Transfer Nöbeti #12 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Chiesa 13 milyon Euro’ya barcaya gidiyormuş

Bu adam nasıl böyle düştü var mı bir nedeni ?

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Javi Galán iyidir bence güzel bir fırsat transferi Atleticonun oyun sistemi ve sol tarafta 1 mevkide forma giymeye aday 4 oyuncu olması nedeniyle geçen sene olduğu gibi bu sene de takımda kalmak istemeyecektir

Bir de gerçekten dörtlü savunmanın bek oyuncusu Galán, tarz olarak da aradığımız profile yakın hücumcu bir bek oyunusuna göre işin defans tarafında da fena değildir işin o temaslı defans oyununu iyi yapabiliyor

Bir de şey konusunda işimize yarar Boey gittikten/Abdülkerim düştükten sonra baskı yediğimiz anlarda defansta topu alıp baskıdan çıkabilecek kimse kalmadı Galan bu işi yapabilir

Benim açımdan şey ilginç olur Galán gelirse, formda Monaconun sol beki I.Jakobs için toplam 9 milyon € luk bir kiralama teklifi yaptığımızı okuduktan sonra neden Atletico dan Galán için şansımızı denemiyoruz fırsat transferi olabilir kiralık olarak dedikten 1 gün sonra yabancı basın kaynaklı haberler düşmeye başladı

Bilmiyorum benim içime siniyor Galán transferi, eğer Boey tipinde canavar gibi bek oyuncuları bulamayacaksak Galán gibi futbolun doğrularını bilen uzun süredir istikrarlı top oynayan bek transferi mantıklı bence

young boys maçını bilmiyorum ama bizim sonraki iki lig maçını gerekirse riske ederek yeni bir oyun anlayışı ve gerekliyse diziliş denememiz lazım

maalesef sene başı kampında denenmediği için bunu şimdi yapmak gerekiyor

oyun kurulumunu gerekirse daha fazla risk alarak yapmalıyz adana ve rize maçlarında

hatta gerekiyorsa milli arada kalanlar için bir hazılık maçı da ayarlanıp fener maçı öncesi en az 3 maçta bunu deneyebiliriz

Chiesa 13 milyon Euro’ya barcaya gidiyormuş

Bu adam nasıl böyle düştü var mı bir nedeni ?

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Agir sakatlik sonrasi eskisi gibi olamadi.

Barca'da da basarili olabilecegini sanmiyorum. Seneye maasi cok diye göndermeye calisirlar bunu da.

10 milyon € vermeden gönderirlerse büyük salaklık olur. Yerine kiralık belki çözeriz ama adam almak istesek min 12-15 milyon € arası para harcamamız gerekli.

Bana kalsa takımda tutulması lazım rotasyonda büyük katkı verir zaten yıllık 450 bin €'ya oynayan bir adam. Fakat işte ondan başka kimseye teklif gelmediği için limit açmaya bu adamı gönderiyoruz. Burada millet itin bir tarafına sokuyor ama ne hikmetse sadece ona teklif geliyor... Acaba neden?

Jelert aldığımız parayı eder mi bilmiyorum ama en gömüldüğü maçta bile pozitif şeyler gösterdiği anlar oldu

bir kere önündeki kanat ve orta sahamız adamı iyi kullanırsa çizgide boşalan yerlere çok iyi bindirmeler yapabilir

ikincisi bütün takımlar 2 metrelik heriflerle oynamıyor ve jelert de aslında rakibe yapışıp bırakmayan ve geçilse bile tekrar tekrar yakalayan bir oyuncu

dolayısıyla çok da olumsuz bir durum yok bence

sara da ilk maçta çok gömülmüştü

her oyuncu boey olacak diye bir şey yok ki boey de mesela bir başakşehir maçında trezeguet tarafından tarumar edilmişti

ha olur da rakip 2 metrelik herifi jelert ile eşleştirmeye çalışırsa da bunu çözmek de hocanın işi

ya kaan ya da artık elzem gibi duran uzun boylu alan kapatabilen bir karşılayıcı 6 ile o adamı eşleştirebilirsin
Oyun taktiğimiz anadolu takımları gibi top şişirip ilerde düşenleri toplayıp pozisyon bulmaya çalışmak olduğu için -ki bunu da yapamıyoruz şu anda- böyle oynadığımız sürece Jelert'in sırıtma ihtimali bayağı yüksek. Madem böyle oynayacaksın, net bir savunmacı alsaydın derler adama. Sol bekin zaten topçu değil. 3. ligde oynasa 2. maç kesik yer.

Javi Galan’in Angelino’dan ne farki var. Menajer onerilerine kaldik.
Renktaşım çok farklı oyuncular

Angelio kariyerinin en iyi dönemlerini üçlü savunma oynayan takımlarda sol kanat/bek olarak geçirdi ama Galán girek dörtlü savunmanın bek oyuncusu hatta Atletico da üçlü savunmaya uymadığı için geçen sene Socieded a kiralandı belki bugün bizimle adı anılıyorsa da o sayede

Galán kariyerinin en iyi dönemini Celta Vigo da kağıt üzerinde bizim takıma çok yakın bir oyun sisteminde geçirdi, bizim takımda Mertens in 2. forvet gibi yerleştiği 4-2-3-1 sisteminde oynarken Celta Vigo da Iago Aspas ın forvetleştiği daha doğrudan 4-4-2 veya 4-3-1-2 gibi bir düzende oynadı

Direk aradığımız Boey tipinde canavar bir bek oyuncusu değil ama hücumcu bir bek oyuncusuna göre defansif hamleleri hiç fena değildir. Çok çok iyi bir pozisyon alma becerisi/markaj yeteneği yok ama defansif hamleleri kayarak veya ayakta tatlı/sert müdahaleleriyle filan o istediğimiz defansif katkıyı verir

Dribling becerisi/Orta kaletesi/Hızlanması filan fena değildir bence öne çıkan özelliği de gerçek bir takım oyuncusu çalışkanlığıyla işimize yarayabilecek bir oyuncu. Köhn çok yanlış bir transfer oldu hem oyuncunun kendi potansiyeli/kalitesinin sınırlı olması hem de bizim aradığımız bek oyuncusu olmaktan çok uzak olmasıyla hatta Köhn sonrası adı geçen sol bekler de bir o kadar yanlış transferler olabilirdi ama Galán hem kalitesiyle hem bizim aradığımız bek profiline uygun olmasıyla hiç de fena bir transfer olmaz

Eğer Boey gibi canavar bir bek oyuncusu bulamıyorsak Galán kalitesiyle takıma uygunluğuyla üstelik fırsat transferi olarak kiralık+opsiyon şeklinde bitirilebiliyorsa hiç de fena bir transfer değil renktaşım

Jelert aldığımız parayı eder mi bilmiyorum ama en gömüldüğü maçta bile pozitif şeyler gösterdiği anlar oldu

bir kere önündeki kanat ve orta sahamız adamı iyi kullanırsa çizgide boşalan yerlere çok iyi bindirmeler yapabilir

ikincisi bütün takımlar 2 metrelik heriflerle oynamıyor ve jelert de aslında rakibe yapışıp bırakmayan ve geçilse bile tekrar tekrar yakalayan bir oyuncu

dolayısıyla çok da olumsuz bir durum yok bence

sara da ilk maçta çok gömülmüştü

her oyuncu boey olacak diye bir şey yok ki boey de mesela bir başakşehir maçında trezeguet tarafından tarumar edilmişti

ha olur da rakip 2 metrelik herifi jelert ile eşleştirmeye çalışırsa da bunu çözmek de hocanın işi

ya kaan ya da artık elzem gibi duran uzun boylu alan kapatabilen bir karşılayıcı 6 ile o adamı eşleştirebilirsin
Sanırım Jelert açısından en kötü denk gelebilecek rakibe karşı ilk maçını oynadı. Geldiği dönemde analiz videolarında Jelert in net eksi olacak yönlerini hem size olarak küçük bir oyuncu olmasıyla ve hava toplarında kötü bir oyuncu olması eleştirildi G.Doue den en büyük eksisi olarak bu söylendi

Young Boys ona en ters gelebilecek takımdı, genel takım ortalamasını alsak sanırım 1.85 filan üstü oyunculardan kurulu bir takımdı zaten genel olarak ikili mücadelelerde de hava toplarında da bizim takıma hep üstün çıktılar. Bizim takım toplam 7 hava topu (%37 yüzdeyle) kazanırken Young Boys 11 hava topu (%44 yüzdeyle) kazanmış

Gerçekten Young Boys maçını sadece bu yüzden kaybettik adamların tek planı vardı. Top bizdeyken baskı yapıp bizim takımı uzun vurma zorunda bırakıp top onlardayken direk uzun oyuncularına hava toplarıyla etkili olabilmek ve biz her ikisine de izin verdik

Muslera 10 uzun top denemiş sadece 45 dakika içinde ve bunların 3 tanesine başarılı olmuş sadece (%30) Nelsson aynı şekilde 90 dakika boyunca 10 uzun top deneyip 3 tanesinde başarılı olabilmiş sadece (%30) Abdülkerim bu oyunculara göre çok daha iyi olmasını bekleriz bu konuda o da 6 uzun top deneyip sadece 2 tanesinde başarılı olabilmiş (%33)

Haydi Young Boys un uzun top planı tuttu diyelim bizimkiler sık sık uzun top attılar geriden ordan da başarılı olamadık diyelim Muslera ve Nelsson garanti/kısa paslarda da batırmış. Nelsson toplam 38 pas yapıp %68 başarı sağlamış, Muslera toplam 16 pas atmış %56 başarı sağlamış. Stoperin %68 Kalecin %56 başarılı pasla oynadığı bir maçta biz yine iyi pozisyona girdik 2 tane gol attık hatta 2-3 tane de gol fırsatı kaçırdık

Kaleciden stoperden filan kilit pasları atmasını beklemiyoruz uzun oynayacaksa da kısa/garanti paslarla build-up planını uygulayacaksa da bir zahmet %80-%90 pas isabeti yakalasınlar. Anadolu takımlarının kalecisi stoperi bile %50-%60 isabetle oynamaz herhalde

Ben mi yanlış hatırlıyorum attığımız 2. gol Nelsson'un uzun topu sonrası gelmedi mi?

Javi Galán iyidir bence güzel bir fırsat transferi Atleticonun oyun sistemi ve sol tarafta 1 mevkide forma giymeye aday 4 oyuncu olması nedeniyle geçen sene olduğu gibi bu sene de takımda kalmak istemeyecektir

Bir de gerçekten dörtlü savunmanın bek oyuncusu Galán, tarz olarak da aradığımız profile yakın hücumcu bir bek oyunusuna göre işin defans tarafında da fena değildir işin o temaslı defans oyununu iyi yapabiliyor

Bir de şey konusunda işimize yarar Boey gittikten/Abdülkerim düştükten sonra baskı yediğimiz anlarda defansta topu alıp baskıdan çıkabilecek kimse kalmadı Galan bu işi yapabilir

Benim açımdan şey ilginç olur Galán gelirse, formda Monaconun sol beki I.Jakobs için toplam 9 milyon € luk bir kiralama teklifi yaptığımızı okuduktan sonra neden Atletico dan Galán için şansımızı denemiyoruz fırsat transferi olabilir kiralık olarak dedikten 1 gün sonra yabancı basın kaynaklı haberler düşmeye başladı

Bilmiyorum benim içime siniyor Galán transferi, eğer Boey tipinde canavar gibi bek oyuncuları bulamayacaksak Galán gibi futbolun doğrularını bilen uzun süredir istikrarlı top oynayan bek transferi mantıklı bence
sevgili enes ,

dunku galan mesajimin uzerine , oyuncuya dair bugun degerli mesajina denk gelmis olmak keyifli oldu. kalemine saglik .

sola *galan nacizane beklentim bu kalan periyod'a dair.
kanimca kendisi aradigimiz ve eksikligini hissettigimiz noktalar baglaminda elzem tipolojilerden.

galan'i atletico oncesi - barca istiyordu. kalite skalasi , oyun derinligi ve fundamentali ile bizim takima seviye katmasini bekledigim bir deger.
en alt liglerden tirnaklarini kaziyip tepe lige, tepe takimlara kadar cikmis bir caliskanlik,azim ve prolukta bir oyuncu. insani yonu de bayagi iyiymis ogrendigime gore -humble tarz .

dipnot. 4lu disinda 3lu ve 5lide de oynayabiliyor.

kanimca firsat transferi olur eger gercekten ilgileniliyorsa. eli cabuk tutmali.

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli

saygi ve selamlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt