Transfer Nöbeti #13 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pres yapma takıntılı hocan 4 tane adamı çakarsa ileriye. Ortasahaya da tek bir tane defansif karakterli adam koyarsa böyle olur. Sanırsın bir tek bu önde baskı yapıyor, bunun kralı klopp 4-3-3 oynattı yıllarca bu okan ortasahayı sürekli boş otoban gibi rakibe sunuyor

Okan hoca iyi bir oyun buldu ve ekmeğini yedi, ama bitti. Her oyun çözülür er ya da geç, burada fikrine aşık adamlar kayboldu gitti. Guardiola aynı adam mı ? Klopp gegenpresten topa sahip olma oyununa geçti, tuchel conte daha bir dünya adam şuan zorlaniyor.

Ya bi de savunması çok komik. Bu oyunu oynayacaksak açıklarına katlanmak zorundayız diyor. Biz sanki malız dünyadan bihaberiz, milletin oynadığı topu görüyoruz ya. Öyle kompakt biçimde önde basıyorlar ki gram nefes aldırmıyorlar. Beyimiz futbolu en iyi ben bilirim modunda takılıyor sürekli
Kopenhag prag young boys gibi takımlar bu taktiğe çok ters takımlar adam hala farkına varmadı. Bunlara önde basmanın hiç bir anlamı yok çünkü geride boş pas yapmıyorlar. 3 pasla kalene inme veya uzun pasla çıkıp indirip topu etkili oluyorlar. Havayı yumruklama gibi boş bir çaba. Bukadar tek taktik takıntılı olunur mu.

Iyi ki almisim su VR zimbirtisini. Boyle gunlerde egsersiz yapip biraz ofkemi dindirebiliyorum.

Okan hoca iyi bir oyun buldu ve ekmeğini yedi, ama bitti. Her oyun çözülür er ya da geç, burada fikrine aşık adamlar kayboldu gitti. Guardiola aynı adam mı ? Klopp gegenpresten topa sahip olma oyununa geçti, tuchel conte daha bir dünya adam şuan zorlaniyor.

Yaw bir de tekerlegi icat etmis gibi ovulmesin lutfen. Bunun tek bildigi topculari basi kesik tavuk gibi kosturmak. Presin kralini Mustafa Denizli Tanju gibi kagnidan az hizli topcularla yapti yaw.

O oyunun en kilit isimlerinden birisi takımdan ayrıldı. Boey o taktikte bir bekten çok daha fazlasını veriyordu takıma. Yeri geliyor rakibi orta sahada karşılıyor, yeri geliyor stoper kademesine bile giriyordu. Boey sonrası saha içinde yaşananlar ortada. Bence o oyundan çok Boey'in ekmeğini yedik 1.5 yıl. Takımın atletizm ihtiyacının neredeyse yarısını tek başına karşılıyordu çocuk

Cidden yav sanki bana pep gibi bir şey icat etti vs oradan oraya koşmakta oldu bana press ki o bile planlı değil bu arada kim kimi alıyor vs :d
Yaw bir de tekerlegi icat etmis gibi ovulmesin lutfen. Bunun tek bildigi topculari basi kesik tavuk gibi kosturmak. Presin kralini Mustafa Denizli Tanju gibi kagnidan az hizli topcularla yapti yaw.

Sinirden uyuyamıyorum. Lig maçımız da yoktu, dedim bir ihtimal takım çalışır da sahada bir şeyler görürüz ama böyle bir rezilliğin tarifi yok. Yenilirsin, elenirsin tamam da böyle berbat bir oyun anlayışıyla sahaya çıkıp da rezil olmak çok sinir bozucu. Hafta boyunca herkesin yazdığı çizdiği sıkıntılara sırf inadı için çözüm üretmeden bildiğini okudu adam, inanılmaz.

Sinirden uyuyamıyorum. Lig maçımız da yoktu, dedim bir ihtimal takım çalışır da sahada bir şeyler görürüz ama böyle bir rezilliğin tarifi yok. Yenilirsin, elenirsin tamam da böyle berbat bir oyun anlayışıyla sahaya çıkıp da rezil olmak çok sinir bozucu. Hafta boyunca herkesin yazdığı çizdiği sıkıntılara sırf inadı için çözüm üretmeden bildiğini okudu adam, inanılmaz.
Herif takımın kimligini de bozmaya başladı oyun neyse de bir kültürü yok edecek bu gidişle, riekerink gibi beden hocasiyla bile kupa alan takımdık biz tüm finalleri kaybettirir loser eder oldu yav tjk kupa , ifb şamp, kopenhag, prag, young boys kritik final nitelikli maçlarda GS hep alırdı bir şekil olayı son yıllardaki en kotu halinde bile lazio GS 0-0 gerekiyordu 1.cilik için 0-0 kaldık mesela.

Herif takımın kimligini de bozmaya başladı oyun neyse de bir kültürü yok edecek bu gidişle, riekerink gibi beden hocasiyl bile kupa alan takımdık biz tüm finalleri kaybettirir loser eder oldu yav tjk kupa , ifb şamp, kopenhag, prag, young boys kritik final nitelikli maçlarda GS hep alırdı bir şekil olayı son yıllardaki en kotu halinde bile lazio GS 0-0 gerekiyordu 1.cilik için 0-0 kaldık mesela.
Son Fatih hoca dönemi + Torrent faciasını düşün; O dönem burada herkesin pas oyununu icat eden kimse ona sövüyordu. O zaman da yazıyordum sorun pas oyununda değil, bizim oynadığımız şey pas oyunu değil diye her şeyden biraz biraz olan ama hiçbirisini tam yapamayan bir takımdık. Çünkü pas oyunu dediğin şey birkaç farklı şekilde oynanır ve tek başına bir taktik olmaz; Hızlı oyuncuların varsa, göbekten kanada oyunu dağıtır, hızlı çıkarsın. Teknik oyuncuların varsa oyunu sete çevirir, rakip yaya yerleşir, topu çevirir ve boşluklar bulmaya çalışırsın ki bunun için arkanda sahipsiz topları alacak ya da kontra kesecek kapasitede pozisyon bilgisi ve sezgisi olan futbolcularının olması gerekiyor. Hiçbirisi yoksa da takımın saha içi yerleşimi üzerine çalışır, rakip analizini iyi yapar ve gegenpres kırması bir oyun ile topu kapar hızlı tek paslarla gol ararsın.

Okan Buruk sözde bu risk kazanç oranı çok da dengeli olmayan pres oyununu oynatmaya çalışıyordu 2.5 yıldır, burada bizim için en önemli isim Boey'di. Biraz da Mertens'in enerjisiyle bir şekilde o ani ön alan baskısını yapabiliyorduk, başarısız mı olduk hiç sorun değil, Boey zaten çok hızlı bir şekilde orta sahada alan kapatarak mevkisine dönebiliyordu. Bu yüzden de rakip oyunu ters kanada çevirmek zorunda kaldığından defans hattımız yerleşiyordu. Şu an önde basıyoruz derken arkada devasa bir kara delik bırakıyoruz. Bu pres oyununu maç içinde zaman zaman yapabiliriz ama bunu sürekli yapmak kendi ipini kesmek gibi bir şey. Sürekli topu rakibe teslim edip şok pres ile tehlike yaratacağımız bölgelerde topu çalıp gole gidelim istiyoruz. Bu olmaz arkadaş, Galatasaray gibi sırf adıyla bile rakip sahaya rahatça yerleşebilecek bir takımda olmaz. Saha içinde akışkan, farklı taktikler üretip hareketli oynayan bir takım olmamız gerekiyor. Bu kadro saha içi yerleşimi iyi ayarlanırsa zaten rakip kaleye paslaşarak çok rahat gidebilir. Gerçek baskı bence şok pres ile belirli dakikalarda rakibi ürküterek olmuyor, gerçekten rakibi boğmak ve baskı kurmak istiyorsan rakip yaya topla birlikte kalabalık bir şekilde yerleşip güzel çizilen aksiyonlarla top çevirerek olur. Zaten topu hızlı çevirdiğimiz sürece bir süre sonra rakip bunalıp o açığı elbet verecek. Biz Okan Buruk yönetiminde bunu bazen maç içinde yapıyoruz ama onda da sanki dakika 90 gibi acele edip risk oranı yüksek paslar deneyerek rakibe veriyoruz topu.

Gegenpress ile harikalar yaratan Kloop bile bir süre sonra Liverpool'da sistemin işlemediğini görünce hemen alternatifler üretti. Kloop yönetiminde Liverpool'un oyununa bakarsanız sahanın ortadan iki ayrılmış resmen iki farklı taktikle hücum oyunu oynadığını görürsünüz. Günümüz futbolunda ben akşam şu oyunu oynuyorum diye bir şey kalmadı zaten. İyi antrene edilen futbolcular anlık duruma göre futbolu nasıl oynaması gerektiğini bilir zaten. Biz de maçlara Allah'a emanet çıkıyoruz. Sonra da maç öncesi konularda maça kadar şu 90'a takacak da maçı alacağız beklentileriyle bekliyoruz. 2.5 yıl oldu ben hala doğru düzgün bir tane çizilmiş aksiyon görmedim, doğaçlama topu nerede kaparsak futbolcular ona göre bir şey yapıyor. Kapamazsak da rakip 4-5 saniye sonra kalemizde bitiyor. Her şeyi geçtim arkadaş ne kadar çok hücumcu varsa o kadar çok gole yakınım diye bir şey şu çağda kaldı mı Allah aşkına? Bir fikre bu kadar anlamsızca saplanılmaz. Rakibe göre, elindeki malzemeye göre bir plan çizmeden istersek 5 sene üst üste şampiyon olalım hiçbir şey değişmez, böyle daha çok sayar söver otururuz.

@Naci Liboş Boş boş yazıyorum sinirden Naci, uzun olmuş okumayabilirsin

taraftar tepki gösterince limit açıldı nedense ? hem okan efendi hem de ahlat bey transfer yapacağız diyor..

nasıl açtınız birden limiti ? bilet paralarını cebe indiren yöneticileriniz kasa kolaylığı mı sağladı ?

Dün bize karşı çıkan YB takımının boyları;

İlk 11;

Silvere Ganvoula: 1,91m
Filip Ugrinic: 1,84m
Ebrima Colley: 1,80m
Joël Monteiro: 1,91m
Cheikh Niasse: 1,88m
Sandro Lauper: 1,85m
Mohamed Camara: 1,93m*** En Uzun
Tanguy Zoukrou: 1,89m
Lewin Blum: 1,81m
Jaouen Hadjam: 1,85m
Marvin Keller: 1,89m

Sonradan girenler;

Noah Persson: 1,84m
Miguel Chaiwa: 1,79m*** En Kısa
Darian Males: 1,88m
Alan Virginius: 1,80m
Cedric Itten: 1,90m

-----------------------------------------------

Galatasaray'ımızın;

İlk 11;

Mauro Icardi: 1,81m
Michy Batshuayi: 1,85m
Kerem Aktürkoğlu: 1,73m
Hakim Ziyech: 1,80m
Gabriel Sara: 1,77m
Lucas Torreira: 1,66m*** En Kısa
Derrick Köhn: 1,80m
Kaan Ayhan: 1,85m
Victor Nelsson: 1,85m
Barış Alper Yılmaz: 1,86m
Fernando Muslera: 1,90m

Sonradan girenler;

Günay Güvenç: 1,87m
Elias Jelert: 1,78m
Kerem Demirbay: 1,83m
Berkan Kutlu: 1,86m
Dries Mertens: 1,69m

Cosmos bizi büyük bir rezaletten korudu bu yeni şampiyonlar ligi sisteminde. Düşünün İsviçre lig sonuncusu ve galibiyeti olmayan takım bizi ezdi geçti.

Yeni sistemde ne tür skorlar ne hezimetler olacaktı.

Şimdi okanı ve okancıları kovma zamanı. ne diye başkan olduğu belli olmayan kişi de acil seçime zorlanmalı.

NE2213 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt