Transfer Nöbeti #16 2022 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ee Keramettin Admin o zaman neden sabretmiyoruz? Neden ya bu sene bide yeni hocayla görelim bu adamlari demediler? Maaslarinin göze battigini sanmiyorum. 1 senede oyuncu tutacak diye bir olay yok. Bana orta sahadan itibaren son yıllarda aldığımız scout transferlerinden tutanlari ve tutmayanlarin listesini cikarabilir misin? Ama yabanci olanlari.

Luyindama olayi evet futbol içinde olan bir olay. O adamin memleketi belli değil mi? Hangi sahada top oynadığı vs hersey belli. Sen balta girmemiş ormanlardan adam alirsan başına bunların gelme şansı yüksek. Maçta degil de gidip otobüsün önünü bile kesme olayları kaynıyordu afrikada.

Ben yüksek maliyete karşıyım. Ne olduğu belirsiz evander gibi adamlara 5 6m verecegime belotti alirim.

Hadi sana şunu da diyeyim. Bu sene 5 tane daha boyle adam aldin onlarda tutmadı. Ee nolacak bidaha bu sefer 1mluk scout transferi yapmaya calisacaksin daha da bok adamlar gelecek. Şampiyonluga oynayan bir takimda ilk 11de tecrubesiz max 3 hadi senin hatrina 4 taneden fazla ne verecegi soru isareti yatirimlik adam oynatamazsin. Oynattik gördük tersten zaten
Bu ofansif tavrını anlamadım, ben sana gayet güzelce yazdım, aynı ofansif tavrı ben de gösterirsem bir sonuca varamayız.

Soruna gelince, Cicaldau net hatalı bir hamleydi, bu bir tercih hatasıydı ama ben sıfır maliyetle çıkacağımızı düşünmüyorum. En kötü 3-4 getirecektir. Yunus geldiği için Morutan'ı kiralamak mantıklıydı, tutarsa 6 m euro kazandırır tutmazsa döneceği yer yine sensin. Morutan geldiğinde şu ankinden daha iyidi, sen dibe çektin iyice ve özgüven kazanmalı. Marcao için o dönem 5 m euro teklif gelmişti ve satılmak üzereydi, satsa mıydık? Luyindama Kongo'dan geldi, başka var mı onun yaşadığını yaşayan son 10 senede? Neyi bilmeliydik anlamadım? Daha önemlisi yaşlı ve tutmayan birisini getirseydin sözleşme sonuna kadar yatardı ev elden çıkarma ihtimalin dahi kalmazdı.

Geçen seneki hata tecrübelilerin koyulamamış olmasıydı. Orta sahaya da gelişime açık aldığımız bir Gedson var bir de Berkan, başka da yatırım yapmadık, yine anlamadım kimi kastettiğini? Berkan'a 4 senede 40 milyon TL verdik o da yerli olmasıyla alakalıydı zaten sen yabancı demişsin.

Bu sene yeterince tecrübeli oyuncu alındı, yeterince de maaş bütçesi şişti yani öyle bahsettiğin gibi bu sene de aldık nolacak diye bir durum yok.

Kendi hayatında her ay kazandığından fazlasını harcamıyorsan, savunduğunun da uygulanabilir bir tarafı yok eğer her sene ŞL oynaman garanti değilse. Seneye Erden Timur gider, şampiyon da olamazsan, maaşını ödeyemediğin o yaşlı adamlar bedavaya kaçar elinden, peki o zaman ne olacak?

Ben bu düşünceye tam katılamiyorum. Bizde gerekli gelişimi sağlayan oyuncu kendi imkanlarıyla yapıyor bunu ve çoğunlukla eksik yönleri de oluyor. Haricinde çok yetenekli adamlar bile vasata dönüşebiliyor. Ben her zaman gençlerin gelecek adına büyük finansal güç vereceğini düşünüyorum ama gelişim aşamasının bazı kriterleri var. Ya gelişimini sağlayacak hocalar olacak takımda yada takimdaki yıldızlardan çok şey öğrenecekler. Bunun maalesef başka yolu yok. Bu sebeple evet gençlere yatırım tabiki yapmalıyız ama maaş skalası 25-30m Euro da kalırsa ve gençleri yıldızlarla birlikte oynatıp gelistirirsek çok daha verimli olur. Dediğim gibi maaş 25-30m civarı olacaksa sürünmeyizde. Ben bu yönetimin hamlelerimden çok memnunum. İki eksik parça kaldı. Birincisi alternatif oyuncular ikincisi gelecek vaad eden gecler. Bunlarda alınırsa ve maaş skalası 25-30 da kalırsa bence muazzam is yaparız ve zarar etmemiz çok düşük ihtimal.
Maaş bütçesi 50 m euro şu an ne 30u?

1 senede çat diye oyuncu tutmalıysa Marcao da geldikten 1 sene sonra leşleri oynuyordu.

Bu yaklaşım yanlış.

Morutan ve Cica'dan totalde 10 gelirse nolacak peki; peşin hükümle zarar ettirmişsin.

Luyindama'nın sakatlığı futbolun içinde olan bir sakatlık değil, adam maç esnasında çukura girdi ayağı, bağ koptu aspirin verdiler.
Admin, bu konuda pek çok kişi gibi yanılıyorsun. ACL sakatlığı maalesef futbolun içinde sıkça görülen, en ağır sakatlıklardan biridir. Bu sakatlığa maruz kalan futbolcunun da ameliyattan başka şansı yoktur ki ''Acil'' kategorisine girmez, 'elektif' şartlarda yapılması gereken operasyon yapılmıştır, lakin futbolcu tekrardan form tutamamıştır...Aspirin verilmiş, yahut hiçbir şey verilmemiş olmasının herhangi bir önemi de yoktur...

Bu maliyetli oyuncular gelmesi kafasında ısrar ederseniz 2 sene sonra sürünürsünüz. 4 sene FFP yüzünden süründü takım kolay unutulmuş.

Oyuncu alıp, yetiştirip, geliştirmek ZORUNDASIN! Yoksa iki ileri üç geri devam edersin.
Buna tamamen katılıyorum ama biz başarısızız futbolcu gelişiminde. Yunus bizde kalsa bu performansa ulaşabilir miydi mesela? Gelişim yönünde yetenekli kişileri teknik heyete katabilir miyiz? Altyapıya bu yönde kişiler bulabilir miyiz? Senelerdir ihmal edilen transferden daha mühim bir konu.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Maaş Tablosu.webp

yaklasık 1 ay öncesine dönüyoruz-TRANSFER ŞİFRELERİ

: "Galatasaray Yönetimi, Seferovic'ten de daha iyisini alacaklarını söylüyorlar. Çok iddialı bir söylem. Sörloth konuşuluyor ama Sörloth'un gündemde olmadığını yetkili isimler dile getirdi."

ali naci küçük

20 temmuz 2022

Seferovic,dubois ve girlisth aciklandiktan sonra asil ses getiren transferler başlayacak (nevzat dindar)

grilitsh yerine torreira geldi

'Seferovicin ardından 1. sinif bir golcu gelecek,Seferovicin önünde bir isim'' nevzat dindar skorer

Galatasarayda bir transfer dalgasi daha olacak ve esas hamleler orda olacak.buyuk hamleler bir sonraki dalgada olacak.Galatasaray bir sonraki furyada buyuk transferler yapacak (nevzat dindar-milliyet)

en az 3 ortasaha gelecek

'Gueye defteri henüz kapanmadi.Her an gueye ile ilgili gelismeler olabilir' nevzat dindar

20 temmuz 2022

Artik topcularimiza nazar degmesin diye ingilizce ad verecegim

Kimseyi ovemiyorum ve bu beni cok yoruyor

Herkese salliyorum sonra

Dolphin whiteday
Big whiteturkson
Bigslave tumbler
Santon Blackstone

en az 3 ortasaha :unsure: sanki aqouar veya ndombele cekecegiz gibi,belki cabellos

Buna tamamen katılıyorum ama biz başarısızız futbolcu gelişiminde. Yunus bizde kalsa bu performansa ulaşabilir miydi mesela? Gelişim yönünde yetenekli kişileri teknik heyete katabilir miyiz? Altyapıya bu yönde kişiler bulabilir miyiz? Senelerdir ihmal edilen transferden daha mühim bir konu.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray
Tecrübe ve dinamizmin yani gençliğin dengede olduğu ve geliştirici hocalarla kadro kurmamız gerekiyor, Avrupa'da da düzenli katılım olmalı. Geliştirici olamamanın temel sebebi hocalar ama durum değişiyor, son 7 senede bence iyi oranda oyuncu sattık. Kuru ile Gedson'u geliştirdik mesela, Marcelo da öyle ama bizim değillerdi, yoksa onlardan kesin para kazanırdık.

TR şampiyonluğu dünyadaki belki de en anlamsız başarı konumuna geldi, 3 gün seviniyoruz sonra Avrupa başarısı olmayınca anlamı olmuyor.

seferovicten daha iyilerinin adları düştü:belotti,icardi,arnatuovic

1 senede çat diye oyuncu tutmalıysa Marcao da geldikten 1 sene sonra leşleri oynuyordu.

Bu yaklaşım yanlış.

Morutan ve Cica'dan totalde 10 gelirse nolacak peki; peşin hükümle zarar ettirmişsin.

Luyindama'nın sakatlığı futbolun içinde olan bir sakatlık değil, adam maç esnasında çukura girdi ayağı, bağ koptu aspirin verdiler.

Bu Luyi olayi gercekden dogru mu admirim? Aspirin verip devam mi oynadi? Ulan kafayi yicem komedi gibi. Bir kac gün önce bir italyan takimin baskani miydi neydi tam hatirlamiyorum demisti ki, artik afrika asilli oyunculari sadece afrika da (milli takim kast ediyor herhalde) oynamazlarsa, alacaklarini gibi biseyler söylemisti. Dogru karar.

Admin, bu konuda pek çok kişi gibi yanılıyorsun. ACL sakatlığı maalesef futbolun içinde sıkça görülen, en ağır sakatlıklardan biridir. Bu sakatlığa maruz kalan futbolcunun da ameliyattan başka şansı yoktur ki ''Acil'' kategorisine girmez, 'elektif' şartlarda yapılması gereken operasyon yapılmıştır, lakin futbolcu tekrardan form tutamamıştır...Aspirin verilmiş, yahut hiçbir şey verilmemiş olmasının herhangi bir önemi de yoktur...
Oradaki kastım oyuncunun ayağının bastığı noktadaki problem. Buna ben başka bir yerde rastlamadım.

Ağrı kesici verilmesi sorun değil diyorsan doğrudur, doktor sensin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt