Transfer Nöbeti #16 2022 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ee Keramettin Admin o zaman neden sabretmiyoruz? Neden ya bu sene bide yeni hocayla görelim bu adamlari demediler? Maaslarinin göze battigini sanmiyorum. 1 senede oyuncu tutacak diye bir olay yok. Bana orta sahadan itibaren son yıllarda aldığımız scout transferlerinden tutanlari ve tutmayanlarin listesini cikarabilir misin? Ama yabanci olanlari.

Luyindama olayi evet futbol içinde olan bir olay. O adamin memleketi belli değil mi? Hangi sahada top oynadığı vs hersey belli. Sen balta girmemiş ormanlardan adam alirsan başına bunların gelme şansı yüksek. Maçta degil de gidip otobüsün önünü bile kesme olayları kaynıyordu afrikada.

Ben yüksek maliyete karşıyım. Ne olduğu belirsiz evander gibi adamlara 5 6m verecegime belotti alirim.

Hadi sana şunu da diyeyim. Bu sene 5 tane daha boyle adam aldin onlarda tutmadı. Ee nolacak bidaha bu sefer 1mluk scout transferi yapmaya calisacaksin daha da bok adamlar gelecek. Şampiyonluga oynayan bir takimda ilk 11de tecrubesiz max 3 hadi senin hatrina 4 taneden fazla ne verecegi soru isareti yatirimlik adam oynatamazsin. Oynattik gördük tersten zaten
Scout transferini gercek manada bi gecen sene yaptık. Ondan önce ffp yüzünden zaten oyuncuya bonservis çıkamıyordun.
Totalde 10 tane oyuncu belki alınmıştır. Son 10 yıla bakarsan bunun içine koyacağın +3 bilemedin 4 oyuncu var.
Bu oyuncular bruma, telles, garry, onyekuru var birde ama onun bonservisi bizde değildi o zaman uyguna düşürsek monacoya iyi fiyata itelemiştik.
Geçen sene öyle dengesiz bir dönemdi ki az buçuk şans ve bile isteye alınmayan 2 oyuncuyla halil morutan cicaldau mustafa ile finali zorlamamamız için neden yoktu.
Orada şampiyon olup ligde 13. olsak cicaldau yine hayalet, morutan yine vasıfsız romen, mustafa çöp berkan da leş olacaktı. Taraftar olarak bizim tarafta değişen olmayacaktı.

Taraftar olarak yaklaşımımızda acayip işler var.
Cicaldau 6.5+1(maaş) bir senelik totali 7.5 milyon euro bugün taraftara kalsa 2 milyon verene verilsin.
Yani 4.5 zarara okeyler aynı anda 4 milyona depay gelecek desek batıyoruz diye yırtınırız.
Vallahi ortamız yok sanırsam.
Dengeyi iyi korumak lazım.

Örnek vereyim.

Seferovice yapılan yatırım net 3.5 m euro. Gomis 1.7 m euro alacak. Belotti'ye de 4 versen net 9 m euro santrafor bölgesine yatırdığın net para olacak, brüt de 15e yakın olur. Ligden maks kazanacağın para 10-15m euro zaten.

Ne için? Sonunda 4 eleme turuyla ŞL ihtimali doğuracak TR lig şampiyonluğu için mi?
Twitter taraftari bunu anlamaz önce konferans ile puan toplayip anca 3 4 sene sonra buyuk transferler yapmak lazim eger avrupa olacaksa yoksa batirir klubu.

bu arada scout transferlerinin tutmayanlarını sürekli konuşuyoruz ama biz ve diğer türk takımlarının sürekli yaptığı maliyetli ve isimli transferlerin tutmayanlarını hiç konuşmuyoruz

elanosundan başla falcaosu babeli pandevi persie negredo vs vs

FZ4cPFJXEAIYm-j

Seferoviç belki Mertens kadar hatta Gomis kadar gol atamayabilir ancak takım oyununa katkısı hepsinden daha fazladır. Seferoviç bizim şu piyasada alabileceğimiz en iyi forveti arkadaşlar değerini bilin. Bakın belki İcarsi Belotti isim olarak Seferoviç 'ten daha iyi isimler olabilir ama asla Seferoviç kadar takım oyuncusu olamazlar.

Tarihimize bakın bizde iz bırakan bütün forvetler çalışkan takım oyununa müsait oyunculardır. Son örneği de Elmander idi. Elmander' in attığı gol 14/15 falan ancadır ama takıma katkısı inanılmazdı. Seferoviç de öyle hem Kerem'in hem Yunusu'un hem Mertens'in oyununu geliştirebilecek bir isim.

Plan nedir peki admirim, sürekli cepten vererek ya da gayrimenkul satarak bunu devam ettiremeyeceğimiz ortada
Şu an bence bayağı lider özellikli oyuncularla iyi takım kuruldu. Bunların yanına uygun, potansiyelleri bulmak faydalı olur çünkü diğerleri gençlerin açıklarını zaten kapatacaktır ve gelişimlerine katkı sağlayacaktır.

O gayrimenkul işi beklendiği hızda ve ölçüde devam etmez, her şey bir yana TL bazında 9 milyar 2026 yılında neye tekabül eder, konut fiyatları aynı hızda gider mi muamma. Daha önemlisi kısa vadede o işten para gelmez, mevcut yönetim 200-300 milyon lira cepten vermeli bu sezon maaşları ödeyebilmek için.

Unutuldu ama Cengiz geldiğinde 3 aydır maaşlar ödenmiyordu, Badou satıldı da ödendi.

O yüzden lükse gerek görmüyorum ben; hele de Belotti gibi hayatını vasat bir takımda geçirmiş birisi için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt