Üstat; bol temaslı oynayıp, bu boldladığım kısmı iyi yapsa defansif olarak zaaf pek yaşatmaz zaten muhtemelen ama bunları da çok iyi yapamıyor gibi. Özellikle temaslı oyunda benim ciddi şüphelerim mevcut şu anda. Köhn'ün de en büyük sıkıntılarından birisi bu. Rakibe yapışmıyor, çok uzak kalıyor. Gölge pres derler ya, o hesap işte. Rakibin mesela çok kolay orta açmasına sebebiyet veriyor bu durum. İzlerken bassana lan adama dediğim çok an oluyor.
malesef sevgili onur , bu fizik guc yetersizligi ve versus da vucut kullanimi konusu dezavantaji olarak tazeligini koruyor.
elle ufak azar azar rahatsiz etme, kontrollu yapildiginda sorun olmaz elbette. ancak takdir edersin ki, cl versuslarin da hakemlerin bakislari ,sezme konusu vs de ayni resimde bakildiginda- olasi ,erken kart gorme vs derken genel oyun planina da etki edebilir. bolgesi ozelinde.
dezavantaj bazli kimi mudaillerine gore- topsuz uzun mesafe ileriye gidis veya geriye donus konusuna kendisi dolayli deginmistim daha once.
bir diger nokta ;
arti, dedigim bacak konusu dolayli adim/haliyle *topla driplingde de dezavantaj oldugundan , genelde garanti yolu oncelik tutuyordu izledigim donemler. normal disinda, baskida da topu -> invertimsi bir hal'e buruyor ve veya -> ya stoperine, ya da merkez orta saha oyuncularina topu bu yolla vermeyi oncelik dusunuyor. sayet verdigi anda topun gitti yerde de pres yoksa sorun degil, varsa problem . boey farkli tipoloji idi kiyas yapmak nazarimda dogru olmaz, boey cizgi den ilerliyordu kendisine baski olsun olmasin .
ara parantez # -
oynanan oyun prototipleri,formatlar,sistemlerle ilisik tum bu bilesenlerin nezninde *kanimca daimi bold olan bir durum tarafim adina ; futbolcularda *tipoloji farkliligi oldukca kritik bir denklem # - .
dip not;
kendisinin olumlu yanlarindan begendigim nokta; teknik olusu, ayaginin duzgun olusu.
saygi ve selamlar