İsteğimi değil düşüncemi söyleyeceğim;
Pep başta olmak üzere son 1-2 yıl içerisinde çok oyuncu istemiyorum diyen başka iyi hocalar da gördüm. Neticede büyük kulüplerin oyuncuları da yıldız oyunculardan oluşuyor %80 oranda. Ve ne kadar yıldız oyuncun olursa, -ne kadar karakterli, iyi niyetli olurlarsa olsunlar- idare etmek o kadar zorlaşıyor.
Hayatın bazı gerçekleri var. Bizim takımımız özelinde söylüyorum, İcardi'yi Sane'yi yedek oturtmakla, Sallai'yi yedek oturtmak aynı şey değil. Bakın kaliteden bahsetmiyorum burada, Sallai bu sene Bale gibi oynasın yine aynı şey değil. Çünkü Sallai yıldız futbolcu değil. Kariyeri belli. CV'si ortada yani.
An itibariyle takımda hücumcu orta saha, kanat forvet ve santrafor rolünde oynayacak oyuncuları bir düşünelim; Sara, Yunus, Sane, Barış, Sallai, Osimhen, İcardi, Kutucu
Mesela Sara. Adamın bu sezona dair en büyük hayali motivasyonu iyi bir ŞL performansı geçirip kendisine milli takım ihtimali yaratmak. Sen bu adamı ŞL'de kullanmazsan, psikolojik olarak biter. Acı gerçek bu. Eğer ŞL'de oynatmayacaksan veya düşünmüyorsan o zaman teklifleri değerlendirip satman gerekir. Takımda tutuyorsan da üstte yazdığımın farkında olmalısın.
İcardi, evet geçen sezon sakatlandı oynayamadı o şu bu. Üstelik çok karakterli bir futbolcu bunu da biliyoruz. Ama tekrar alışana kadar yedekten oyuna girmeyi 1-2 ay sürdürür, sonrasında sezon boyu yedek oturup dakika 70 oyuna girmeyi kabul edecek bir oyuncu değil. Ve evet bu durum normal, bu adam yıldız oyuncu çünkü. Osi'nin alınması bir şeyi değiştirmez.
Okan hoca ilişkilerde ne kadar iyi bir TD olsa da kendisin de bu ve benzeri durumları gözettiğini ve bu nedenle hücuma dönük bir orta saha vs istemediğini düşünüyorum. Zaten elinde rotasyon yapması gereken bir hücum takımı var. Hocanın inatla kaleci ve sağ bek demesinin sebebi de bu. Çünkü gerçekten şuan takımda alternatif yok bu mevkilerde.