Transfer Nöbeti #13 | 2023 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onceki yanitimda editledim bir daha bakarsan. Senin yazdigini gormeden yazdim cunku acik kalmis ucu.

Keramettin ben diyorum ki, bazi nuanslar var ve sende yasin itibariyle tipki benim gibi bunu izledin ve deneyimledin. Son soyledigin cok acimasiz bir cikarim cunku bunu bilemeyiz ancak sunu biliyoruz ki bu savunma kurgusunun potansiyeli oldukca belli. Benim cikaririm bu arada sey degil Zalgiris macindaki kosan siyahi arkadas vs.. Gecen seneki birkac mac biz bu sinyali verdik. Gerek ortasahamiz gerekse defansimizin seviyesi belli.

Ortasaha gelecke degil mi ? - Evet
Defans gelsin mi ? -Bence evet

Sen diyorsun ki "gerek yok yabanciya" bende var diyorum sebeplerini de ekledim ustune de bu isim Ramos olursa, gelen ortasaha transferlerine ve maddi sartlarda uygun olursa, hayir mi derdin diye soruyorum belki de 3lu defans yapacak bilemiyoruz (az da olsa bir ihtimal). Ayrica Ramos sana skor katkisi da verebilecek bir isim ortalama 4-5 gol ki ustune de cok rahat cikar bizim ligimiz sayesinde. Bu tabi arti deger yani ilk beklenti bu degil bir de bu takimin defansif liderdi bence hala yok en yakin Abdul o da kariyerindeki en iyi donemi son iki sezondur bu yaslarinda yasiyor, CL tecrubesini gectim Avrupa ve Milli tecrubesi yok denecek kadar az. Nelsson'un ise az.
Ben Ramos’a hayır demiyorum, mevcut düzende hiç bir yere koyamıyorum diyorum, ne Ramos ne de Nelsson yedek kalamaz diyorum. Daha ortalama tecrübeli ve bek de oynayabilen bir stoper alırsın, koyarsın rotasyona, ya da genç potansiyelli birisini alırsın koyarsın Ramos’un back up’ına Avrupa’da oynar ihtiyacın olduğunda ama Ramos gelirse yedek bırakamayız.

Ramos’a hayır diyen hemen herkesin de düşüncesi aynı, Nelsson’un olduğu düzende nereye koyacağını öngörememek.

Şampiyonlar liginde de takımların yarısıyla stoperlerimiz eş değer veya daha iyi, Ramosla biraz daha yukarıya çıkarız ama lige geldik mi bu işin içinden çıkılmaz.

İlk maçlarda stoperlerin kötü gözükmesinin temel sebebi de orta sahasızlık, ŞL’de zaten açık oynarsak herkes patlar, her türlü temkinli oynanacak. Akerim’i mesela çok beğenen birisi değilim ama onu kesersen başka yer patlar bu sefer de.

Boşuna Nelsson muhabbeti dönüyor 20-22 civarına gider büyük ihtimal Nelsson yerine de Ramos ve scout bir stoper çekilir

Fenerin yaptığı transferlerin hiçbirinde maliyet konusuna girmem adamlar son kurşunu atıyor bonservis olarak 70-80 m euro'da harcayabilir maaşlarla toplam 200 milyon euro maliyetin altına da imza atabilirler ki şaşırtmaz çünkü artık kaybedecekleri bir şey kalmadı. Yalı çocuğunun son senesi olursam olurum olmazsam da batarsak da benden sonrası düşünsün diye hareket ediyordur.

O yüzden 1 tane nokta atışı şampiyon yapacak bir hamle lazım. Felix mi olur Griezmann mı olur bilemem ama bu tarz şampiyonluk hamlesiyle noktalamak lazım ki psikolojik üstünlüğü tamamen koparalım. Hem rakiplerin altında kalkamayacağı maliyetle kaosa sürükleyip seneye tamamen çaresiz bırakabiliriz.
Biraz önce baktım. Becao ile 5 senelik sözleşme imzlamış adamlar. Resmen kudurmuş. Seneye yoksun belki, 4 sene daha senin aldığın adama para ödettireceksin.

Farklı bir profil 8 numara iş yapar. Parades daha çok 6-8 Lo Celso da 8-10 arası bir şey o yüzden farklı oyun profillerinde de ihtiyaç olabilir.

Ben de onu dedim. Lo Celso daha bir ofansif ama aynı zamanda maçına göre Torreira-Lo Celso orta ikilisi de yapılabilir, o özelliği de var... Farklı tip bakımından iyi olur. Hem üçlüde oynayabilir... AMA ben Oliveira'nın satılıp bir 8 daha alınacağını pek sanmıyorum. Oliveira kalırsa da onun rotasyon oyuncusu olmasından tatmin olurum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt