- 29 Ocak 2023
- 15.918
- 8.957
- 1.203
Hocanın kendisi söyledi birkaç kez sistemi değiştirmeyeceğiz diye.Kayseri maçında takımın hiçbir planı , herhangi bir şablonu yoktu o maç özelinde ben de zaten 4231 oynamayı normal karşılıyorum ama hocanın açıklamalarına göre 433 aksiyonu da alınmayacağa benziyor.Kerem'in de ilk maçı olduğu için böyle gözükmesi normal fakat 2-3 hafta sonra ideal 433 düzeninde oynamalı kendisi.Berkan da alternatifi olur kendisinin farklı bir kurguda yine.Oyuncular ve kadro planlaması 433e göre yapılıp 4231 oynama çabası olması bana sabote gibi geliyor açıkcası , mantığı yok çünkü böyle bir işin.Eğer devam edeceksek o sistemden Rashica'yı alıp Zaha işlerine hiç girmezdik ama Zaha aldık ve iyi oynayacağımız sistem belli.Bu inat bana sabotaj gibi gelir.Torrent de mesela bazı tercihlerinden dolayı sabote ediyordu bence.Keza Burak Elmas-Gedson olayı.Ben bu tarz işlere iyi niyetle bakamıyorum.Israrla yapılan yanlışları hata olarak yorumlayamıyorum.1) Hata yapmakla sabote etmek ayni şey degil. Takimi icirden sabote ediyor demek bilerek kaybediyor demek.
2) 4 3 3 sisteminin kadro yapısına daha uygun olduğu sizin fikriniz (bende ayni fikirdeyim). Okan Hoca farklı düşünüyor olabilir. Bizden farklı düşünüyor diye sabote etmiş olmuyor.
3) Daha ligin ilk maçını oynadık. Zaniolo kadroda yoktu, Zaha'da hazır degildi. Belki hazır olsalar farklı bir sistemle oynayacaktık.
4) Kayseri maçına Mertens yerine Kerem Demirbay yada Midtsjo ile başlasaydık (4 3 3 dizilisiyle) çok daha iyi bir futbol mu oynayacaktık ? Bence hayır.
Berkan, Oliveira, Kerem (Midstjo) orta sahası çok yetersiz. Sahada Torrreira ve kaliteli bir 8 numara olsaydı Kayseri'yi hangi sistemle oynarsak oynayalım yenebilirdik.
5) Kerem Demirbay'in oynadigi futbolun nesini beğenip hemen ideal onbire yazdiginizi anlamadım, bence berbat oynadı.