Transfer Nöbeti #12 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tzolakis'i Olympiacos'un 3-5 Avrupa Ligi maçı dışında, yani Yunanistan Ligi'nde 3 maçını 90dk izleyen var mı aramızda? Ben taraftarın doğru dürüst izlemediği kaleciyi neden o kadar hype'ladığını anlamıyorum. Belki gerçekten çok iyidir, bir şey diyemem ama Yunanistan Ligi'nden genç Yunan kaleci getireceksen o kalecinin ilk sezonunda elleriyle Buffon-vari, ayaklarıyla Taffarel-vari bir performans göstermesi lazım. Yoksa şimdi "Tzolakis'i alsanıza aptal yönetim" diye bağıran taraftarların %90'ını en ufak falsosunda "forveti Osimhen olan takıma bu kaleciyi mi layık gördünüz?" der, "Yunan Ligi'nden kaleci mi alınır?" der, "Bu adama 20m mu verilir? Ederson'u, Sommer'i alsaydınız" der... Elbette taraftarın ne diyeceği düşünülerek hareket edilmez ama Galatasaray olarak ciddi ciddi Tzolakis'e yönelebilmen için oyuncunun kaleciliğine (ayak dahil) dair en en en en en ufak bir zerre şüphenin olmaması lazım. Yunan olmasının olası politik gerilimlerde yaratabileceği problemlere (ve bu problemlerin performansına yansıması risklerine) hiç girmiyorum bile.

Ayrıca Tzolakis'in bizde oynamak isteyeceği de şüpheli, keza Lammens gibi başka genç kalecilerin de... Onlar 5-6 büyük ligden teklif bekliyor olabilir.
Tzolakis’i hiç izlemedim ama gerçekten iyi olsaydı, öncelikle Yunan Milli Takımı’nın as kalecisi olurdu. Yunanistan as kalecisi ise Lazio’da sezonun büyük bölümünü yedek geçirmiş bir isim.

Kaldi manutd, city, biz, araplar.

cityde inanmiyorum. Manutdda inanmiyorum pek.
Belki de bi sene psg kalip free gider bi yere

Ulan arkadaş ne transfermiş ya Kavukçu reis bu kadar uğraşsa Putin ile Zelenski'yi aynı masaya oturturdu.

Donnarumma'nın saç ekim zamanı gelmiş. Kendisi için burayı tercih etmesi çok mantıklı olur.

Kaldi manutd, city, biz, araplar.

cityde inanmiyorum. Manutdda inanmiyorum pek.
Belki de bi sene psg kalip free gider bi yere

Bence ya PSGde kalir yada bize gelir. Guardiola pas oynu elit olmayan topcuyu almaz ustelik kaleci aldilar. Manu ikna edemez bence topcuyu. Orasi mezarlik.

Finansal konuları en çok eleştirenlerden biri olarak kulübün tarihte ilk defa Avrupa geliri olmadan kendini döndürebilecek düzeyde olduğunu bir kez daha belirteyim.

Bunu da şurdan şu gelir burdan bu gelir hurra bedelli gibi altı boş söylemlerden ziyade çokça rakamlarla yaptım.

Hatta geçen yıl min 50 bonservis harcıcaz, YBye elenmek sorun değil ŞL olmasa da 250 m euro gelirimiz var dediğimde de inanılmamıştı, sonucu gördük.

Neyse sadede gelirsek kulübün bu yılki min geliri 300 min eurodur hatta bedelli ve Florya geliri ile eğer döviz artmazsa 350-400e dahi zorlanabilir sert bir satış yaparsak yani Domaluma alıp uygun bir bonservis ödeme planıyla 8-10 maaş verebilriz hatta üstüne sağ bek ve stoper de alabilriiz çok uçmadan.

Buradaki riskli nokta döviz artışıdır çünkü şu an Avrupayla aynı fiyata bilet satıyoruz, forma satıyoruz, ürün satıyoruz. Hitap ettiğimiz kitle fazla olunca bunlarda da ciddi rakamlara çıkıyoruz. Sponsorluklarımız Avrupa’nın orta seviye kulüplerini çoktan geçti.

Yani karşılığı olmayan bir şey harcanmıyor, artık harcanamaz da ki hesap veremezsin banka borcu alsan.

Buradaki risk yüksek maaşlılardan verim alamazsan olacaklarla ilgili, zira her zaman yüksek bonservis, düşük maaş daha az risklidir.

Yüksek maaş verdiğin adamı kolay kolay salamazsın, anca Zaha gibi maaşından 2-3 m euro düşmeyi kabul edecek kadar delikanlıysa gidebilir. Dolayısıyla superstar olmadığı sürece bu rakamlardan uzak durulmalı, geçen de dediğim gibi yüksek maaş mentalitesiyle başarılı olan kulüp yok Avrupa’da, bir yerde denge ve gelişim noktaları da şart.

Barış, Boey, Yunus gibi starların arasında parlayan oyunculara da en az starlar kadar ihtiyaç var.

BCT: Osimhen bu hafta içinde gelmesini bekliyoruz. Kavukçu'nun hayali Osimhen ile dünyaca ünlü kaleciyi peş peşe getirmek onun için çalışıyor. 5 kaleci adayı varmış. HTSpor'da katıldığı yerde böyle söyledi.

Bugün 3 kere Osimhen'i aldık, geceye doğru 1 kere daha alıp rahatça uyuyabiliriz.

Donnaruma
Singo Davinson Akanji Eren
Lemina Torreira
Sane Maddison BAY
Osimhen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt