Transfer Nöbeti #11 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TFF de nasıl hiç etkinliğimiz yok ona anlam veremiyorum .Bu sene bunlara kimse dur diyemedi ceza veremedi.Bakalım bu sezon ne tür akrobasi hareketleri göreceğiz.Türlü türlü huylar.Erden Timur durmuş olsaydı daha neler açıklayacaktı kim bilir.Vallahi merak ediyorum keşke herhangi bir platformda açıklayabilse.
Adamlar yabancı hakem getirtti tek maçlığına, şu olayı biz yapıp şampiyon olsak ülke ayağa kalkardı.

TFFden sorumlu yönetici Metin Öztürkmüş, fıkra bu kadar.

Fbye olan saygıdan mi reddetmiş o kısmı biraz tuhaf ama jsjsh
aziz yildirimi cok seviyor. Cok iyi rakip, cok buyuk kadrolar kuruyordu baskan diye surekli yaliyor azizi arda.

Şu şike yapan azizden bahsediyorum.

O donemler sahada kavga ediyordu futbolcular yaw. O donem kadikoyde kazansak taraftar sahaya inerdi. Simdikiler seyirci. Fenerde taraftar kulturu kalmadi

Bayern kötü durumda filan degil rdas. 50+1 kurali var bir keresinde Almanya da en büyük etken de bu mesela kulüplerin çoğunluk hissesinin taraftarların elinde olmasını zorunlu kılıyor. Bu, Bayern’in ticari şirketler veya zengin yatırımcılar tarafından kontrol edilmesini engelliyor. Kulüp, gelirlerini daha çok kendi kaynaklarından (bilet satışları, sponsorluklar, ticari faaliyetler) elde ediyor ve borçlanarak veya dış yatırım alarak büyük harcamalara girişmiyor bu da dogal olarak transfer bütcesini kisitliyor ama bu yeni bir sey de degil.

Bayern zaten asiri borclanmayi tercih etmeyen bir kulüp ama isterse gidip Diaz icin 70-80 masaya yatirabiliyor. Ligdeki diger kulüplerin de finansal gücü Bayern gibi olmayinca lig icin asiri hamleler yapmasi da gerekmiyor.

Sportif basariyi zaten her türlü yakalayabiliyorlar ama ticaret > sportif basari olarak takiliyor ve bir türlü yine basarili oluyorlar.
Mali olarak demedim zaten. Ama eski cazibeligi yok. Önceden wirtz veya diazi rahat alabilirdi.

Yayın gelirinden cidden o kadar geliyor mu, ben o kadar bile gelmez diye düşünüyordum hatta 25-27 üzeri beklemiyorum katılım payı + yayın plus coefficient paylarını.

Grup ve playoffla 40'a ulaşmak dahi zor bu durumda zaten. 5 maç kazanmak lazım.

Son 16'ya kalmadan 50 kapılarına gitmek imkansız.

Dediğim gibi Türkiye'nin yayın gelirlerindeki sırası çok önemli. İnternette fazla bilgi yok. Teoride 6. ile 10. arası deniyor tahminen. TRT ne kadar verdi o bile belli değil gibi. 10. olursak dediğin gibi daha da düşük, 5m falan geliyor o yayın kısmından. Daha da kötüsü olur mu bilmiyorum. Ben Türkiye'nin 7. veya 8. olduğu senaryolara göre 7-8m hesapladım kabaca. Hem TR 6. olur, hem de Frencvaros, Bodo/Glimt falan elenirse o zaman 9-10m gelebilir. Bir de Nice ön eleme geçip gelmesin mesela.

Yalnız performans primleri sandığından daha iyi getiriyor. 2 galibiyet 2 beraberlik bile alsan; oradan 5,5m puan primi aldın zaten. O toplam 8 puan seni 27. sıraya atsa 3m da oradan geliyor yaklaşık. Toplam 8,5m ediyor. 40m'un kapılarına dayandın bile. 3 galibiyet 3 beraberlik alsan büyük ihtimal ilk 24'e girdin; bu da 8,4m puan primi, 24. sıradan dolayı 4m civarı sıralama ödülü, knockout oynayacağın için de ekstra 1m, 13m'u geçen performans ödülü oldu. 40m'u geçtin işte.

Adamlar yabancı hakem getirtti tek maçlığına, şu olayı biz yapıp şampiyon olsak ülke ayağa kalkardı.

TFFden sorumlu yönetici Metin Öztürkmüş, fıkra bu kadar.
Ali Dürüst zamanı biraz daha iyidik TFF nezlinde. Keşke o devam etmiş olsa.Metin ÖZTÜRK konusunda katılıyorum.Bu sene istedikleri herşeyi yaptılar.
Bendende bir fıkra : 16 penaltı almışlar , 13 ü ya yenik yada berabereyken.Aslında tek tek irdelenmeli .Ama nerede onu irdeleyecek oluşum.

Mali olarak demedim zaten. Ama eski cazibeligi yok. Önceden wirtz veya diazi rahat alabilirdi.
Diazi yine alacaklar bence ama lpool bayernin durumunu çok iyi kullaniyor çünkü adamların seçenekleri kalmadı. Hatta şöyle:

Bayern genetiğine göre ilk seçenek Sane ile devam etmekti bence. Sane bizi tercih edince bütün planları bozuldu. Ardından tam Williams ile anlaştıklarını düşündüler ve kimsenin beklemediği bir anda Williams sözleşmesini uzattı. Barcola isine de PSG hiç yanaşmadı.

Wirtz konusuna gelince tamamen Kompany ve yönetimin Wirtz ile iletişimi ile alakalı olduğunu okudum yani büyük bir fiyasko oldu.

Yani evet kısacası Bayernin bütün planlarını biz alt üst ettik bence.

ilk gece patlayan haber neydi? hakan fenere gelmeyi kabul etti bu gece uyumayin. kolpa oldugu anlasilinca simdi baski maski kivirmalar basladi. hakan bizim futbolcumuz mu ki bize hic gelmemis adamin neyine baski olacak ugurcan ornegiyle alakasi bile yok. zaten kabul etmis ya tamam demis sabahina forma da giydirirsin baski yapilacak zaman araligi bile yoktu.

En hoşuma giden senaryo oluyor şu an:
Biz almadık, suyun karşı tarafı al(a)madı, Inter'den takımla kanlı bıçaklı olmasına rağmen ayrılamıyor; Ortada kaldı. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt