Transfer Nöbeti #12 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fenerliler yürüyüş fln yapıyor sandım meğer yarın göztepe maçı varmış...

Swiss otelin önünde toplaşmışlar takım gelmek üzere heralde...

Hızlı kanat lazım
Bu kanadın skorer olması lazım
Adam eksiltebilmesi lazım
Savunma zaafiyeti yaratmaması lazım
4lünün kanadı olması lazım
Bireyselden ziyade takımla hareket edebilmesi lazım
Çok para olmaması lazım
Direkt katkı vermesi gerektiği için ham topçu olmaması lazım

Lazım da lazım işimiz çok zor

Championshipteki adama gayet de bu paralar verilir ..
Fakat bizim durum farklı tek hamle şansımızı bu şekilde kullanmak hiç akıl mantık işi değil..Sara'yı tanımıyorum ne oynayacağını da bilemem ama öncelikle yapılan yorumlara göre bizim aradigimiz tarzda bir adam gibi durmuyor.. Ben yönetime ve hocaya en çok bu yönde sitem ediyorum.. İkincisi de tek atımlık kursunumuzu daha garanti bir isme kullanmamız yönünde..Bu paraları Hojberg MC tominay Rabiot gibi adamlara vermeliydik onlar olmuyorsa daha uygun maliyetle box to box bir scout transferi yapılabilirdi..
Biz Tottenham Leicester hatta ipswich bile değiliz herifler hayvan gibi yayın geliri alıyor alt ligden gelenler de ayak bastı parası alıyor yanlis bilmiyorsam..
sevgili husnu de -durumu- ilgi cekici noktalarla farkli yonden ele almis. kalemine saglik.

ki, bahsini ettigi isimler den mutevellit lucas yanina ve civarina nokta atisi olabilecek bir transfer kagit uzerinde mantikli .

sara'nin -> efektif ve verimli oldugu istikrarli sezon gecirdigi (ozellikle son sezon baz alirsak) bolgeler forvet arkasi ve civari. ofansif tandansli gorev ve bolgeler.

biz bu oyuncuyu son hatay macindaki gibi lucas'in ekurisi gibi oynatirsak, ilginc bir durum olur gene sezon baglaminda.
Peki Suat abi Sara iyi oynadı diyelim tarz olarak bize uygun mu sence ? İyi bir Sara Galatasaray'ın eksiklerini giderir mi

sevgili husnu, kalp kalp'e karsi olsa gerek... senin bastaki mesajina alinti yapip yanit verirken bildirimin geldi. dolayisiiyla son alinti icindeki soru'nu da mesaja ekleyip toplu yanit vereyim istedim. zamanlama ilginc ve guzel oldu.bence.

simdi bu mesajimin baslangicindaki dediklerim den bagimsiz su noktayi da belirtmek isterim ;

oyuncu alinirken yazdigim ilk mesajimda, brezilya donemine ozellikle vurgu yapmistim. akabinde guncel son donem ada'daki devamindaki surecine dair de.

brezilya da ilk donemler orta saha merkez, boxtobox ,sag ic sol ic, hatta kanat beklerde bile yeri geldi oynatildi(o surecte 7 hoca tarafindan). derken ada'ya transfer oldu. ->
norwich bazli, mevcut hoca ile oynanan oyun, latin kitaya nazaran avrupa futbolu taktik geliskenleri ,derinlik,hizli oyun vb beraberinde ada nin klasiklesmis ozgun futbolu derken oyuncu adeta evrim gecirdi, taktik yonden bir tik ust seviyeye cikti, keza bolgesel bazda da daha ofansif prototip tipolojiye evrildi.

genel anlamda kronolojiksel olarak kendisi ; versatile esnekligi dolayli *allaround player ozunde. kendisini donemsel olarak her hoca farkli yerde kullanmis. kanimca en saglikli kullanimi *norwich donemi olmus. <-*bu donem kirilma ani gibi -derinlik ve taktik baglamda cok sey katmis kendisine. haliyle ligin sezoun 11ine secilmeye kadar gitmis duzenli cikis trendi.

izninle senin nezninde - simdi burada soru su sevgili husnu ;

bold anlamda , biz bu oyuncuyu hangi bolge icin aldik ?
brezilya donemi bir tik geride orta merkez ve icler icin mi ?
yoksa norwich donemi oynadigi ofansif br tik ondeki bolgeler icin mi ?

yoksa hepsi bir arada allaround dolayli fayda alma denemesi mi ?

oyuncu nun versatile esnekligi, fundamentali ve istikrari vb dolayisiyla ; alalim da yama gibi istedigimiz yerde oynatiriz mantigi -bana pek saglikli gelmiyor acikcasi.....

sn donemlerinde istikrarli sekilde verim vermis efektif sekilde etkili olmus bolgesi uzerinden hoca norwich donemini etud edip benzer sekilde verim almaya ,benzer yerlerde oynatmanin yollarini aramaya bakmasi ilk planda en saglikli olani.

*tarz olarak kanimca uygun. ancak, eldeki mertens ve ziyech varken kanimca luks (m ve z asiri ofansifler ve statikler). 3unu bir arada kanimca takim kaldirmaz ozellikle cl arenasi baglaminda .

*eksiklerimizi giderir mi konusu , bir ustte dedigim norwich bazli oynatilan bolgeler agirlikli oynatilirsa, + bir tik ozgur birakirsak -topla hunerlerini takim adina gostermekden cekinmeyecek bir oyuncu kendisi . icardi'ye yakin oynamasi taraftariyim.nacizane.

saygi ve selamlar.

Kumar başka bir şey. Her transfer bir kumar sonuçta İcardi transferi de bir kumardı.
her transfer kumardır lakin 18 milyona kapalı kutu tanınmayan bir topçu bizim için büyük kumardır. scout ve teknik ekibimiz transfer konusunda çok da güvenilir değil bu da başka bir sıkıntı, işin özü işimiz şansa kaldı inşallah tutar

her transfer kumardır lakin 18 milyona kapalı kutu tanınmayan bir topçu bizim için büyük kumardır. scout ve teknik ekibimiz transfer konusunda çok da güvenilir değil bu da başka bir sıkıntı, işin özü işimiz şansa kaldı inşallah tutar
Oyuncu bizim için kapalı kutu yoksa oynadığı ligde rüştünü ispat etmiş o ligin en iyi 3 oyuncusundan biri olmuş bir oyuncu. Zaten benim değindiğim nokta o ligden o paralara oyuncu alınır mı kısmı bu yanlış bir eleştiri çünkü o ligden o paralara oyuncu alınıyor. Zaten takımının 11 milyon vererek aldığı ve takımın yıldızı olan bir oyuncuyu almak istiyorsan bu bonservisi gözden çıkarman gerek nasıl bizden bir takım Barış'ı almak istiyorsa 335 milyonu gözden çıkarması gerektiği gibi. Oyuncu özellikleri olarak yanlıştır, aradığımız tarz oyuncu değildir bu takımın TD, scout, yönetim kısmını bağlar bu yönlerden eleştirilere veya endişelere bir şey demiyorum zaten haklılar ama bunun üstünden oyuncuya sallanması(çöp vb. gibi) saçma.

gözardı ettiğiniz bir nokta var o da seviye farkı, bize 18 milyona direk ilk 11 e girip *şl de takıma büyük katkı verecek garanti bir adam lazımdı. o dediğiniz diğer transferler hep potansiyelli yatırım transferi türünden olmuş transferler. biz bu adama direk çıkıp ilk 11 oynasın ve takıma seviye atlatsın diye bu parayı verdik. bizim potansiyelli adama 18 milyon verme lüksümüz şuan yok, en fazla 8-10 milyon verilmeli bence yatırım transferlerine
*.bu baglamda bakarsaniz, aldigimiz sag bek'in de bonservis ucreti de yuksek
kaldi ki, kendisi cl gormus bir isim olmasina ragmen-ne verecegi tarafim adina soru isareti(tipolojisi,anatomisi ve oynanan prototiplere uygunlugu baglaminda) .

burda - sara - ozelinde ayrim kanimca - daha once avrupa kupalari seviyesi gormemis/tecrube etmemis olmasi. salt oyuncunun yetenegi skalasi ve istikrarli sureci dolayli sundugu bir potansiyel ve cizgi bariz mevcut oldugundan kulup olarak bunu degerlendirmek istemisiz. verdigimiz ucret norwich'e geldiginden bugune cikista ve hem bolgesel hem taktiksel baglamda bariz olumlu evrillesmis derinlikli duruma gelmis bir oyuncuyu kanimca zamanlama olarak normal akisinda almisiz diye dusunuyorum.

norwich'in aldigi ucreti verelim diyorsaniz, norwich'e geldiginden bugune pozitif verdiklerini yok saymis bir durum ortaya cikiyor. birakin bir ingiliz takimini, herhangi bir takim bile aldiklari donemden cikista ve istikrarli bir performans vermis, takimin en degerli iki uc oyuncusundan biri konumuna gelmis bir degerini *aldigi fiyat ve civarina satmasini beklemek, oldukca iyimser bir durum pro dunya da .

ya bu tur yetenekleri kendi diyarindan filizlenirken veya kendi ulkesinde_ilk sezonunda -norwich gibi scout edip cikarip cekecegiz,,, ya da avrupaya gelmis tepe 6,7 lig disinda benzer performans cizgisi yakalamis isimleri kovalamamiz gerekir.

ya da isim yapmis daha garanti isimleri <-> malesef *dolgun maasla almamiz dan baska bir secenek var mi bilemiyorum.

oyuncu nun ozunde fazlasi eksiginden cok fazla . verdigimiz ucretin handikapi nedir derseniz ; norwich'e gider gitmez hemen adapte olup verim vermesi, kilit konuma gelmesi. bu da kanimca *latin futbolcular ozelinde cok nadir bir durumdur ->avrupa kitasina gelip hele de ada futbolu gibi her yonden(hava,oyun vs) ters bir ortamda mevcut dislilere girip uyum sorunu yasamadan elinden geleni yapmasi takdir gormesi = gunun sonunda olasi ic dis transfer oznesi konumuna getirdi kendisini .

arti parantez, norwich'in sahipleri yabanci yatirimcilar. haliyle, cikista olan degerlerini/assetlerini $a cevirmek oncelikleri arasinda .
taraftarlara ve hocaya kalsa, kalmasini istedikleri bir oyuncu -sara.

sahsen, sara dan ziyade, sag bek secimine sasirdim. ucreti de oynadigi lig dolayli bir tik yuksek.

tum bunlar goreceli elbette.

benim bu oyuncu ozelinde tek endisem : dogru yerde oynatilip oynatilmamasi.

saygi ve selamlar.

Oyuncu bizim için kapalı kutu yoksa oynadığı ligde rüştünü ispat etmiş o ligin en iyi 3 oyuncusundan biri olmuş bir oyuncu. Zaten benim değindiğim nokta o ligden o paralara oyuncu alınır mı kısmı bu yanlış bir eleştiri çünkü o ligden o paralara oyuncu alınıyor. Zaten takımının 11 milyon vererek aldığı ve takımın yıldızı olan bir oyuncuyu almak istiyorsan bu bonservisi gözden çıkarman gerek nasıl bizden bir takım Barış'ı almak istiyorsa 335 milyonu gözden çıkarması gerektiği gibi. Oyuncu özellikleri olarak yanlıştır, aradığımız tarz oyuncu değildir bu takımın TD, scout, yönetim kısmını bağlar bu yönlerden eleştirilere veya endişelere bir şey demiyorum zaten haklılar ama bunun üstünden oyuncuya sallanması(çöp vb. gibi) saçma.
o ligden o paralara oyuncuyu kimse meteliğe kurşun atarken, 2 sezondur 8 numara ararken, ilk 11 için, takıma ortasahada seviye atlatsın diye transfer etmiyor. bunu anca bizim iş bilmezler yaparlar. kapı kapı dolaşıp herkesten ret yiyince listenin dibinden 18 milyona anca saranın kulübünü ikna edebildiler işte, bunların ne olduğunu hepimiz biliyoruz sonuçta.

Yusuf Yazici neden kulup aramiyor? Futbol oynayasi yok galiba herifin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt