Transfer Nöbeti #13 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Okan zaman mekan fark etmeksizin 4231 israrini surdurecek gibi duruyor ama aslinda

---------------- Kovalera ---------------
--- Sanchez - Nelsson - Hermoso ---
Jelert --- Torreira --- Sara --- Jakobs
----- Ziyech ---- Icardi ---- Baris -----

Subs:

Bats > Ziyech
KDB > Sara
Berkan > Jakobs
Mertens > Ziyech
? > ? (bireysel kotu performans, sakatlik, sari sebebiyle kirmizi riski vb)

Jelert --- Torreira --- KDB --- Berkan
---------------- Mertens ---------------
--------- Batshuayi --- Icardi ----------

gibi seyler de yapilabilir. Sadece tripci arkadasa bir yer bulamadim ama Ziyech'in zaten kaciracagi bir suru mac olacagi icin Baris saga kaydirilarak yer acilabilir ona da, yeni kanat alinmadigi surece.

Aslinda Sanchez kadar atletik olmadigi icin Nelsson'u ortaya yazdim ama eger sagda oynayabilecekse o sag tarafa gecip, Sanchez'in ayagi da daha iyi oldugundan standart stoperlige ek olarak merkezde gizli 6 numara rolu gibi bir seyler de ustlenebilir. Geriden cikma konusunda sag tarafa sikismak yerine daha fazla opsiyona sahip olabilir merkezde. Oynamasi dortluye gore zor ama eger becerilebilirse uclu savunma formasyonlari hucumda da, savunmada da takimin daha kalabalik olmasini sagliyor. Eldeki kanat bekler de kagit uzerinde buna uyum saglayabilir gibi duruyor. Ama hep kagit uzerinde bir ihtimal olarak kalacak gibi, bir hazirlik macinda 10-15 dk bile denemeyiz muhtemelen.

Young Boys maçından önce yazmıştım yine saçma sapan bir oyunla yenilir ve elenirsek herkese dümdüz gider cezamı alırım diye. Sözümde de durdum ve 3 gündür cezalıydım.

Yalnız burada bir sitemim olacak. Direkt küfür etmedim kısaltma şeklinde kaydım başta dursun olmak üzere ve anında cezam verildi. Forumda açıkça küfür edip ceza almayanları gördüm çok değil 1 ay falan önce. O zaman rahatsız etmemişti ama şimdi etti.

Admin veya onlara yakın biriysen küfür ediyorsun ve hiçbir şey olmuyor. Değilsen anında cezan yapıştırılıyor. Dursun Özbek’ten daha kötü yönetimler de varmış. Bknz; Gsc yönetimi

Kopenhag maçı ile başlayan süreç. İçerdeki fener maçı. Sonra süper kupa, young boys maçları. Freni boşalmış kamyon gibi uçurumdan aşağı gidiyor takım. Zerre kadar heyecan istek kalmadı. Dursun gitmediği sürece çok fazla takip etmeyi düşünmüyorum. Bu sene bir halt olmayacağı belli. Transfer yapıp daha fazla batırmasınlar yeter. Herkese iyi forumlar.

Bu nasıl olimpiyat sorusu abi ilkokul cocugu cözer şunu

Niye bu kadar kısa çözmüş ki yav.
1×4^x+1×4^x... Şeklinde gitseydi daha çok uzardı. En çok uzatanı kabul ediyorlar heralde.
Bunu var ya çözümü 20 satır olacak şekilde ne uzatirsin uuu beybi.

Üniversite geldi aklıma sınıfın yarısı boş kağıdın yarısını doldurmuş ve herkeste kağıt var ana baktim bir bende yok o ne lan dedim ödev varmış kamil gibi gitmişler kod sorusunu kağıdın yarısını doldurarak yapmışlar. Hele bir tanesi komple kağıda böyle kodu açarak adım adım yapmış ama görsen kör olursun.
Mal mısınız olm dedim 3 satırda çözümün kodunu yazıp kağıda verdim. Derse bir girdim meğer daha 2. Haftada döngü falan hak getire sınıf "hello word" seviyesini kodluyor. Amele gibi 35 satır kod yazdırmış hoca :asd::asd::asd:

Bu zahayi verirkenmaasinin hepsini karsilayalim +7 milyona falan cherki verin yemi atabilecek zekada bir yonetimimiz olmuş müdür acaba.

Okan zaman mekan fark etmeksizin 4231 israrini surdurecek gibi duruyor ama aslinda

Jelert --- Torreira --- Sara --- Jakobs
----- Ziyech ---- Icardi ---- Baris -----

Subs:

Bats > Ziyech
KDB > Sara
Berkan > Jakobs
Mertens > Ziyech
? > ? (bireysel kotu performans, sakatlik, sari sebebiyle kirmizi riski vb)

Jelert --- Torreira --- KDB --- Berkan
---------------- Mertens ---------------
--------- Batshuayi --- Icardi ----------

gibi seyler de yapilabilir. Sadece tripci arkadasa bir yer bulamadim ama Ziyech'in zaten kaciracagi bir suru mac olacagi icin Baris saga kaydirilarak yer acilabilir ona da, yeni kanat alinmadigi surece.

Aslinda Sanchez kadar atletik olmadigi icin Nelsson'u ortaya yazdim ama eger sagda oynayabilecekse o sag tarafa gecip, Sanchez'in ayagi da daha iyi oldugundan standart stoperlige ek olarak merkezde gizli 6 numara rolu gibi bir seyler de ustlenebilir. Geriden cikma konusunda sag tarafa sikismak yerine daha fazla opsiyona sahip olabilir merkezde. Oynamasi dortluye gore zor ama eger becerilebilirse uclu savunma formasyonlari hucumda da, savunmada da takimin daha kalabalik olmasini sagliyor. Eldeki kanat bekler de kagit uzerinde buna uyum saglayabilir gibi duruyor. Ama hep kagit uzerinde bir ihtimal olarak kalacak gibi, bir hazirlik macinda 10-15 dk bile denemeyiz muhtemelen.

Hermoso muhabbetini duyduğum andan beri aynı şeyleri yazıyorum. Yani öyle böyle, aa o gitti bu geldi, ah şuraya istediğimiz gibi biri gelmedi, tüh buraya sisteme uymayan adam aldık, şudur budur derken sanki şu sistemi oynamak için kadro kurmaya çalışıyormuşuz gibi hemen hemen CUK OTURAN bir kadro oluşuveriyor elimizde gibi (Hermoso gelsin tabi inşallah da)

Yazdıklarına ek olarak Barış muhteşem bir kanat bek de olabilir, dörtlünün bekine çekip duracağımıza onun bek oynayacağı sistem budur işte...

Tabi yine merkezde Sara'dan daha tempolu biri olsa daha iyi olurdu ama Sara'lı da oynar bu düzen arkada üç stoper olunca... Şimdiki kadar boşluk oluşmaz. Hele Torreira rakip ceza sahasına kadar prese çıkmazsa...

Stoper rotasyonu sisteme cuk oturuyor. Kanat rotasyonunun sınırlı hale düşmesi cuk oturuyor. Çift forvete dönmek istersek cuk oturuyor. Mertens form tutarsa oynayacağı pozisyonlar cuk oturuyor. Jelert'in ve Jakobs'un tarzına cuk oturuyor. Kerem A.'nın bile tarzına oturuyor yani...

Yedekler de cuk oturuyor. Apokerim'in sol stoperliği olsun, Kaan'ın sağ stoperliği olsun, Sara'nın Ziyech yerinde de oynayabilme ihtimali olsun, Demirbay'ın keza çok yeri yedekleyebilmesi olsun. Davinson'un hem sağ hem orta stoper oynayabilmesi olsun...

Bir de ek olarak daha da coşup 3-6-1 bile oynayabilirsin istisna maçlarda... Ya da 3-5-1-1 daha doğrusu... Yani forvet arkasındaki ikiliden birini çıkarıp yerine Berkan'ı veya KDB'yi alıp, orta alanı daha da bir kale haline getirmek gibi... Yani 3 stoper önünde 3'lü merkez... İki kanat bek ama ritmini bulmuş, gidip gelen kanat bekler... Kapanan takıma karşı kısır olur ama önce kilitleyip, boğup, sonra vurmak istediğin tarzda maçlar için ideal gibi... [Bunu herhalde kafasına silah dayasalar yine yapmaz Okan Buruk gerçi de]

Bir tek akılda kalan şüpheler; Ziyech ne kadar istikrarlı olur, Mertens form tutar mı, bu ikisi olmazsa Kerem-Barış ile forvet arkası ikilisiyle sezon geçer mi diye düşündürüyor. Onu da işte Sara'yı öne atarak çözebiliriz veya hatta KDB de olabilir. Bir de Yunus var gerçi ama yani sanmıyorum patlama yapacağını böyle başlayan kaotik bir sezonda. Bir de tabi futbol camiasındaki anti-üçlü takıntısı dert olabilir, süreci iyi yönetmek gerekir...

Çok detay işler ama atıyorum lazım oldu Metahan'ı oynatman gerekti. Dörtlüye göre çok daha az riskli olur, daha az sırıtır. Atıyorum Ali Turap'ı nihayet kullanmak istedin. Ona bile cuk oturuyor. Eyüp-Gökdeniz bile daha rahat denenebilir görece kolay maçlarda bu sistemde...

Hermoso muhabbetini duyduğum andan beri aynı şeyleri yazıyorum. Yani öyle böyle, aa o gitti bu geldi, ah şuraya istediğimiz gibi biri gelmedi, tüh buraya sisteme uymayan adam aldık, şudur budur derken sanki şu sistemi oynamak için kadro kurmaya çalışıyormuşuz gibi hemen hemen CUK OTURAN bir kadro oluşuveriyor elimizde gibi (Hermoso gelsin tabi inşallah da)

Yazdıklarına ek olarak Barış muhteşem bir kanat bek de olabilir, dörtlünün bekine çekip duracağımıza onun bek oynayacağı sistem budur işte...

Tabi yine merkezde Sara'dan daha tempolu biri olsa daha iyi olurdu ama Sara'lı da oynar bu düzen arkada üç stoper olunca... Şimdiki kadar boşluk oluşmaz. Hele Torreira rakip ceza sahasına kadar prese çıkmazsa...

Stoper rotasyonu sisteme cuk oturuyor. Kanat rotasyonunun sınırlı hale düşmesi cuk oturuyor. Çift forvete dönmek istersek cuk oturuyor. Mertens form tutarsa oynayacağı pozisyonlar cuk oturuyor. Jelert'in ve Jakobs'un tarzına cuk oturuyor. Kerem A.'nın bile tarzına oturuyor yani...

Yedekler de cuk oturuyor. Apokerim'in sol stoperliği olsun, Kaan'ın sağ stoperliği olsun, Sara'nın Ziyech yerinde de oynayabilme ihtimali olsun, Demirbay'ın keza çok yeri yedekleyebilmesi olsun. Davinson'un hem sağ hem orta stoper oynayabilmesi olsun...

Bir de ek olarak daha da coşup 3-6-1 bile oynayabilirsin istisna maçlarda... Ya da 3-5-1-1 daha doğrusu... Yani forvet arkasındaki ikiliden birini çıkarıp yerine Berkan'ı veya KDB'yi alıp, orta alanı daha da bir kale haline getirmek gibi... Yani 3 stoper önünde 3'lü merkez... İki kanat bek ama ritmini bulmuş, gidip gelen kanat bekler... Kapanan takıma karşı kısır olur ama önce kilitleyip, boğup, sonra vurmak istediğin tarzda maçlar için ideal gibi... [Bunu herhalde kafasına silah dayasalar yine yapmaz Okan Buruk gerçi de]

Bir tek akılda kalan şüpheler; Ziyech ne kadar istikrarlı olur, Mertens form tutar mı, bu ikisi olmazsa Kerem-Barış ile forvet arkası ikilisiyle sezon geçer mi diye düşündürüyor. Onu da işte Sara'yı öne atarak çözebiliriz veya hatta KDB de olabilir. Bir de Yunus var gerçi ama yani sanmıyorum patlama yapacağını böyle başlayan kaotik bir sezonda. Bir de tabi futbol camiasındaki anti-üçlü takıntısı dert olabilir, süreci iyi yönetmek gerekir...

Çok detay işler ama atıyorum lazım oldu Metahan'ı oynatman gerekti. Dörtlüye göre çok daha az riskli olur, daha az sırıtır. Atıyorum Ali Turap'ı nihayet kullanmak istedin. Ona bile cuk oturuyor. Eyüp-Gökdeniz bile daha rahat denenebilir görece kolay maçlarda bu sistemde...

Okan hoca bu dediklerini yapmaz, denemez bile.Ben kendisinin yerinde olsam hiç gocunmam, giderim seria dan en alt seviye bir takımı alır, o liglerde nasıl taktik disiplin var bunları öğrenir tekrar dönerim, bunda ayıp birşey yok

Okan hoca bu dediklerini yapmaz, denemez bile.Ben kendisinin yerinde olsam hiç gocunmam, giderim seria dan en alt seviye bir takımı alır, o liglerde nasıl taktik disiplin var bunları öğrenir tekrar dönerim, bunda ayıp birşey yok

Bence de denemez. Ancak işte ola ki böyle kanatsız kalırsak... BELKİ MECBUR KALIR MI diye ufak bir umutlanmıyor değilim :)

Üçlü savunmalı sistemler açık ara favorimdir, kadro yapısına göre değişebilmekle birlikte, tercihen 3-4-3 (3-4-2-1).

2 yıl önce yeni kurulan kadroya da çok yakıştırdığımı takıntı derecesinde tekrarlamıştım. Mevzuda benim kadar hararetli bir de @Emre Bari vardı bildiğim. Okan Hocanın bunu denemesinden ümidi kestğim için çok üzerinde durmuyorum artık.

Aslında sorunlar büyük ölçüde çözülebilirdi; yeni orta saha oyuncusu gerekmezdi mesela. Mevcut sistemde merkez için yetersiz kalan Torreira, Sara ve Demirbay' dan hangi ikisini koysan olur. Jelert ve Jakops da full wing oynamak için uygun profiller. Rotasyon için de adam var, bir tek kanat forvetler reelde yetmeyebilir vs.

Sistem-ül Üçlü Müdafa Teali Cemiyeti' ni ihdas eylesek mi ne dersin?

Köhne göndermek baştan sona hataydı düşük maaşlı genç atletik bir oyuncuyu bu kadar basit gönderemezsin git olivera dubois gibi çöpleri gönder

Köhn'ü bedava kirala, Zaha'nın maaşının %60'ını sen ödeyerek gönder, Dubois'e de 1 m Euro verip feshedecekler. Bir tane düzgün şekilde adam yollayamadılar. Alacakları adamlar daha da beter olacak

Duygulandim lan geri dön

hata yapıldı...

gene sol bek tarafı çin adam alırdın ama ucuz maliyetli adamı göndermek doğru değildi bana göre.

Cica, Oliv, Dub bunlar ile ilgili hala resmi net gelişme yok

Triplenilen zaha'yı da fazla para vermemek için kiralıyorlar sanırım.

trasnfer sezonu boyunca batshuayi erken hamlesi har,ç doğru süreç hiç yok bana göre. (Sara ismen değil ama zamnalama olarak yanlış buluyorum mesela)

hata yapıldı...

gene sol bek tarafı çin adam alırdın ama ucuz maliyetli adamı göndermek doğru değildi bana göre.

Cica, Oliv, Dub bunlar ile ilgili hala resmi net gelişme yok

Triplenilen zaha'yı da fazla para vermemek için kiralıyorlar sanırım.

trasnfer sezonu boyunca batshuayi erken hamlesi har,ç doğru süreç hiç yok bana göre. (Sara ismen değil ama zamnalama olarak yanlış buluyorum mesela)
Ben tersine kiralanmasını daha uygun görüyorum ne diyecek olursanız okan hoca yedek oyunculardan yararlanmasını bilmiyor her oyuncuyu hazır tutmayı onlardan bir şekilde faydalanmayı bilen bir hoca değil yedekte oturan neredeyse tüm oyuncularımız form kaybediyor ve daha kötü hale geliyor

Mesela Şenol Güneş bu konuda daha iyi bir hocadır oyunculara göre şablon oluşturmasını bilir tüm oyunculardan bir şekilde faydalanır hatta gözden çıkarılan oyunculardan bir bakmışsın ilk 11 performansı almaya başlamış

Süper kupa gitti hemde tarihi rezaletle

Cl gitti

Transfer sezonunda yapılan saçmalıklar

Okan ın gönderilmesi için neyi bekliyoruz ? Ligin de gitmesini mi ?

Bu akşam o da olur

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt