Transfer Nöbeti #13 | 2023 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cm 01 02 kocaeli kariyeri yaptım özlemişim , 2 senedir fener şampiyon oluyor manager ekledrn Gs ye geçtim luce kovuldu istifa ettim Terim boşta getirmiyolar bir türlü

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Renktaş verdiğin örnek saçma işte.Bizim Nelsson'un önüne adam almamak gerekir dememizle, Morutan'ın önüne adam alıp almamak aynı şey mi ayıp yani... 2-3 maç dışında iyi oynamamış, yedek kalmış, içine kapanık bir görünüm çizdiği için takıma adapte olamadığı söylenen ligi 13. bitiren takımın yedek topçusuyla, takımının ve ligin mevkisinde en iyi oyuncusu bir tutulur mu? Birini 20'ye falan satma hayalleri kuruyorsun. O sezondan sonra Morutan için aynı hayalleri kurabiliyor muydun?? Bizim söylediğimiz şeyi "o zaman Morutan da elimizdeki değerdi, onun yerine de adam almasaydık, çok bir farkı yok" diye indirgemek saçmalık değil mi şimdi?

Sen olaya sadece şu düz mantıkla yaklaşıyorsun. Sende bir A topçusu var. Aynı mevkide oynayan kendini ispatlamış bir B topçusu kağıt üstünde A'dan bir iki tık daha çok şey vaat ediyor gibi duruyor. O zaman B topçusunu alıp A'yı yedek yapmak HER KOŞULDA doğru hamle. Sana göre A topçusunun son sezon takımın ve liginin en iyilerinden ve en istikrarlılarından biri olması önemli değil, yaşları da önemli değil, A topçusundan elde etmeyi umduğun ekonomik gelir önemli değil, A topçusunun morali önemli değil, A topçusunun düştüğü durumun diğer genç oyuncuları ve geçen seneden takım arkadaşlarını etkileme ihtimali önemli değil. Önemli değil oğlu önemli değil. B A'dan iyi mi? Sana göre iyi... O zaman B gelsin, A yedek kalsın... Bunu diyorsun resmen... Yeter ki Avrupa'da bu sezon bir turcuk fazla geçme ihtimalimiz garantisi olmamakla beraber sana göre maksimum taş çatlasa %2-3 artsın, o da dişimize göre kura çekersek artsın yani. Kötü kura çekersen 37 değil 27 yaşındaki Ramos'u getirsen yine o kadar artmaz.

Bu arada Avrupa'da hedef "ille bu sene görülmemiş tarihi bir başarı yakalayacağız" diye konulmaz. O mantıkla yaklaşırsan böyle hatalara düşersin. Onun yerine biz ekonomi de dahil uzun vadeli planlamayı göz ardı etmeden en doğru yapılanmayı yaparak her sezon istikrarlı şekilde gidebildiğimiz en iyi yere gitmeye çalışacağız diye hedef koyarsın. Sen her sene o istikrarı gösterirsen şans da dahil birçok faktörün olumlu seyrettiği bir sene de o tarihi başarıyı yakalarsın. Bunu yaparken bu sene belki bir adım daha ileri gitme ihtimali için 2-3 sene sonrayı çeşitli şekillerde riske atmazsın. Kadro planlaman da buna dahil, ekonomik planlaman da buna dahil, transfer piyasasındakilerin senin projelerin ve hedeflerin konusundaki algısı bile buna dahil. Yarın öbür gün transfer etmek istediğin bir genç stoperin "lan bunlar taş gibi top oynasam bile yerime gidip 37 yaşında Ramos getirip beni kulübeye hapsedebilir" dememesi de bunlardan biri yani.

Sensin sacma renktas.

Tete'yi almak büyük başarı Fm de Premiler lig yapıyor yani 2-3 yıl sonra 3 büyük lige gider kesin

Bi ara bi çocuk yazılıyodu bize Can Uzun diye gurbetçi videoları manyaktı

Bi hamle yapsak onun için

Abi bırakın stoperi falan, yönetim kedinin avıyla oynadığı gibi 8 numara transferiyle oynuyor. Her yere adam aldık yedeğin
yedeğini aldık hala bi 8 numara almadık. Alternatif mi çok, en iyisi için mi ugrasiliyor anlamadım

SM-A505F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Son düzenleme:
Orhan Uluca'ya göre Paredes 6 numara oynayınca Torreira aynı Arsenal'de olduğu gibi dinamik 8 olabiliyor. Bizim teknik ekip de böyle düşünüyor olabilir.

Ya bu kadar pozisyon etiketlemek zorunda hissetmeyin kendinizi bence. Torreira-Parades ikilisi oynadığında ikisi de hem 6 hem 8 olacak veya başka bir deyişle ikisi de 6,5 numara oynayacak varsayın işte. Tam simetrik demiyorum ama yeteneklerine ve tarzlarına göre farklı ağırlıklarla paylaşacaklar yani 6 ve 8'in görevlerini. Aslında tabi bu paylaşımı her 6-8 ikilisi belli oranda yapıyor da, bu ikilide daha bir belirgin olur.

Sonuçta biri pasör ve hayli teknik falan ama diğeri de asla öyle tek yönlü bir kazma değil. Biri defansif anlamda tam bir ciğersiz kene ama diğeri de defansif olarak eli belinde gezen biri değil. Top rakipteyken ikisi de farklı tarzlarda çift 6 numara, top bizdeyken ikisi de farklı tarzlarda çift 8 numara gibi oynarlar...

ismi geçen 8 numaralardan en çok fayda sağlayacak futbolcunun paredes olduğunu düşünüyorum.

şuanki kadro yapımıza göre, oyunumuzda oluşabilecek muhtemel defoların tamamını 1 transferle çözmemiz zaten mümkün değil. bunun çözümü taktik anlayışa dolasıyla teknik ekibe bağlı.

ileri dörtlünün (wilf zaha - kerem - icardi - tete/zaniolo) tamamının defansif katkıları düşük forvet orjinli oyunculardan oluşması, ekstra angelino transferiyle beraber illa ki savunmada sorun yaratacaktır.

stoperlerimizin geniş alanda çok da hızlı olmadığını hesap ederek özellikle ligde geçiş yememek için 8 numara profili ekstra önem kazanıyor, burası doğru.

fakat 10 numarada kerem ya da zaha'nın oynayacağını düşünürsek, bu iki oyuncunun sık sık merkeze kayıp oyun kurulumuna vereceği destek muamma. kerem uğraşsa da başarılı olur mu belli değil.

bu sebeple rakibin önde karşıladığı maçlarda merkezde oyunu kuracak sergio tipi bir 8 ihtiyacı doğacak.

torreira - fred ya da benzeri profil bir merkez ikilisiyle çok zorlanabileceğimiz maçlar olacağını düşünüyorum.

alacağımız 8 numaranın delicilikten çok teknik ve mental özellikleri üst seviye olmalı. pozisyon almayı bilen, oyun kurulumunu sağlayacak, merkezde sertlik katabilecek ve top tekniği yüksek bir profil olması gerek. bunların yanı sıra tempo/fizik kalite olarak a klass olanı zaten buraya getiremezsin.

bu özelliklere uyan ve bizle adı geçen en yüksek profil de paul, diğeri paredes.

angelinoyu da hücuma dahil ederek ileri beşli zaten skor üretecektir, boey/torreira/paredes/abdulk dörtlüsünün geçişleri karşılamada ve geriden oyun kurulumunda gayet başarılı olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu arada Tête'nin enerjisi çok pozitif. Güler yüzlü, heyecanli ve istekli görünüyor. Arti yazar.

Tete'nin Lyon performansına bakayım dedim footballia'ya yüklenen maçlardan

arsenalle oynadıkları hazırlık maçı -youtube'ta buldum bunu 20-30dk süre almış-, nantes, psg, troyes, Monaco, bir de sonradan girdiği 1-2 maça baktım topla buluştuğu anlara ilerlete ilerlete,

bu çocuğun aklında oynamak/gelişmek, kupalar kazanmak, iyi bir kariyere sahip olmak varsa eğer, iyi bir hoca dokunuşuyla ligin içinden geçme ihtimali var.

orta açmaz/pas vermez, bencil falan gibi yorumlar yapılıyordu YouTube'ta ki eşşşşşekler tarafından ama hiç öyle görünmüyor. arada çok net pas vermesi gereken yerde şut denediği falan oluyor ama 23 yaşında henüz tecrübe kazandıkça düzeltecektir karar mekanizmasını. özellikle Monaco maçında fiziksel olarak kuvvetli oyunculara karşı gayet iyi buldum kendisini. ligimizde iş yapar, öyle bir izlenim yarattı hadi hayırlısı

bu maliyetlere iyi transfer yapmışız, zaniolo'nun satışı ve rashica transferinin tamamlanmasıyla beraber bence iyi bir transfer operasyonu olmuş olur sağ kanada. oyun zekasını biraz daha geliştirip, bitiriciliğini de Kerem'in seviyelerine çıkarabilirse 30'a okutulur yarın öbür gün, bunların yaşanması için başarılı bir sezon geçirmemiz gerekiyor tabii .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt