Transfer Nöbeti #13 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Safanov ile ilgili tek bilgim maçlardan sonra mıy mıy yürüyüp rakip takımdakilerin elini sıkması

Osimhen'i gölgede bırakmak için bu taraftarın bu kadar gönülden sevdiği bir adam almaları lazım. İcardi gitmedigine göre kimi alırsa alsinlar

Hakaret suçu, Türk Ceza Kanunu 125. maddesinde düzenlenmiştir. Hakaret sayılmayan kelimeler ve sözler kanunda tek tek sayılmamıştır. Yargıtay’ın yerleşik kararlarıyla belirlenen, kategorik bir biçimde hakaret sayılmayan sözler şunlardır:

• Eleştiri veya ağır eleştiri niteliğinde kelime ve sözler. Örneğin, “dinsiz”, “imansız”, “bilgisiz”, “çapsız”, “tecrübesiz" şeklindeki sözler eleştiri mahiyetindedir.
Kendini boyle avutuyorsun demek. :) Sen terbiyesizligine devam et. Karari verecek olanlar baskalari zaten, biz sadece uyeyiz.

Daha yeni yeni okuyorum bu mesajlari. Guzel cevap vermissin. Belli ki 3 senedir ayni seyi yaziyor, ya tutarsa hesabi. Cok ilginc insanlar var cidden.
Saçma sapan bir varsayım yapıp çapsız sinsi ali koça koşar moşar demiş şaka gibi

Barış avrupaya gitse dönüşü fenere olur şeklinde varsayım yapsam ana avrat sövsem problem olmayacak demek ki

“Solucan”dan bir gün ceza aldığım yerde Okan’a neler denmiş :)

Thinking Patrick GIF by SpongeBob SquarePants

@Keramettin TANRIVERDİ

Safonov bence tam refleks kalecisi, yani şu yakın mesafe şutlarda resmen canavarlaşıyor. Özellikle Krasnodar’da oynadığı dönemde penaltılarda falan eldivenleri yapıştırırdı topa. Ayakları da fena değil aslında, ama öyle “süper modern oyun kurucu kaleci” diyemem. Uzun degajları bazen iyi gidiyor, ama kısa paslarda tereddütlü olduğu maçlarını izledim.

PSG’ye gittikten sonra biraz ritmini kaybetti, çünkü yedek kalınca adam soğuyor ister istemez. Krasnodar’da sürekli oynarken maç temposu vardı, kurtarış üstüne kurtarış yapıyordu. Mesela ben bi maçını izledim, 6 net pozisyon çıkardı adam – kale çizgisine yapışıp kedi gibi atlıyordu topa. O zaman diyordum bu çocuk bir yere transfer olur diye, nitekim oldu da.

Ama açık söyleyeyim, ayakla oyununu çok abartmamak lazım. Ne Neuer gibi çıkıp 40 metreye pas atar, ne de Ederson gibi sakin sakin oyun kurar. Daha çok çizgi kalecisi gibi davranıyor. Özellikle refleks kurtarışlar, yakın mesafeden topları sektirmemesi, vücut dengesi müthiş. Kaldı ki kaleyi kapatma konusunda da çok iyi – açıyı çok daraltıyor, şut çeken şaşırıyor nereden vuracağını.

Form durumu Krasnodar’da bayağı yüksekti, adam sürekli oynadığı için özgüveni de tavan yapmıştı. PSG’de daha az oynayınca bence biraz paslandı, ama el becerisi hâlâ sağlam. Şu an düzenli 11 çıksa eski formuna yaklaşır diye düşünüyorum.

Özetle, ben onu izlerken hep şunu gördüm:

Yakın mesafe canavarı

Uzaktan şutlarda da iyi ama bazen gereksiz yumrukluyor

Ayağı ortalama, çok güven vermez ama idare eder

Çizgiden çıkmayı sever, açıyı daraltmayı iyi bilir

Yedek kalınca temposu düşüyor ama potansiyeli hâlâ yüksek

Diyebilirim ki Safonov kalede olduğunda içim rahat ediyordu. Hele Krasnodar zamanında “tamam kardeşim bu topu çıkarır” diyordum. Ama modern futbolda kaleciden oyun kurması da beklendiği için bazen eleştiriliyor. Bence doğru takıma denk gelirse çok iş yapar.
Abi sen böyle anlatınca ederson ve alisson gözümde ufuk ceylan gibi göründü 😂

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt