Dün eleştirilecek kamyonla kişi ve iş olduğu için arada kaynadı ama bu takımın 11'inde Mertens denen şahıs artık olmamalı. Futbolu bırakacak adama gel sana 2.9 milyon euro verelim dedik, baştan fiyasko zaten. Uzatacaksan da max 1.5 milyon filan önerirsin, isminin ve yaptıklarının hatrına, zaten 37 yaşındaki adamın 11 oynamaması lazım, alternatif olarak tutarsın ve yerine as adam bakarsın. 37 yaşındaki adamdan medet umulur mu ya.
Muslera mevzusunda da aynı hata yapıldı. Son sezon performansından sonra 1 yıl daha denememek saçma olurdu ama 38 yaşındaki adamın sözleşmesini 2.5 milyon euro'dan niye uzatıyorsun. TR tarihinde kendisinden daha fazla para kazanan birisi yok, önerirsin 1.5 milyon, çok GS'lıysa kabul ederdi, etmezse de biz işimize bakardık.
Rakamları bir tık düşük söylediğini düşünüyorum; yani 1,5m olmazdı da 2m olurdu mantıken, onun dışında genel çerçeveye katılmakla beraber işte takımda düzenli oynamadığı halde 7-8m mu ne alan Zaha varken; kaç senedir kıçını kaldırıp top bile oynayamamış Ndombele'ye geçen sene o maaşı vermişken, yine Oliveira'ya oynamadığı halde 2 sene daha 2,75m ödeyecekken, Tete'ye falan kesenin ağzını açmışken ve üstüne bu yağlı maaş alan adamlar yerine Mertens ve Muslera'nın (ve tabi birkaç oyuncu daha) performanslarıyla şampiyon olmuşken o "maaşta indirim" teklifi kolay yapılamıyor. Adam çıkar bütün sene yatan adamlara bu paraları ödediniz, ödüyorsunuz, şimdi efsanemiz dediğiniz veya emekli olmak istediği halde 1 sene daha uzat diye ısrarcı olduğunuz bana gelince mi fazladan 1m'cuk battı derler. Demek bol paranız var ki bunları ödeyebiliyorsunuz der. Sen de bir şey diyemezsin. Diyeceğin hiçbir şey samimi/dürüst durmaz zaten.
Yıllardır ezbere söylenen "takım içi dengeler" ne demek kimse tam olarak bilmez ama buralarda baş gösteriyor işte. Sen yıllardır tutarlı bir maaş politikası izlemiş olsan, gelenler öncekilerle dengeli maaşlar alıyor olsa, o zaman dersin ki "bakın bu sene daha da iyi bir takım kurmaya çalışıyoruz, eksikleri tamamlıyoruz, CL'de bu sefer hedefe yürüyeceğiz ama siz de ne de olsa artık 1 yıl daha yaş alıyorsunuz, az biraz fedakarlık yapın, bak Mertens elbette çok değerlisin ama 2 yıl önceyle de tam aynı ücreti isteme bizden, çok değerlisin ama seni daha idareli kullanıcaz, alternatifli kadro yapmaya çalışıyoruz" falan, yine hemen "siz nasıl uygun görürseniz" demezler, pazarlık yaparlar ille ama daha makul olur, atıyorum CL'ye katılırsak az bişi daha veririz dersin, son 16'ya kalırsak da biraz daha veririz dersin. Zaten elin rahat olur, ödersin bonuslar da şartlar gerçekleşirse. Kendi elini zora sokmamış olursun. Onlara da ekstra motivasyon olur üstelik...
Bu işler doğru yürütülmüş olsaydı atıyorum Abdülkerim'in de kafası para işleriyle bu kadar karışmazdı, maaş yükseltme talepleri bu kadar olmazdı. Atıyorum Torreira'ya da kim bilir kaç para ekstradan kontrat yapmak zorunda kalmazdın, daha makul uzatırdın. Sara'ya bile muhtemelen bir tık daha düşük maaş öderdin... İpin ucunu bir kaçırdın mı gider böyle... FM değil gerçek hayat, her oyuncuyla birbirinden bağımsız pazarlık yapılmıyor öyle, ki oyunda bile biraz biraz var böyle şeyler...