Transfer Nöbeti #13 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ucu de sifir heyecan verici. Belki Lammens o da genc oldugu icin.
Kalecide genç oyuncuya gitmek bana gereksiz riskli geliyor. Şöyle bir denklem var, eğer gençse ancak tüm tecrübesizliğine rağmen büyük takımlarda ilk 11 oynayabilir ise müthiş bir potansiyeldir. Casillas gibi.

Ancak onun haricinde çoğu takım 21 yaşındaki çok potansiyelli bir kaleci yerine 30 yaşındaki ortalama üstü ama dibine kadar tecrübeli kaleciyi "tercih eder". Yani o genç kaleciyi tercih etmesi için gerçekten çok ekstrem yetenekli olması lazım. Burada da kafama takılan şey şu oluyor, bu tarz genç kaleciler de zaten ismi net %100 bilinir vaziyette oluyor ve sana bana kalmadan çoktan büyük takımların ağına girmiş oluyor.

lammens falan 2 ay önce olurdu.Şu saatten sonra Ederson,Alisson,Donnarumma,Sommer aşağısı olmaz daha geçti o işler.Gerekirse gidip dolandırılsınlar umurumda değil

Kalecide genç oyuncuya gitmek bana gereksiz riskli geliyor. Şöyle bir denklem var, eğer gençse ancak tüm tecrübesizliğine rağmen büyük takımlarda ilk 11 oynayabilir ise müthiş bir potansiyeldir. Casillas gibi.

Ancak onun haricinde çoğu takım 21 yaşındaki çok potansiyelli bir kaleci yerine 30 yaşındaki ortalama üstü ama dibine kadar tecrübeli kaleciyi "tercih eder". Yani o genç kaleciyi tercih etmesi için gerçekten çok ekstrem yetenekli olması lazım. Burada da kafama takılan şey şu oluyor, bu tarz genç kaleciler de zaten ismi net %100 bilinir vaziyette oluyor ve sana bana kalmadan çoktan büyük takımların ağına girmiş oluyor.
Genc kaleci olur, yeterki en az 1-2 sezon full oynamisligi olsun yani en az 50 resmi macta forma giymesi onemli. Belirli bir asamada olmasi daha da dogru olur, mesela Fransa U20 takimin birinci veya ikinci kalecisi ya da Belcika ya da Italya falan. Artik hangi ulkeden bakiyorsan. Ona gore gelecek adina bir beklenti olusur ve zaten az cok dedigin gibi baska kuluplerin scoutlari tarafindan takip edildigini gosterir. Ama genc kaleci alacagim diyorsan takimin geri kalani tam kadro olmali, yani defansindan tut forvetine kadar her mevkinin adami belli olacak.

Sag bekte Kaan mi oynar, Sanchez yoruldugunda kim oynayacak denmemeli.

Genc kaleci olur, yeterki en az 1-2 sezon full oynamisligi olsun yani en az 50 resmi macta forma giymesi onemli. Belirli bir asamada olmasi daha da dogru olur, mesela Fransa U20 takimin birinci veya ikinci kalecisi ya da Belcika ya da Italya falan. Artik hangi ulkeden bakiyorsan. Ona gore gelecek adina bir beklenti olusur ve zaten az cok dedigin gibi baska kuluplerin scoutlari tarafindan takip edildigini gosterir. Ama genc kaleci alacagim diyorsan takimin geri kalani tam kadro olmali, yani defansindan tut forvetine kadar her mevkinin adami belli olacak.

Sag bekte Kaan mi oynar, Sanchez yoruldugunda kim oynayacak denmemeli.

Katılıyorum renktaş. Aslında tam dediğin gibi, senin takımın oturmuştur, her şey yerli yerindedir. u20 dünya kupasında muazzam iş çıkartan, profesyonel olarak da en az bi 30-40 maça çıkmış İspanyol bir kaleci vardır atıyorum İspanya 2. liginde, çat verirsin 10 milyon euro alırsın. Dersin ki yıllarca emanet edecek kalecimizi bulduk vs.

Şu anki şartlarda genç kaleci bana çok riskli geliyor. Hakikaten şampiyonluk mücadelesi veren bir takımda oynamanın baskısı çok başka bir şey. Franky bile (30 yaşında, yıllarca milli takımla büyük turnuvalarda oynamış etmiş vs) kariyerinde belki ilk defa bu baskıyı yaşadı ve bocaladı.

Ilkay'i almak istemiyor muyuz? 1 orta sahaya daha ihtiyacimiz var, sanki cuk oturur gibi ama hic haber cikmiyor.

Bariz güç kaybettik geçen seneye göre.

Halen

Kaleci
10 numara yok

Sağ Bek (2 yıldır)
Stoper (1 yıldır-düzgün)

Alınamadı.

Göndermeye çalıştıklarınıza harcadığınız mesaiyi önce almak için harcayın.

Eskiden olsa Fener’in elenmesini filan bekliyorlar derdim ama o da olmuyor artık. Kaleci al gel ya, valla ligde puan kaybı olursa aptallığımıza doymayalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt