Transfer Nöbeti #16 2022 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Orta açmaya dayalı plan ne ya

36 orta nerelerden açılmış tablosu var mı, duran top vardı mesela bayağı.

Ortaya dayalı plan falan yok, maç sonu veriye bakıp aaa biz orta yapmışız diyorsun. Maçı izlerken ne çok orta açtık falan dedin mi mesela
10 tane korner kullanmisiz 11 tane frikik kullanmisiz. Bu kullandigimiz 10 kornerin 2-3 tanesi kisa kullanildi diyelim 8 orta kornerden gelmis. Frikiklerin tam olarak kaç tanesi orta olarak kulanildi onu bilmiyorum hadi ordan da 8 tane orta açtik diyelim duran toptan 16 orta açtik desen akan oyundan minimum 20 tane basarisiz orta açtigimiz ortada. Farkli maç mi izledik admir bey Boey PVA Kazimin net aklimda kalan 2-3 ortasi var Daglara taslara giden. Bence gayet ortada

O dönemlerde hocalar orta açılmasına izin veriyordu. Bence güncelle eskiyi kıyaslamakla yanlış pencereden bakıyorsun. Boeyle PvAyı da ona yönelik çalıştır, açarlar altı pasa doğru bölgesel ortalar.

Dünyada gole dönüşme oranı en az olan bu amaçsız toplar, neyse bunu en son Erol yaptırıyordu Caner yüzünden, 20 haftada kovuldu. Böyle kurguların geri geleceğini de sanmam.

Otobüs çekerek oynayan takımlara karşı dün de bugün de yarın da yapman gerekenler belli. Göbekten delemiyorsan, yetenekli ayakların fayda etmiyorsa orta ve/veya ortanın getirdiği karambollerden gol deneyeceksin. 90 dk boyunca orta yapmayın demenin manası yok. Dünü bugünü kapanan takımları açmanın yolu hiç değişmedi.

Orta derken beraber anladığımız ortadan bahsediyorum. Amaçsız 50 metreye top göndermekten bahsetmiyorum tabi. Oyuncularımız o yetenekte değiller maalesef.

10 tane korner kullanmisiz 11 tane frikik kullanmisiz. Bu kullandigimiz 10 kornerin 2-3 tanesi kisa kullanildi diyelim 8 orta kornerden gelmis. Frikiklerin tam olarak kaç tanesi orta olarak kulanildi onu bilmiyorum hadi ordan da 8 tane orta açtik diyelim duran toptan 16 orta açtik desen akan oyundan minimum 20 tane basarisiz orta açtigimiz ortada. Farkli maç mi izledik admir bey Boey PVA Kazimin net aklimda kalan 2-3 ortasi var Daglara taslara giden. Bence gayet ortada
Dağa taşa giden dediğin sıfıra inilip açılan ortalar onlar, ee onu da yapacaksın zaten. Kerem de attı, PvA da, diğerleri de. Plan dahilinde gerçekleşen ataklar onlar, içeri adam atıp şişirmek değil.

Ortaya dayalı plan diye bir şey yok, PvAyı defans arkasına sarkıtıp yere paralel kestiği top da orta diye geçiyor. Bahsettiğin muz orta herhalde onlar değildir zira Caner demişsin, Caner çizgiye inmeye uğraşmaz, orta sahayı geçti mi açar.

Otobüs çekerek oynayan takımlara karşı dün de bugün de yarın da yapman gerekenler belli. Göbekten delemiyorsan, yetenekli ayakların fayda etmiyorsa orta ve/veya ortanın getirdiği karambollerden gol deneyeceksin. 90 dk boyunca orta yapmayın demenin manası yok. Dünü bugünü kapanan takımları açmanın yolu hiç değişmedi.

Orta derken beraber anladığımız ortadan bahsediyorum. Amaçsız 50 metreye top göndermekten bahsetmiyorum tabi. Oyuncularımız o yetenekte değiller maalesef.
Reis adamlar 8 kişi ceza sahası savunurken de anlamı yok benim gözümde eğer kapanmaksa kastın.

Bu modelleri kullanan takım kalmadı, savunabilirsin eyv ama o kurgularla binde bir falan maç alırız.

Reis adamlar 8 kişi ceza sahası savunurken de anlamı yok benim gözümde eğer kapanmaksa kastın.

Bu modelleri kullanan takım kalmadı, savunabilirsin eyv ama o kurgularla binde bir falan maç alırız.

Ne bileyim öbür kurgu da işe yaramıyorsa defansın dengesini bozmak için çok fazla seçeneğimiz de kalmıyor başkan ya.

Bize bu sene herkes otobüs çekecek. Bu tür maçlarda beklerin iyi destek vermesi lazım. Bizim son maçımızda iki bekimiz de leş atıyordu.

Bu maç kötü oynayan oyuncuları Okan Hoca'nın Ümraniye maçında kesmesi iyi bir cevap olur.

PVA -> Kazımcan
Kerem -> Mertens
E.Akbaba -> Torriera

Ayrıca Okan Kocuk'un da bu yabancı sınırı garabetinden kurtulmak için zaman zaman kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle transfer bittikten sonra çok daha fazla oynayabilecek ve potansiyelli yabancımız olacak.

Değerli arkadaşlar, aslında olay şu ki sen maçı kazanmak adına Gomis-Seferovic’e dönüyorsan, bunun stoperleri ileri çekmekten hiçbir farkı kalmıyor. Çünkü bu iki adam beraber sahadayken içeri şişirmekten farklı bir taktiğin maalesef olamaz. Bunu orta olarak kabul etmemek lazım, Nellson falan çaprazdan içeri şişirdi kaç kere ve o ara Boey forvete geçti. Bu istatistik olarak orta sayılsa da yanıltıcı bir durum.

Okan Hoca Antalya maçının etkisinde kalmıştı çünkü bu hamleyi sadece 75’ten sonra yapmak lazım. Bu maç özelinde açılan orta adedinin beklerin orta kapasitesiyle ilgisi yok.

Lakin beklerimizin çok kaliteli ortalar açamadığı gerçeğini de değiştirmiyor maalesef. Takımda hala en net orta açabilen bek Ömer Bayram. O da en kötü bekimiz. Boey içeri hiç orta kesemezken Aanholt daha çok cezasahasın çaprazının ordan yerden ve keskin ortalar kesebiliyor. Zaten Dubois’i de bu yüzden aldık.

Ne bileyim öbür kurgu da işe yaramıyorsa defansın dengesini bozmak için çok fazla seçeneğimiz de kalmıyor başkan ya.
Bence sıfıra inip yerden kesilen toplar daha tehlikeli oluyor tabii onda da ön ve arka direkte konumlanacak oyunculara ihtiyaç var.

Giresun maçında Sergio arka direkte bomboş kaldı kornerde, kaleye vursa gol ama çeviremedi. Dün benzer pozisyonda Weghorst Nkudou'ya indirmiş, kolay bir gol atmışlar.

Takım biraz birbirine alışsın da, uyum da yeni varyasyonlar yaratır gibi.

PvA çok iyi toplar da kesiyor, geçen sene kaç tane pozisyon var cumartesi de altı pasa kesti kimse yoktu.

Yıllarca kontratak takımında oynamasının etkisi de var bunda, set alışkanlığı pek yok.
Benecde çok iyi kesiyor seferoviç çok kötüydü sıfıra inip çevirdi ama seferovic ağır kaldı koşu atamadı
ortanın kalitesi önemlidir ama ortadaki oyuncun doğru yere koşu yapmaz golü atamazsa isterse messi versin pası
çoğu pozisyonda üç kişinin arasında bekleyen bir seferovic vardı ne ön direk koşusu yaptı nede arka direk bir tane
kafa geldi onuda içeri atamadı.

Gelirkende biliyorduk seferoviç iki maç saç baş yoldurur sonra çıkar iki muazzam gol atar şaşar kalırsın
umarım bu hafta formda bir seferoviç olur iki gol atsa daha kolay adapte olacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt