Transfer Nöbeti #12 | 2023 Yaz Arşiv

Sergio Ramos'u istermisiniz ?

• Evet

• Hayır

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eskiden bir standartı yoktu, başvuruya bakılıyordu sonrasında kural geldi.

Senin yazdığın maddelerde 25 yaşından sonra mesela 50 tane hazırlık maçı oynaması bir kısıt mı, gördüğüm kadarıyla değil ama durum bu.

21 yaşından önce oynadığın taktirde değiştirme şansın var artık sadece. 28inde A ülkesinde oynayıp 31inde başka ülkede oynayamazsın, var mı buna 2020 sonrası örnek?

Öncelikle senin dediğin örnek zaten kural benim yazdığım gibi olsaydı imkansızdı. 50 maç oynayıp, bir de üstüne 3 sene ara verip 2020'den sonra takım değiştirmiş oyuncu nereden bulayım ben? Ama haklı olduğun taraf var. O da şu:

Ben Goal.com'un detaylı yazısından okuyordum. Onlara güvendim ve orada ya eksik yazmışlar ya da biraz anlaşılması zor şekilde yazmışlar (veya aşağıdaki önemli eklememden dolayı onu yazmaya gerek görmemişler) ondan 21 yaş sınırı olmadığını düşünmüştüm. Yani evet son maçını 21 yaşından önce oynamış olma sınırı getirilmiş 2020'de...

ANCAK (bundan sonrası önemli)

Asıl kuralı yazdıktan sonra, o kuralı açıklayan kısımda biraz aşağıda; oyuncular bu kural değişikliğinden önce bu yeni kural değişikliğini bekleyemeyeceği için eski kurallara dayanarak hareket etmiş olabileceğinden, bir hak kaybı yaratmamak amacıyla, diğer sayılan şartları da sağlamak kaydıyla, 2020'DEKİ KURAL DEĞİŞİKLİĞİ TARİHİNDEN ÖNCE ESKİ MİLLİ TAKIMINDA SON MAÇINI OYNAMIŞ OYUNCULAR İÇİN YAŞ ŞARTI ARANMAZ demişler. FIFA'nın resmi belgesinden okuyarak yazıyorum bunu. Yani son maçın 2020'den önceyse 21 yaş şartı aranmıyor.

fifaeligibilitydetail.jpg

Üstelik FIFA'nın resmi belgesinde o tek maç bile oynanmamış olması gereken turnuvalar arasında Konfederasyon Kupası sayılmamış. Sadece Dünya Kupası ve diğer büyük kıta turnuvaları var. Konfederayon Kupası'nı oraya yazmamışlar.

fifaeligibilitydetail2.jpg

Bu son detaylar ışığında ben Kerem Demirbay'ın eğer bildiğimiz gibi eskiden beri hep Türk vatandaşlığına sahiptiyse, başvuru yaptığı takdirde milli takım değiştirebileceğine kanaat getirdim. Tabi metinler çok karmaşık. Gözümden kaçan başka detaylar olabilir.

Alıntıları yaptığım resmi FIFA belgesi de şu, kendiniz ilgili kısımları okuyup fikir sahibi olabilirsiniz:

https://digitalhub.fifa.com/m/ccab990abf45fcf6/original/ro8mje8vw98yp3rvfbmi-pdf.pdf

Ortalık çok karışık biz yine Paradese mi dönsek

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Fırtına öncesi sessizlik mi bu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt