Transfer Nöbeti #12 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zaha ayrılabilir de ayrılmayabilir de
Kerem ayrılabilir de ayrılmayabilir de
Abdülkerim’e teklif gelebilir
Oliveira ile Cica gönderilmek isteniyor ama teklif yok
Köhn kalıyor gibi ama ayrılabilir
Cübağ ile ilgili gelişmeler olabilir

Merhaba renktaşlar

Uzun süredir foruma üyeyim ve aktif olarak katılım sağlıyorum. Ancak son 10 günde yaşadıklarım artık burayla olan bütün bağlarımı koparma kararı vermeme sebep oldu.

Lafı uzatmadan direk sadede geleceğim. Son zamanlarda forumda artış gösteren "Her şeyi ben bilirim. Karşı taraftaki insanın kendine ait farklı bir düşüncesi olamaz." kafasındaki insanımsılardan dolayı bir süredir buradaki varlığımı sorguluyordum. Zaman zaman bunlarla kavga edip cezalar aldım. Daha sonra çözümü bunları engelleyerek kendim için daha konforlu bir ortam yaratmakta buldum.

Beşiktaş maçından sonra bir adminin takıma ana avrat sövüp herhangi bir ceza almaması beni oldukça rahatsız etti. Bunu başka bir admine yazdığımdaysa "Bunca yıldır buradasın hala forumda herkesin eşit olmadığını anlamadın mı?" minvalinde bir cevap aldım.

Benim için son damla olan olaya geleyim.

Ekli dosyayı görüntüle 257115

Forumumuzda adminsen veya ayrıcalıklı bir gruptaysan ana avrat küfür edersin ve hiçbir ceza almazsın. Ancak böyle gerzekçe bir nedenden dolayı 1 hafta ceza alabilirsin. Yaşadığımız yerde herkes adaletten bahseder ama en ufak mecrada bile gücü elinde bulunduran hemen herkesi ezmeye başlar. Tüm bu sebeplerden dolayı artık foruma girmeme kararı aldım.

Bunları yazdım diye laf sokmalı bir ceza da verebilirsiniz umrumda değil. Hatta perma ban atın da rahatlayın daha iyi olur.

Bu arada burada sohbet etmekten her zaman zevk aldığım @Cihan Ağzıkara @Emrah Duvar ve @Vasfi Vural 'a da teşekkür ederim.

Haydi selametle.
Bu dedigini ben de gozlemliyorum. Ayricalikli kisiler var. Ayrica cok fazla troll var ve hicbir yaptirimi yok. Ben de bir suredir sikayetciyim. Ama boyle devam ederse forum daha cok kan kaybeder.

Daha iyi oldu
1723744645096.webp

fener 3 ay geriden gelip sol bekine bizden önce kavuşacak heralde

Hukuk profesörü adam siz bizi 20 sene yenemediniz. Mert Hakan ismail gibi futbolcunuz mu var diyor. Bunlar harbi gerizekalı ya ülkenin zeka seviyesini bu beyinsizler düşürüyor.

Forumda yer yerinden oynuyor
Gsde yer yerinden oynuyor

Ben kaçarım arkadaş

CL gelirleri dağıtımına dair detaylı bilgi:

Biz Non-european tarafındaysak diye bir şey yok. Takımlar için European ve non-European ayrımı yok, yayın gelirlerinin GELDİĞİ ülkelere göre bir ayrım bu. Avrupa içinden (yani takımları UEFA'da oynayan ülkelerden) ve Avrupa dışından gelen gelirler dağıtılırken bir denge oluşması için ödül dağıtımının bir kaleminde öyle bir ayrım yapılmış. Tahminen %75 Avrupa içinden gelir, %25 Avrupa dışından gelir olarak bekleniyor.

[Yanlış anlaşılmasın. Her takıma eşit verilen sabit para ve ödül paralarında Avrupa içi-dışı diye bir ayrım zaten yok. "Value pillar" denen ve takımlara dağıtılacak toplam payın %35'ine denk gelen o son kalem için gelirler Avrupa içinden olan gelirlerin ve Avrupa dışından olan gelirlerin ORANI dikkate alınarak dağıtılıyor. Bu da dediğim gibi şu an 75-25 olarak tahmin ediliyor.]

Her takıma eşit verilen sabit rakam 18m küsur ve tabi skorlara göre alınacak ödüller ayrı. Onlar dışında şöyle paylaşılıyor kalan kısım.

Hayli detaylı:

Avrupa'dan gelen gelirlere düşen payın dağıtımı için katılımcı takımlar iki ayrı şekilde sıralanıyor. İki sıralama yapılıyor yani. Sonra da bu iki sıralamadan hareketle üçüncü bir sıralama oluşturuluyor.

- Birinci sıralamada EN ÇOK YAYIN GELİRİ GETİREN ÜLKENİN takımları (artık kaç takımı varsa) ilk sıraları alıyor. Atıyorum en çok yayın geliri İngiltere'den geliyorsa ve 4 İngiliz takımı varsa ilk dört sırayı İngiliz takımları alıyor. Sonra en çok 2. gelir getiren ülkenin takımları yine kaç taneyse onlar sıralanıyor, sonra en çok 3. gelir getiren ülkenin takımları diye gidiyor. Bu sıralamayı yaparken bir ülkenin takımları kendi içinde son 5 yılda UEFA müsabakalarına katılım miktarına göre yapılan bir puanlandırma ile sıralanıyor. CL'ye her katılım 3 puan, AL'ye her katılım 2 puan, CONF. L'ne her katılım 1 puan. Yani son 5 seneden hangisi Avrupa'da daha üst kupada daha çok mücadele etmişse KENDİ ÜLKE TAKIMLARI İÇİNDE O ÜSTTE OLUYOR. Bu şekilde 36 takım sıralanıyor. Birinci liste bu cepte.

- İkinci sıralama daha basit. Ülke ayrımı olmaksızın tüm takımlar aynı seri başı belirlerken yapıldığı gibi bildiğimiz son 5 yılı dikkate alan UEFA takım puanı ile sıralanıyor. Böylece 36 takımlı ayrı bir liste oluşuyor.

- Sonra bir takımın iki listedeki sıralamasının ortalaması alınarak üçüncü bir liste yapılıyor. Yani bir takım bir listeden 10. diğer listede 16. diyelim ki... Onun ortalaması 13 oluyor. Tüm takımlar için bu ortalama alınıyor. Kiminki daha düşükse 3. ve asıl listede onun sıralaması daha yüksek oluyor. Sonuçta asıl önemli olan 3. liste hazırlanmış oluyor.

Tüm takımlar bu 3. sıralamada diziliyor. Avrupa'dan gelen tahminen %75 civarı olacak olan gelir bu listeye göre dağıtılıyor. Bu pay eşit 666 hisseye bölünüyor. (Neden 666 birazdan anlarsınız) sonuncu sıradaki yani 36. takım 1 hisse alıyor, 35. takım 2 hisse alıyor, böyle böyle üste doğru 1 hisse arta arta gidiyor ve 1. sıradaki 36 hisse alıyor. (1+2+3+4+.....+35+36=666 ediyor) (Buradaki bir hisse eğer %75 Avrupa geliri oranı tahmini doğru olursa 960k olacakmış) (Atıyorum biz 30. olursak sıralamada 7 hisse alırız)

Buraya kadar olan %75 oranında dağıtılacak olan kısımdı.

Bir de %25'lik dağıtılacak Avrupa dışı oranına denk düşen kısım var. O da şöyle ve daha basit:

Onda takımlar 10 yıllık UEFA takım sıralamasına göre diziliyor. Yine 1'den 36'ya kadar sıralanıyor. Yine 666 hisseye bölünüyor ve son sıradakine 1 hisse, bir üst sıradakine 2 hisse, en üsttekine 36 hisse olarak dağıtılıyor. Bunda da eğer %25 tahmini doğruysa bir hisse 320k edecekmiş.

1723745648815.webp

Ertan Süzgünlerin yayın açıklamasında Kerem Aktürkoğlu Spartak Moskova'ya çok yakın yazılmış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt