Transfer Nöbeti #11 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu ana kadar bizimle adı çıkan çoğu transfer söylentisi mantıklı hamleler

Saçma transferin tanımı 20 yaşında Arabistan’a gidecek kadar kariyer düşkünü, sezon açılışında ilk antrenmanı asacak kadar disiplinli birini 1 yıllığına 25 milyon maliyetle kiralamaktır

Dediğim gibi Türkiye'nin yayın gelirlerindeki sırası çok önemli. İnternette fazla bilgi yok. Teoride 6. ile 10. arası deniyor tahminen. TRT ne kadar verdi o bile belli değil gibi. 10. olursak dediğin gibi daha da düşük, 5m falan geliyor o yayın kısmından. Daha da kötüsü olur mu bilmiyorum. Ben Türkiye'nin 7. veya 8. olduğu senaryolara göre 7-8m hesapladım kabaca. Hem TR 6. olur, hem de Frencvaros, Bodo/Glimt falan elenirse o zaman 9-10m gelebilir. Bir de Nice ön eleme geçip gelmesin mesela.

Yalnız performans primleri sandığından daha iyi getiriyor. 2 galibiyet 2 beraberlik bile alsan; oradan 5,5m puan primi aldın zaten. O toplam 8 puan seni 27. sıraya atsa 3m da oradan geliyor yaklaşık. Toplam 8,5m ediyor. 40m'un kapılarına dayandın bile. 3 galibiyet 3 beraberlik alsan büyük ihtimal ilk 24'e girdin; bu da 8,4m puan primi, 24. sıradan dolayı 4m civarı sıralama ödülü, knockout oynayacağın için de ekstra 1m, 13m'u geçen performans ödülü oldu. 40m'u geçtin işte.
2.1 galibiyet 700 beraberlik değil mi

Benim tahminim katılım coefficient ve yayın 30u bulmaz şeklindeydi, geçen yıl katılan takımlar üzerinden bir tahmin yapmıştım, Kızılyıldız üzerindendi galiba.

4-5 galibiyetle falan 40 ucundan bulunabilir diye düşünmüştüm. Playoff da 1 veriyordu galiba.

Sıralama ödülü dediğin spesifik mi yoksa total performans priminden kalan bütçe mi? Yani çok beraberlik olunca ekstra bir bedel boşa çıkıyor ya onun dağıtılması gibi.

Yayın gelirini şu andan bilemezsinki. Katılımcılar netleşmeden coefficientları da bilemeyiz. Tahmini bir hesaplama olabilir. Fix olan 18 küsürlük kısım kesin sadece.
Yayın geliri 3,8 ila 8,6 mil euro.Gelecek takımlara göre şekillenecek.

10 yıllık sıralama 1,6 ila 2,6 mil euro gelecek takımlara göre.

18,6 ayakbastı parası + 3,8+1,6 =24 milyon euro en istemediğimiz takımlar gelirse.

En çok bize yarayan takımlar gelirse ki zor ;

8,6+2,6+18,6=29,8 milyon euro maximum

Ortalama 27 milyon euro çıkardım net değil ama elemelerden gelecekleri tahmini yaptım.

Not:Ülke puanı youtube kanalının hesabını baz aldım.

Hocanin dedigine göre kaleciden sonra savunmaya takviye. Yani singo veya akanji olabilir. Daha sonra satislara göre eylüle kadar firsat cikarsa yine bi transfer olabilir millot gibi. Kaleciden sonra singo alinsin tamamdir, ondan sonra transferi kapatsalarda olur.

Son düzenleme:
galatasarayın kudreti karşısında fbliler titriyor. hakan nasıl r yaptı ama, galatasaray ne isterse o olur artık eski dönem bitti!!!

2.1 galibiyet 700 beraberlik değil mi

Benim tahminim katılım coefficient ve yayın 30u bulmaz şeklindeydi, geçen yıl katılan takımlar üzerinden bir tahmin yapmıştım, Kızılyıldız üzerindendi galiba.

4-5 galibiyetle falan 40 ucundan bulunabilir diye düşünmüştüm. Playoff da 1 veriyordu galiba.

Sıralama ödülü dediğin spesifik mi yoksa total performans priminden kalan bütçe mi? Yani çok beraberlik olunca ekstra bir bedel boşa çıkıyor ya onun dağıtılması gibi.

Evet galibiyet 2.1m, beraberlik 700k. Sıralama ödülü başlangıçta minimum (gruplarda hiç beraberlik olmasa bile) hisse başına 275k. Yani sonuncu 1 hisse = 275k alacak. Grup maçlarındaki her beraberlikle UEFA 700k tasarruf etmiş gibi oluyor. Bunu 666 hisseye pay edersen her beraberlik için hisse başına yuvarlak hesap 1k ekleniyor. En az 25 beraberlik olsa hisse ederi 275k'dan 300k'ya çıkıyor. Sonuncu sıradan her bir basamak üstte olan da işte her basamak için bir 300k daha alıyor. Örneğin son sıranın 9 sıra üstündeysen (27. sıra) 10 hisse, yani yaklaşık 3m almış oluyorsun. 1. sıradaki takım 36 hisseden yaklaşık 10.8-11m gibi bir rakam kazanır.

Bir oyuncunun radarda olmasıyla transferinin gündemde olması arasındaki farkı anlayamayan adamlar kimsenin zekasını sorgulamasın.

Yeri gelir oyuncuyu 1 sene takip edersin, yani radarındadır. Ama kendince transferi için şartların oluştuğunu düşündüğün anda transfer gündemine alırsın ve hamleni yaparsın.

Ben de Galatasaray'ın kaleci, stoper ve belki de sağbek transferini çözmeden kaç doğumlu olursa olsun ön tarafa pahalı bir transfer girişiminde bulunacağını düşünmüyorum. 1 sene içerisinde 75 milyon euro ödeyecekken ve hala arka tarafta eksiklerimiz varken 20 milyon euroya ofansa oyuncu almayız..Haaa ön taraftan kritik bir personelin eksilir o zaman işin rengi değişir.

Ölmedik, buralardayız. Transfer sezonunun nasıl devam edeceğini göreceğiz. Kim zeki, kim kıymeti kendinden menkul zekasıyla başkalarının zekasını küçümseyecek haddi kendinde görüyor, birkaç hafta içerisinde ortaya çıkacak

Buyrun Okan Hoca’nın açıklamaları düştü taze taze.

Aklın yolu bir, o da kaleciden sonra defansa takviye yapmayı planladıklarını söylemiş ve bütçe durumuna değinmiş. Yarım saat önce ne yazdıysam söylemiş neredeyse

Gelin görün ki forum ulemalarına göre birkaç gün içerisinde Milot’ya 20 cash basıp alacak durumdaymışız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt