Transfer Nöbeti #15 | 2025 Yaz Arşiv

Maliyetinden Bağımsız, Tek Defans Transferinde Hangisi Olsun?

• Kullanılan toplam oy
    148
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TSL'deki maçların 25 tanesinde falan Torreira-Lemina fazla defansif kalıyor. Torreira-Sara-İlkay'ı tercih ederim. Diğer TSL maçlarında ve zorlu ŞL maçlarında Torrik-Lemina ikilisine fitim.
25 değil o sayı bence, sadece iç saha bazı güçsüz anadolu takımları için geçerli. 7-8 maç denebilir ki orada da sara yerine ilkay koyunca lemina torreira ilkay daha üretken olur şuankine göre. Avrupa maçları, zorlu lig maçları, tüm anadolu deplasmanlarında torreira yanında lemina gibi kesici 6 numara bizim futbolumuza daha uygun. Fazla pozisyon vermiyoruz bu şekilde. Sara yerine üretken bir 8.5 numara eklersek ilk 11 e hücumda üretkenlik de artar.

25 değil o sayı bence, sadece iç saha bazı güçsüz anadolu takımları için geçerli. 7-8 maç denebilir ki orada da sara yerine ilkay koyunca lemina torreira ilkay daha üretken olur şuankine göre. Avrupa maçları, zorlu lig maçları, tüm anadolu deplasmanlarında torreira yanında lemina gibi kesici 6 numara bizim futbolumuza daha uygun. Fazla pozisyon vermiyoruz bu şekilde. Sara yerine üretken bir 8.5 numara eklersek ilk 11 e hücumda üretkenlik de artar.

Bize eğer fark yaratsın diye bir 10 numara getiriyorsak bu ekmeğini taştan çıkaracak bir oyuncu olmalı. Hagi bunun en baba örneğiydi. Kısa sürede Lincoln'de bunu gördük, sonra Sneijder'de.

İlkay bu isimler kadar büyük hatta Lincoln falan İlkay'ın yanına gelemez "ANCAK" İlkay böyle bir oyuncu değil. İlkay takımı yönlendirir doğru, iyi pas dağıtır doğru, Mertens gibi bir anda olmadık yerde bitip golü atabilir doğru lakin mevcut oyun sisteminde 8 veya 10 numara rolünde Sara'nın akan oyundaki katkısından 1 adım fazlasını sunabilir. İkisini beraber kullanmak bana bu nedenle daha doğru geliyor.

Misal olarak söylüyorum; Antoine Griezmann, Martin Odegaard, Phil Foden, Cole Palmer ve geçen sene birçok kişinin hayır istemem dediği Dybala mesela. Bu takıma gelecek 10 numaranın bu oyuncular gibi olması lazım.

Son düzenleme:
Bize eğer fark yaratsın diye bir 10 numara getiriyorsak bu ekmeğini taştan çıkaracak bir oyuncu olmalı. Hagi bunun en baba örneğiydi. Kısa sürede Lincoln'de bunu gördük, sonra Sneijder'de.

İlkay bu isimler kadar büyük hatta Lincoln falan İlkay'ın yanına gelemez "ANCAK" İlkay böyle bir oyuncu değil. İlkay takımı yönlendirir doğru, iyi pas dağıtır doğru ancak mevcut oyun sisteminde Sara'nın akan oyundaki katkısından 1 adım fazlasını sunabilir. İkisini beraber kullanmak bana bu nedenle daha doğru geliyor.
Para olsa dediğin tarzda adam gerekli elbet, yani mücadeleci ve üretken bir 8.5 numara ama mücadeleci kısmı geride lemina ve torreira halletsin ilkay üretsin bir şekilde idare ederiz. Ben sara'nın böyle bir 8.5 numaraya dönüşmesini bekliyodum ama yapamıyor. Orada oynayan oyuncu ceza sahasına sızma koşuları, dar alan kısa mesafe driblingleri,etkili şut, gol katkısı, asist katkısı gibi 8.5-10 numaralardan beklenen şeyleri yapabilmeli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt