Transfer Nöbeti #15 | 2025 Yaz Arşiv

Maliyetinden Bağımsız, Tek Defans Transferinde Hangisi Olsun?

• Kullanılan toplam oy
    148
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Boşverelim demedim, maliyet dedim. O oyuncularla kalite farkı az olan oyuncuyu alamazsın, en fazla kiralarsın orada da yabancı sınırıyla yüzleşeceksin, genç olmak zorunda olacak.

Bunları geçtim bizde rotasyon oyuncusu olmak öyle kolay değil, mesela Demirbay lig için çok ideal bir rotasyon oyuncusuydı ama sende yedek kaldıkça saldı, Eyüpspor’da şimdi Tjknin o pahalı orta sahasını tek başına tokatlayacaktı neredeyse.

Herşeyi geçtim 3lü orta sahada ısrar edeceksen neden hücum hattında Sane Yunus Barış Icardi Osimhen Sallai üstüne Kutucu falan var ileri üçlü için, bu lükse gireceğine Sane’yi almayıp orta saha alsaydın.

Hem onu hem bunu alalım hepsine de ciddi maliyet altına girelim, olası değil. Baby Lemina dediklerin 20den başlıyor, Torreira muadilleri gençler de öyle.

Ucuza düşerse Bissouma denersin onun da yaşı başı ayrı dert üstüne maaşı yüksek olacak. Yarın Avrupa’da başarılı olamazsan üst üste binecek gereksiz yoğun bir rotasyondan başka bir şey getirmeyecek.
Yerinde tespitler, ancak kimsenin cesaret edip dillendirmediği kısmının altını kalın bir çizgi ile çizeyim müsaadenle. Elbette Sane’ye hayır denilmez, ancak yapılan kadro mühendisliğinin çok da sağlıklı yapılmadığının göstergesi. Hoca kanat çok sever, orta sahadan da nefret eder. Bu durum da bunun tezahürü

Konsantrasyon sorunu Davinson'dada var ama o yine daha hizli oldugu için düzeltebiliyor hatalarini, Abdulkerimde o imkan olmuyor, kaçirdigi zaman, kaptirdigi zaman ancak kovalamak kaliyor/
Asla katılmıyorum.Gecen seneki Avrupa maçlarında solbek mevkii evlere şenlik olduğundan Abdülkerim resmen 5 kişilik efor sarfederek cansiperane savundu.Bunu görmemek için kör olmak lazım.Bu sezon Avrupa'da en azından o bölgede sorun yaşamayacağımızı üstüne üstlük Eren Abdülkerim Lemina ile 3 lu sikistirma yaparak bertaraf edeceğimizi düşünüyorum.Gecen senenin tüm yükünü Abdulkerime yüklemek kesinlikle haksızlıktır.Bu Abdülkerim düşmanlığına asla anlam veremiyorum.Ne yapsın daha çocuk.Sezon başı vur ha vur.Oldu 20-30 E verip başkalarını alalım.Hodri meydan.Daha Birsuru mevkii boşken bana simariklik geliyor Resmen.

Ederson ve Akanji olacak gibi işte paket olursa olur gibisinden bir şey dediler bence.

İkisi için 35'ten başlar 25-27 arasına biter bonservis olarak.

Ederson
Jelert / XXX
Sanchez
Akanji
Jakobs
Torreira
Lemina
Sara
Sane
Zaniolo / XXX
İcardi
Osimhen

12 yabancı olurlar. Yusuf kiralık gidebilir. +2 transfer daha gelir. Zaniolo giderse 3 olur
Sallai?

Bissouma ismi de geçiyor.

Lemina'yı stopere çekmediğimiz takdirde olmaz herhalde.

Üçlü aşırı defansif orta saha olur.

transfer planlaması yaparken maliyet ve oynama sürelerinin dengesi gibi etkenler çok önemli tabi de, taraftar bu istiyor yahu.
Taraftar ister hoca da ister, yorumcu ise realist olur, taraftara yaranmak için konuşmaz.

2000 kadrosuna bakıp oradan örneklendirme yapıp bu ne diyemezsin, o kadronun maliyeti 3 kuruş şimdiki 30 kuruş iken.

Planlama her zaman bütçeler dahilinde yapılır, ileriyi böyle kaliteli yapıp sonra defansla orta saha niye bu kalitede değil diyemezsin, realiteye aykırı.

Lemina Torreira seviyesinde yedek yok ne demek yav, manası yok şu lafın.

Boşverelim demedim, maliyet dedim. O oyuncularla kalite farkı az olan oyuncuyu alamazsın, en fazla kiralarsın orada da yabancı sınırıyla yüzleşeceksin, genç olmak zorunda olacak.

Bunları geçtim bizde rotasyon oyuncusu olmak öyle kolay değil, mesela Demirbay lig için çok ideal bir rotasyon oyuncusuydı ama sende yedek kaldıkça saldı, Eyüpspor’da şimdi Tjknin o pahalı orta sahasını tek başına tokatlayacaktı neredeyse.

Herşeyi geçtim 3lü orta sahada ısrar edeceksen neden hücum hattında Sane Yunus Barış Icardi Osimhen Sallai üstüne Kutucu falan var ileri üçlü için, bu lükse gireceğine Sane’yi almayıp orta saha alsaydın.

Hem onu hem bunu alalım hepsine de ciddi maliyet altına girelim, olası değil. Baby Lemina dediklerin 20den başlıyor, Torreira muadilleri gençler de öyle.

Ucuza düşerse Bissouma denersin onun da yaşı başı ayrı dert üstüne maaşı yüksek olacak. Yarın Avrupa’da başarılı olamazsan üst üste binecek gereksiz yoğun bir rotasyondan başka bir şey getirmeyecek.

sinan yılmazın önermesi doğru ama eksik ve verdiği örnek tam uymuyor

evet orta saha rotasyonu nitelik olarak eksik buna katılıyorum ama bunun nasıl tamamlanacağı konusu ve 96-2000 kadrosu doğru anlatılmıyor

96-2000 kadrosu konudu zaten her konuda yanlış ele alınıyor

o kadro sonuca bakarak değerlendiriliyor ki bu doğru değil çünkü o kadro bir yıldızlar topluluğu olarak büyük maliyetlerle kurulmadı

o takım kendi yıldızlarını yarattı dolayısıyla suat okan emre davala ergün hasan vb kimse ben nasıl yedek olurum tribinde baştan değildi

ama hakana hagiye kaliteli alternatif mesela biraz sıkardı

orta saha alternatiflerini ancak boey gibi ucuz potansiyel ya da yerli altyapı gibi seçenekler ile geliştirmek lazım

sinan psg örneğini veriyor ama şunu unutuyor: zaire emery bir alt yapı ürünü para basılıp alınmış değil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt