Transfer Nöbeti #14| 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Belçika nın kaleci açısından iyi bir backround u var.. Geçmişte Pfaff, Preud'homme günümüzde ise Courtois gibi A kalite kaleci çıkardılar..

Gerçekten PL den talep var ise Lammens için şartlar zorlanabilir.. Takıma uyum sağlar ise 10 yıl kaleci aramayız..

Bu tür ismi çıkmış, talebi olduğu söylenen genç adamları, risk alıp böyle zamanlarda takıma kazandıracaksın. Bir transferden sonra alamıyorsun zaten..

Manu istemis EPL'den ama onlar da kriter olmamali..Herifler Onana ve Altaydan kan agliyor bizim Gunayi alsalar sevinecekler kurtulduk diye

10 numarada oynamıyor kaleci , yanındaki beke yada önündeki stopere topu verecek hepsi bu , her kaleci zaten futbolcudur, takımın özgüveni iyiyse kalecide iyi pas yapar zaten , yeryüzünde 5,6 tane tarif ettiğiniz gibi kaleci var zaten 60 metreye adamın ağzının içine topu sokan , hemende bize gönderirler zaten o kalecileri , ikincisi biz Manchester City, Bayern falan değiliz, hayal dünyasından çıkmak lazım

60 metreye top atması benim yukarıda bahsettiğim şeyle pek alakalı bile değil. Beklere 20m'ye, ya da 25-30m orta yuvarlağın kendine yakın tarafına orta mesafeye orta yükseklikte atabilsin bana yeter. Onlar da öyle 5-6 tane değil işte. Artık yapmaya başladı kaleciler bunları. Bak Lazio'nun kalecisi bile oyun kurulumundan iyi iş çıkardı bizim presin anasını bellediler.

Bir de kendi kalenin önünde hatasız pas verebilmek ile 10 numaralık da başka şeyler. Kalecinin ayağı kötü oldu mu, güvenemedin mi topu bir kişi eksik çıkartıyorsun geriden, sen bir kişi eksik çıkartabilince rakip 1 kişi eksik baskı kurabiliyor ve çıkarmayabiliyor seni. Bu sefer sen ille geriden oyun kurucam diye orta sahandan birini (veya birini DAHA) geriye çekiyorsun, bu sefer ileride çoğalmak zorlaşıyor veya orta alanla hücum arasında kopukluk oluyor. Basit matematik bunlar, domino etkisi gibi. Kalecinin ayağı güvenilirse sana önde basmak 2 kat falan daha zordur. Tek başına bu denklem oyuna etkiyi %1'den fazla yapmış oluyor zaten...

Bu söylediğin %1 mevzusuyla bizim Bayern-City falan olmamamızın alakası yok. Futbolda artık kalecinin ayağı %1'den çok daha fazla önemli. Öte yandan Bayern'deki City'deki (özellikle uzun süredir oynadıkları stilde oynamaya devam ettikleri sürece) beklenen ayak seviyesi başka, bizdeki başka... Ama bu bizde ayak önemsiz demek değil...

Yahu Muslera'nın 20m çevresinde adam olmayan Taylan'a, Berkan'a, Oliveira'ya, Demirbay'a attığı gayet normal topları bunlar tekte oynayamadı diye kaybetmeleri bile Muslera'nın hatası oluyordu bi ara... Ya da bazen baskı altında beke atmaya çalıştığı toplar taca gidince sövüyordu millet burada... O zaman nasıl ayak önemsiz olabilir... Bak Muslera'nın ayağı, ki vasatın az üstüdür bence, o bile yetmiyordu bize. Ayağı hepten kötü bir kaleci alırsak geriden topla çıkmayı falan unuturuz. Ondan sonra neden tek planımız Osimhen'e top şişirmek diye ağlarsınız burada...

Ulan bugün St. Patrick'in kalecisi aynı Onana'ya benziyor dedim sonra acaba alır mıyız dedim.
O adam bildiğin çöküş döneminde. Uğurcan'i alın daha iyi

Belçika nın kaleci açısından iyi bir backround u var.. Geçmişte Pfaff, Preud'homme günümüzde ise Courtois gibi A kalite kaleci çıkardılar..

Gerçekten PL den talep var ise Lammens için şartlar zorlanabilir.. Takıma uyum sağlar ise 10 yıl kaleci aramayız..

Bu tür ismi çıkmış, talebi olduğu söylenen genç adamları, risk alıp böyle zamanlarda takıma kazandıracaksın. Bir transferden sonra alamıyorsun zaten..
Hiç izlemedim ama çakma courtouis çıkmaz umarım. Genelde yıldız futbolcuların benzerlerini yeni courtouis, yeni messi falan diye gazlama işi olur futbol piyasasında, dikkatli olmak lazım. Barcelona bile messi ararken boş gazlama yaptı bazı topçulara yıllarca

Kariyerinde sadece 30-40 tane profesyonel maçı olan bi çocuğu alıp musleranın boşluğunu doldurmaya çalışmak çok doğru olmaz bizim açımızdan. Ne kadar yetenekli olursa olsun bu kadar tecrübesiz bi herifle kurtlar sofrasına oturulmaz. Biz antwerp lille falan değiliz kalecinin gelişimini bekleyecek durumumuz yok. Hem bize yazık olur hem çocuğa

Şu kadronun şampiyon olmama ihtimali yok hele rakipler bu kadar bitikken. Osimhen İcardi Barış Yunus Davinson Sane Lemina falan var o kadar rahatım ki şampiyonluk konusunda

Bu rahatlik beni urkutuyor..Gectigimiz 3 sezon da fener cok ciddi zorlayacak diyordum ama bu sezon ilk kez cok rahatim İnsallah ters tepmez

Yaw duz mantik diyor ki Lille Chevalier'i PSG'ye satmis ise git Lille kime sulaniyorsa onu al. Heriflerin bos transferi yok gibi.

Vallaha gider bizim sulandığımız transferi ilk kez kötü çıkar. Malum Shakhtar'dan Brezilyalı olarak gittik Tete'yi aldık...

Hiç izlemedim ama çakma courtouis çıkmaz umarım. Genelde yıldız futbolcuların benzerlerini yeni courtouis, yeni messi falan diye gazlama işi olur futbol piyasasında, dikkatli olmak lazım. Barcelona bile messi ararken boş gazlama yaptı bazı topçulara yıllarca

Kaleci olayı biraz farklı diye düşünüyorum.. Fiziği yeterli, refleksleri sağlam genç bir kaleci, iyi bir kaleci antrenörü ile gayet kaliteli bir iş çıkarabilir..

Donnaruma olsa tadınmaz yenmez ancak Ederson gibi bir kaleciye istenen bonservisi ve maaşı vermektense o yatırımı, Lammens ya da Emir Sato nun ısrarla alınmasını istediği Tzolakis e yapardım..

60 metreye top atması benim yukarıda bahsettiğim şeyle pek alakalı bile değil. Beklere 20m'ye, ya da 25-30m orta yuvarlağın kendine yakın tarafına orta mesafeye orta yükseklikte atabilsin bana yeter. Onlar da öyle 5-6 tane değil işte. Artık yapmaya başladı kaleciler bunları. Bak Lazio'nun kalecisi bile oyun kurulumundan iyi iş çıkardı bizim presin anasını bellediler.

Bir de kendi kalenin önünde hatasız pas verebilmek ile 10 numaralık da başka şeyler. Kalecinin ayağı kötü oldu mu, güvenemedin mi topu bir kişi eksik çıkartıyorsun geriden, sen bir kişi eksik çıkartabilince rakip 1 kişi eksik baskı kurabiliyor ve çıkarmayabiliyor seni. Bu sefer sen ille geriden oyun kurucam diye orta sahandan birini (veya birini DAHA) geriye çekiyorsun, bu sefer ileride çoğalmak zorlaşıyor veya orta alanla hücum arasında kopukluk oluyor. Basit matematik bunlar, domino etkisi gibi. Kalecinin ayağı güvenilirse sana önde basmak 2 kat falan daha zordur. Tek başına bu denklem oyuna etkiyi %1'den fazla yapmış oluyor zaten...

Bu söylediğin %1 mevzusuyla bizim Bayern-City falan olmamamızın alakası yok. Futbolda artık kalecinin ayağı %1'den çok daha fazla önemli. Öte yandan Bayern'deki City'deki (özellikle uzun süredir oynadıkları stilde oynamaya devam ettikleri sürece) beklenen ayak seviyesi başka, bizdeki başka... Ama bu bizde ayak önemsiz demek değil...

Yahu Muslera'nın 20m çevresinde adam olmayan Taylan'a, Berkan'a, Oliveira'ya, Demirbay'a attığı gayet normal topları bunlar tekte oynayamadı diye kaybetmeleri bile Muslera'nın hatası oluyordu bi ara... Ya da bazen baskı altında beke atmaya çalıştığı toplar taca gidince sövüyordu millet burada... O zaman nasıl ayak önemsiz olabilir... Bak Muslera'nın ayağı, ki vasatın az üstüdür bence, o bile yetmiyordu bize. Ayağı hepten kötü bir kaleci alırsak geriden topla çıkmayı falan unuturuz. Ondan sonra neden tek planımız Osimhen'e top şişirmek diye ağlarsınız burada...
Profesyonel olan her kaleci Beklere 20m'ye, ya da 25-30m orta yuvarlağın kendine yakın tarafına orta mesafeye orta yükseklikte top atabilir , ama senin takımında özgüven diziliş sorunu varsa taca atar isterse ederson neuer olsun , bayağı birşeyler yazmışsın ama devamında cevabını da kendim vermişsin, Muslera'nın ayağı vasatın az üstü falan değildir, gayet teknik isabetli alçak degaj atabilen kalecidir ama onunda cevabını mal sakar ordusu Taylan, Kerem, berkanla vermişsin, geriden topla çıkabilmekte kaleciyle ultra alakalı bir durum değildir, geriden topla çıkamaz isek Osimhene niye top şişiriliyor diye sen aglayabilirsin, ben o tayfadan değilim

İcardi bunu Inter'de de yapıyordu rtaş, orada da böyle oynatıyorlardı, çok iyi bi oyun zekası ve top dağıtma becerisi var niye kullanılmasın
Sane pres yapmadığı için bile Okan'ın önde baskı oyunu sağ kanattan fire veriyor.

Ortasahada Icardi sağda Sane ile gegenpress hayal edemiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt