Bora Er
Tecrübeli Üye
- 12 Ağustos 2011
- 5.656
- 2.510
- 1.938
Nelson konusunda kesinlikle hemfikirim.Bizdeki şu özelliktende artık gına geldi.Bir maçla yerin dibine batırma duygusu.Sezon başı henüz.Yerine oyuncu koymadan verilmesine kesinlikle karşıyım.Ayrıca bir çözüm olarakta Nelson'un yerine üst düzey stoper aramaktansa ; Ujfalusi'yi getirip Ross "kiralık gitti ama"vb genç stoperleri yetiştirip Nelson yerine adapte etmek çok daha mantıklı olacak kanısındayım.Şuan alınacak Nelson çapında bir stoper en düşük 10M euro civarında.Koca sezondan bu kadar görüntü çıkarabiliyoruz, daha fazla çıkar mı?
Ligde Nelsson iyi stoper değil diyorsan bununla aynı fikirde olmam zaten mümkün değil, kendisi ligin net şekilde en iyi stoperi, kapışabilecek de sadece Saiss vardı. Aboubakar konusuna girmiyorum, durdurması çok zor bir adam. Mesela Dünya kupasında Fransa karşısındaki performansını ben referans olarak koysam üst seviyedeki başarısı için ispat olacak mı?
Avrupa’da risk ise gruplara kalacağımız bile meçhulken gidip en iyi takımlar seviyesinde stoper alamayız, almamalıyız da. Avrupa’da oyuncu alarak da başarılı falan olamayacağız. Her sene aynı geyik yapılıyor, herkesi değiştirelim Avrupa’da da başarılı olalım, bu mümkün değil. Bugün çok övülen Ramos 3lü savunmayla kaç tane gol yedirdi geçen sene PSGye, o da ayrı konu.
Neyse, bana biraz kadroda şimdiden günah keçisi arıyoruz gibi gelmeye başladı. Ujfalusi sonrası gelen en iyi stoper Nelsson benim gözümde.
Nelson;çok kısa süre içerisinde toparlayacaktır.Buna kesinlikle eminim.Şu aşamada macera aramanın doğru olmadığı kanısındayım.