Transfer Nöbeti #14| 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hissiyatıma, tecrübelerime, analitik zekama, ülke şartlarını yorumlama yeteneğime dayanarak diyorum ki; sanırım bu sene feneri şampiyon yapacaklar

Anladim, onu sayma. Normal net maastan bahsediyorum, artik ek olarak imaj hakki falan olursa ne kadar olur orasini bilemem.

Bu imaj haklarını biz ödemiyor muyuz? Yani cidden öğrenmek istiyorum. Eskiden açıklamıyorduk, herhalde sponsor ödüyor doğrudan falan diyordum. Bu sefer biz açıkladık. E bizim kasamızdan çıkmasa açıklamazdık mantıken? Peki direkt alıyor muyuz o paranın karşılığını bir yerlerden?

GyIgI7RXkAAj7Wm

Bu arada Donnarumma 10 + CL için üst tur bonusları gibi bir rakama gelecek olsa... Ederson'a 8m falan vereceğime Donnarumma'yı zorlardım. Ederson'u bedava verseler, Donnarumma'ya 30m bonservis isteseler yine de Donnarumma'yı seçerdim maaşlar 8m vs 10+CL bonusları gibi az farklı olduğu sürece.

Bu imaj haklarını biz ödemiyor muyuz? Yani cidden öğrenmek istiyorum. Eskiden açıklamıyorduk, herhalde sponsor ödüyor doğrudan falan diyordum. Bu sefer biz açıkladık. E bizim kasamızdan çıkmasa açıklamazdık mantıken? Peki direkt alıyor muyuz o paranın karşılığını bir yerlerden?
Anlasmaya bagli, bazen 50-50% seklinde olabiliyor bazen daha farkli da. Yani oyuncuyla yapilan direkt sozlesme sartlarina bagli.

Portre/imaj hakları olarak da bilinen görüntü hakları, bireylere görüntülerinin nasıl kullanılacağını, özellikle de yayınlarda, belirleme hakkı verir. Esasen, başkalarının fotoğraflarını veya videolarını, özellikle ticari kullanım içinse, izinleri olmadan yayınlayamazsınız. Fotoğrafı veya videoyu çeken kişi, yani eser sahibi, genellikle görüntünün telif hakkına da sahiptir ve kullanılıp kullanılamayacağını ve nasıl kullanılacağını belirleyebilir.

Ödemeyi kim yapar?

Portre kullanımı için:

Birisi sizin bir fotoğrafınızı veya videonuzu, örneğin reklam amaçlı kullanmak isterse, bunun için ödeme yapmalıdır. Bu, telif hakkı olarak da adlandırılan portre haklarının kullanım ücretidir.

Görüntülerin üretimi ve kullanımı için:
Başkası sizin fotoğrafınızı veya videonuzu çekerse ve siz yayınlanmasını istemiyorsanız, portre haklarınızı kullanabilirsiniz. Bu durumda tazminat talep edebilir veya yayının durdurulmasını sağlayabilirsiniz.

Telif hakkı için:
Fotoğrafçı veya videonun yaratıcısı telif hakkına sahiptir ve eserinin nasıl kullanılacağını belirleyebilir. Başka biri bu eseri kullanmak isterse, bunun için ödeme yapması veya lisans satın alması gerekir.

Bissouma'yı ne yapacağız yaw hayvan gibi maliyeti vardır onun. Lemina-Torreira-Sara orta sahasının içerisine 1 tane genç fizikli orta saha atmalıyız. Takım kalitesi bu kadar yüksekken 1 tane genç oyuncuyu tolare edebiliriz hem de yetiştirip para kazanabiliriz.

Bissouma ancak Torreira veya Lemina gitseydi mantıklı olabilirdi. Onun haricinde minimum Davinson maaşı vereceğin birini alıp da yedeğe atamazsın zaten. Velhasıl kelam, müthiş topçu ama ihtiyaç değil. Bize orta sahada İlkay + 2003 kontenjanı için Torreira/Lemina/Bissouma'nın gençlik halini anımsatan görece uygun bonservisli/düşük maaşlı bir yabancı lazım.

Bissouma'yı ne yapacağız yaw hayvan gibi maliyeti vardır onun. Lemina-Torreira-Sara orta sahasının içerisine 1 tane genç fizikli orta saha atmalıyız. Takım kalitesi bu kadar yüksekken 1 tane genç oyuncuyu tolare edebiliriz hem de yetiştirip para kazanabiliriz.
eğer fırsat geldiyse net olarak almalıyız bence. cl+lig için çok önemli bir orta saha rotasyonuna sahip olmalıyız. bakın lemina 3 maç üst üste kaçırdı mı (ki gayet olabilir) oyun tarzımıza binayen oldukça problem yaşayabiliriz. ayrıca fb defaatle red yemesinbe rağmen yine zorlayacaktır bissouma'yı. bu da olmamalı.

Ederson only gala diyorsa yeni kalecimiz diyebiliriz

İfb 15m falan vermezse fikri değişmez gibi

Bu sefer sanırım sponsorlar imaj hakkı parasını bize verecek biz Osimhen'e vereceğiz gibi bir durum var. Çünkü sponsorlardan bunun için Özbek ve Kavukçu'nun teminat aldığını yani işi garantiye aldığını söylediler haberlerde hep. İcardi'de sanırım direk İcardi ile sponsor arasındaydı ama yerine getiren olmayanlar olmuş onu biz karşılamışız o yüzden bu sefer iş garantiye alındı diyeydi haberler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt