Ali Bektaş
Büyük Kaptan
- 22 Kasım 2021
- 24.614
- 18.436
- 1.113
Yıllar önce bu daha tıfılken kıymetli Tostos Başkanımız bunun ne mal olduğunu anlayıp İffet yapmıştıBirazdan tik atar. Bununla Salim'e uyuz oluyorum.
Kuyruk acısı oradan kalma
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Yıllar önce bu daha tıfılken kıymetli Tostos Başkanımız bunun ne mal olduğunu anlayıp İffet yapmıştıBirazdan tik atar. Bununla Salim'e uyuz oluyorum.
Oliviera'yı okutun bir yere. Bu transfer döneminde yapılacak en kritik hamle bu.
Renktaş verdiğin örnek saçma işte.Bizim Nelsson'un önüne adam almamak gerekir dememizle, Morutan'ın önüne adam alıp almamak aynı şey mi ayıp yani... 2-3 maç dışında iyi oynamamış, yedek kalmış, içine kapanık bir görünüm çizdiği için takıma adapte olamadığı söylenen ligi 13. bitiren takımın yedek topçusuyla, takımının ve ligin mevkisinde en iyi oyuncusu bir tutulur mu? Birini 20'ye falan satma hayalleri kuruyorsun. O sezondan sonra Morutan için aynı hayalleri kurabiliyor muydun?? Bizim söylediğimiz şeyi "o zaman Morutan da elimizdeki değerdi, onun yerine de adam almasaydık, çok bir farkı yok" diye indirgemek saçmalık değil mi şimdi?
Sen olaya sadece şu düz mantıkla yaklaşıyorsun. Sende bir A topçusu var. Aynı mevkide oynayan kendini ispatlamış bir B topçusu kağıt üstünde A'dan bir iki tık daha çok şey vaat ediyor gibi duruyor. O zaman B topçusunu alıp A'yı yedek yapmak HER KOŞULDA doğru hamle. Sana göre A topçusunun son sezon takımın ve liginin en iyilerinden ve en istikrarlılarından biri olması önemli değil, yaşları da önemli değil, A topçusundan elde etmeyi umduğun ekonomik gelir önemli değil, A topçusunun morali önemli değil, A topçusunun düştüğü durumun diğer genç oyuncuları ve geçen seneden takım arkadaşlarını etkileme ihtimali önemli değil. Önemli değil oğlu önemli değil. B A'dan iyi mi? Sana göre iyi... O zaman B gelsin, A yedek kalsın... Bunu diyorsun resmen... Yeter ki Avrupa'da bu sezon bir turcuk fazla geçme ihtimalimiz garantisi olmamakla beraber sana göre maksimum taş çatlasa %2-3 artsın, o da dişimize göre kura çekersek artsın yani. Kötü kura çekersen 37 değil 27 yaşındaki Ramos'u getirsen yine o kadar artmaz.
Bu arada Avrupa'da hedef "ille bu sene görülmemiş tarihi bir başarı yakalayacağız" diye konulmaz. O mantıkla yaklaşırsan böyle hatalara düşersin. Onun yerine biz ekonomi de dahil uzun vadeli planlamayı göz ardı etmeden en doğru yapılanmayı yaparak her sezon istikrarlı şekilde gidebildiğimiz en iyi yere gitmeye çalışacağız diye hedef koyarsın. Sen her sene o istikrarı gösterirsen şans da dahil birçok faktörün olumlu seyrettiği bir sene de o tarihi başarıyı yakalarsın. Bunu yaparken bu sene belki bir adım daha ileri gitme ihtimali için 2-3 sene sonrayı çeşitli şekillerde riske atmazsın. Kadro planlaman da buna dahil, ekonomik planlaman da buna dahil, transfer piyasasındakilerin senin projelerin ve hedeflerin konusundaki algısı bile buna dahil. Yarın öbür gün transfer etmek istediğin bir genç stoperin "lan bunlar taş gibi top oynasam bile yerime gidip 37 yaşında Ramos getirip beni kulübeye hapsedebilir" dememesi de bunlardan biri yani.
Çok deli para vermiş Liverpool
Ben de öyle düşünüyorum EmrahGundzi yi fazla mı abartıyoruz