemelerde elenmisler, 2019-20 cok iyi olduklari ve Slot'la parladiklari sezon UEFA'da gruptan cikmislar Partizan ve Astana'nin onunde ama sonra LASK Linz'e elenmisler (Valerien Ismael oradayken hem de galiba), 2020-21 sezonunda CL elemelerinde Kiev'e elenip UEFA'ya kalip orada son mac Rijeka'ya yenilip gruptan cikamamislar ve Rijeka'nin baska galibiyeti yok, gectigimiz sezon (2021-22) UEFA elemelerinde Celtic'e elenip Konferans Ligi'ne kalmislar gruptan Randers, Jablonec ve Cluj onunde lider cikip ilk turda Bodo Glimt'e elenmisler. Ozetle Avrupa performanslari husran ligde sampiyonluk yarisini hedeflemeyen rahat bir takim icin. Hep kendilerinden kotu takimlara elenmisler.
AZ satislar ve Slot'un gitmesiyle zayiflayinca Midtsjo'nun de tek basina fark yaratan bir adam olmadigi bu sene tescillenmis bence. Butceleri ve kadrolari dusunulunce ligi Twente'nin altinda bitirmemeleri gerekirdi.
Bu arada bu kadar yazdim ama ben oyuncuyu hic izlemedim. Ha ovenlerin de izledigine inanmiyorum. Hollandali gurbetciler bir seyler karalarsa biraz fikir edinebiliriz ancak.