Kaleci konusunda gereksiz yangın yapılıyor. Belli ki yönetimin bir planı var. Muhtemelen transfer Avrupa’da kapandığında büyük takımlardan bazılarında fazlalık kaleciler kalacağını hesaplıyor. Muhtemelen bunları kiralama yoluna gidecek. Osimhen, Icardi taktiği.
Mantıksız da sayılmaz. An itibariyle Liverpool, City, PSG, Newcastle, Barca, Real, Napoli, Leipzig, Monaco takımlarında as kaleci seviyesinde yedek kaleci var. Birçoğu bu kalecilerden çıkacak ve bu seviyelerde maaş karşılayabilecek kaleci arayan kulüp sayısı çok az. Dolayısıyla birileri mutlaka boşta kalacak. Onlar boşta kalmazsa gittikler takımlarda birileri boşa çıkacak.
Bence akıllı bir süreç. Donna’dan Alisson’a, Ederson’dan Pope’a, Raya’dan Meret’e kadar birçok kaleci var. Ucuza kapatmak lazım.
Takvime bakınca da eylül ortasına kadar Günay’ın idare edemeyeceği maç da yok. Şimdiden 20-30 verip kaleci almanın mantığı yok. Kaleci piyasası fırstlara çok açık. Ben hiç iyi kalecilerin bu kadar fazlalık durumuna düştüğü bir dönem hatırlamıyorum. Bunu kullanmak gerek. Gereksiz yangına kulak vermez umarım yönetim, sabırla beklemeye devam eder.