Transfer Nöbeti #16 2022 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Benecde çok iyi kesiyor seferoviç çok kötüydü sıfıra inip çevirdi ama seferovic ağır kaldı koşu atamadı
ortanın kalitesi önemlidir ama ortadaki oyuncun doğru yere koşu yapmaz golü atamazsa isterse messi versin pası
çoğu pozisyonda üç kişinin arasında bekleyen bir seferovic vardı ne ön direk koşusu yaptı nede arka direk bir tane
kafa geldi onuda içeri atamadı.

Gelirkende biliyorduk seferoviç iki maç saç baş yoldurur sonra çıkar iki muazzam gol atar şaşar kalırsın
umarım bu hafta formda bir seferoviç olur iki gol atsa daha kolay adapte olacak.
Seferovic'in sıkıntısı kafasal değil fiziksel gibi. Fiziksel olarak iyi durumda değil. Paşa maçında girip gösterdiği etkiye yaklaşamadı bişe henüz gerçi, bilemiyorum.

Dağa taşa giden dediğin sıfıra inilip açılan ortalar onlar, ee onu da yapacaksın zaten. Kerem de attı, PvA da, diğerleri de. Plan dahilinde gerçekleşen ataklar onlar, içeri adam atıp şişirmek değil.

Ortaya dayalı plan diye bir şey yok, PvAyı defans arkasına sarkıtıp yere paralel kestiği top da orta diye geçiyor. Bahsettiğin muz orta herhalde onlar değildir zira Caner demişsin, Caner çizgiye inmeye uğraşmaz, orta sahayı geçti mi açar.
Korkum oyun plani kapsaminda pozisyon üretmekte zorlanan G.Saray‘in plansiz ortalar açmasi oldu. Öyle olacaksa da adam gibi Orta açan beklerin sart oldugunu söyledim. Caner gelsin demedim. Ki Dubois Orta konusunda çok kaliteli bir ayak. Ki skoru erken bulsaydik böyle absürd Orta rakamlarina ulasmazdik diye düsünüyorum. Henüz bakmadim ama tahminen bu haftanin en çok Orta açan takimi biz olmusuzdur diye tahmin ediyorum.

Şuan takımda orta sorunundan daha kritik problemler var lakin.

Birinci olarak Akbaba ile herhangi bir set hücumu oynanmıyor. Organize her atağın içine bırakıyor. İkinci yarı topu içeri şişirirken girmesi lazım.

İkincisi bu iş Keremle de olmuyor. İleride boş adama boş pozisyonda attırmak yerine KAMP DÖNEMİNDEN beri kendi vurmayı deniyor. Her maç iki tane bu şekilde pozisyonu var. Ve sol tarafa yönlendirdiği zaman çok etkisiz kalıyor. Yeni bir oyun bulması lazım kendini.

Korkum oyun plani kapsaminda pozisyon üretmekte zorlanan G.Saray‘in plansiz ortalar açmasi oldu. Öyle olacaksa da adam gibi Orta açan beklerin sart oldugunu söyledim. Caner gelsin demedim. Ki Dubois Orta konusunda çok kaliteli bir ayak. Ki skoru erken bulsaydik böyle absürd Orta rakamlarina ulasmazdik diye düsünüyorum. Henüz bakmadim ama tahminen bu haftanin en çok Orta açan takimi biz olmusuzdur diye tahmin ediyorum.
Sivastır.

70 orta açılan maçlar oluyor bu ligde.

Galatasaray'da kale ve orta saha dışında sorunsuz bölge yok. Bekler verimsiz, stoperler ve hücum hattı uyumsuz. Giresun maçındaki top kaybı sayısı sorunun en büyük göstergesi: 150​

Sezona deplasmandaki Antalya galibiyeti ile başladıktan sonra evinde Giresun'a boyun eğen Galatasaray'da kadro yapılanmasının henüz oturmadığı gözlemlendi. Sistemsel sıkıntılara bireysel hatalar da eklenince Aslan, 50 bin taraftarının desteğine rağmen kaybetti. İşte öne çıkan unsurlar:

• Geçen sezonun yıldızı Kerem Aktürkoğlu, ligde oynanan ilk 2 haftada deyim yerindeyse sınıfta kaldı; gol-asist katkısı yapamadı, top kayıplarıyla dikkat çekti.

8+3 KURALI ZORLUYOR​

• Seferovic-Kerem-Yunus'tan oluşan forvet hattı uyumsuz. Emre Akbaba da 10 numarada hayli verimsiz. Hücum üretkenliği sağlanamıyor.
  • Giresun maçındaki 150 top kaybı rekor olarak kayıtlara geçti. Kerem 17 top kaybıyla ilk sırada. Bu rakam Oliviera'da 15, Boey'de 11.
  • 8+3 kuralı, Buruk'u zorluyor. Yerli-yabancı sayısı nedeniyle Aslan'ın hocasının müdahale alanı kısıtlı.

Hala kafamı toparlayabilmiş değilim. 2. yarıdaki oyun benim umudumu kırdı ne yalan söyleyeyim. O günde söyledim Okan Hoca erkenden 4-4-2 ye geçti ve bizim takımda kanatlar vs. defansa yardım etmez ise ki bu her takım için geçerli 4-4-2 kahırlara sebep olur. Hele ki önde 2 tane veteran futbolcu ile pres olmadan bunu yapmaya kalkarsak daha vahim durum. İlk maçtaki gibi Sefer Gomis'in arkasında yer alır dedim o da olmadı. Yan yana oynadılar ve rakibin daha fazla atak yapmasına olanak sağladılar.

Bunu nazar boncuğu olarak görelim istiyorum ama dediğim gibi umudum kırıldı geçen maçta. Hocanın da takımın da bu maçtan bir ders çıkarması gerekir acilen. Transferlerle erken havaya girmişiz anlaşılan.

Bir de tribünlere sitem edeyim. 45.000 seyirci vardı statta. Ancak gerçekten bize seyirci değil taraftar lazım. Artık sosyal medya paylaşımı yapmaya giden taraftardan ziyade takımı ateşleyecek 90 dk boyunca stadı rakibe cehenneme çevirecek bir taraftar profili görmeyi arzuluyorum. Belki bana ekrandan az gelmiş olabilir ses ama etki altına alamadığımızı düşünüyorum.

Umarim forvet gibi kanat yerine orta saha gibi kanat aliriz madem santrafor da geliyor

Alanya 37 tane açmış.

Geçen haftaya baktım 12 ortamız mı ne var.

Kısacası, uza.
Uzuyorum admirim ama kilidi açamadigimiz oyunlarda Bu sorunun devam edeceginden korktugumu da belirtmek istiyorum.

Ayrica vinlamadan bir fun fact birakayim:

Ilk iki haftanin en basarili Orta açan iki oyuncusu Candeias ve Caner Erkin olmus 😆

Seferoviç ve Gomis ile forvet hattımız çok kuvvetsiz olacak.

Oraya kesinlikle çok kuvvetli mücadeleci bir oyuncu alınmalı. Bu lig de golcüsü iyi olan şampiyon olur.

Uzuyorum admirim ama kilidi açamadigimiz oyunlarda Bu sorunun devam edeceginden korktugumu da belirtmek istiyorum.

Ayrica vinlamadan bir fun fact birakayim:

Ilk iki haftanin en basarili Orta açan iki oyuncusu Candeias ve Caner Erkin olmus 😆
Gole dönüşme oranı önemli. Açılan ortanın sayısı önemli.

Oyuncunun herhangi bir uzvuna değse başarılı sayılıyor zira.

"Kenarları iyi kullanmamız önemliydi. Aslında kenarlardan baktığımızda ceza sahası ve çevresine yaklaştık ama ortalarımız çok kötüydü ceza sahası içerisinde buluşturamadık. Oradaki seçimlerimiz kötüydü. Maçın totalinde orta sayımız vardı ama hep kötü ortalar yaptık. Bu tür maçlarda bu takımları çözmek için kenar hücumları önemli, bekler ön plana çıkıyor. Bugün beklerimizin hücum performansları bu anlamda bizi tatmin etmedi...Pozisyon üretmekte zorlandık. Galatasaray takımının daha çok pozisyon üretmesi gerekiyordu. Son paslar, yaptığımız ortalar kalitesiz olunca bu anlamda üretemedik. İkinci yarıya Gomis hamlesiyle başladık. Ceza sahası içerisinde 1 kişi daha olsun, 2 forvetle gelecek ortalara daha net bir şekilde ulaşalım diye. Bu anlamda çok üretken değildik."
- Okan Buruk​

Hocamiz meshur "cross & inshallah" felsefesini benimsemis gibi duruyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt