Transfer Nöbeti #16 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fırsat transferi dediğimiz şey zaten 1 tane olur bilemedin 2.

Allah aşkına büyük isim kovalamayın. Ya Goretzka moretzka boş verin, transferin son gününe 1 hafta sonrasına adam getirmeyin.

Gidin rotasyonda oynayacak 2-3 oyuncu çözün bugün-yarın yeterli. Türkiye'deki tüm kulüplerden en az 2-3 oyuncu sayarım rotasyonda işimize yarayacak.

werdf.jpeg

romanya 3 gün - yani cicaldau ile ilgili resmi bir şey 3 güne yazması lazım. Yoksa "önemli bir oyuncu, elimizdekileri kullanmayı bilmemiz lazım, hep yeni alarak olmaz" açıklaması gelir birinden.

Morutan sakat olmasaydı - takıma tekrar gelsin derdim şu ortamda ciddi ciddi - cica vasat oyuncuda morutan arada bir güzel şeyler gösteriyordu

okan kariyerinde 1 kere oynamis 3 lü ,onda da eskisehir den 4 yemis

bizde de pek tutcek gibi degil bu hadise

bari ist. takimlarindan biriyle hazirlik musabakasi alsin da bi baksin olabilecek gibi bisey mi 3 lü

Yahu adamın kariyerinin başlarında, Akhisar'da yükselişe geçmesinden bile önce, 1. ligdeki bambaşka bir takımla, o ligin en iddialı takımlarından Eskişehir'e karşı sadece 1 maç üçlü deneyip kaybetmiş olmasına bu kadar anlam yüklemek neden? Ona bakarsanız 1 ay önce 4-2-3-1 başlayıp 4-4-2'ye geçerek bitirdiği BJK maçında tarihi bir 5 yedi, 10 gün önce 4-4-2 çıktığı maçta da zayıf rakibe karşı oyun olarak ezim ezim ezilerek yenildi ve elendi. O zaman dörtlü de asla oynayamayız, ki bu daha mantıklı bir sav kat kat...

Yahu adamın kariyerinin başlarında, Akhisar'da yükselişe geçmesinden bile önce, 1. ligdeki bambaşka bir takımla, o ligin en iddialı takımlarından Eskişehir'e karşı sadece 1 maç üçlü deneyip kaybetmiş olmasına bu kadar anlam yüklemek neden? Ona bakarsanız 1 ay önce 4-2-3-1 başlayıp 4-4-2'ye geçerek bitirdiği BJK maçında tarihi bir 5 yedi, 10 gün önce 4-4-2 çıktığı maçta da zayıf rakibe karşı oyun olarak ezim ezim ezilerek yenildi ve elendi. O zaman dörtlü de asla oynayamayız, ki bu daha mantıklı bir sav kat kat...
dizilise cok onem veriyor insanlar ama takimin sahaya nasil yayildigina kimse dikkat etmiyor.

top rakipteyken nasil yayiliyoruz top bizdeyken nasil?

fatih terim 2000 li yillarda bu konuya aciklik getirmisti sahaya hangi formatta ciktiklarinin bir onemi olmadigini oyun icerisinde zaman zaman 343 zaman zaman 442 zaman zaman 532 ye gecis yapabildiklerini soylemisti ki oyuncularinin yarisindan fazlasi 3-4 farkli pozisyonda oynayabilen muazzam bir varyasyona acik bir galatasaray iskelet kadrosu vardi.

bu tamamen oyuncularla alakali birsey.

oyle bir takim kurarsin ki iki isaretle takimin aninda format degistirir ama taraftar hicbir sey farketmez.

bizde muhtemelen 3 lu yada 4 lu ister tek ister cift forvet oynayalim ayni gudubet oyun anlayisi duzelmeyecek gibi cunku orta sahamiz eksik. hucum seti ve ataklari olgunlastirma sorunu soru isareti. gecis hucumlarina karsi nasil bir onlem alinacak takim boyu ne kadar olacak , stoper tandemi nereye kadar cikacak , beklerin sahadaki gorevleri ne olacak daha bircok soru.

dizilise cok onem veriyor insanlar ama takimin sahaya nasil yayildigina kimse dikkat etmiyor.

çok net tespit. ne olursa olsun hem defans hem hücumda bizimkilerin araları çok açık - ve çok hareketli değil çoğu - langırt gibi bir şey.

Sara mesela top almak için sağa sola ufak hareketlenme yapıyor , pas verincede durmuyor ... umarım bozulmaz o özelliği.

Bu kadar da polyanacılık yapmayın
Olay iki maçla sınırlı değil.
Maça göre analiz yapmasını bilmiyor takımı iyi bir şekilde hazırlayıp motive etmiyor Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarının nasıl kaybedildiğine bakın
çok kritik maçları maalesef kazanabilecekken verdik Şampiyonlar Ligi Avrupa Ligi’nde elenmemiz bu kadroyla gerçekten olacak şey değil

Oyun planı tamamen çözüldü buna rağmen hiç varyasyon ya da değişiklik yapmadan aynı şablon da oynatmaya devam etti

Takım Fatih Terim’in son senesindeki kağnı gibi sahaya yerleşen stoperleri orta sahaya kadar çıkıp sürekli hücum geçişi yiyen bir formata büründü.

Tüm bunlar ortada iken yönetim ile bir olup taraftarı salak yerine koymak hainlikle itham etmek ben bildiğimi okurum demek maalesef altta yatan ben artık oldum en iyi ben bilirim egoist düşünceleri açığa vuruyor

Kadro mühendisliği maalesef felaket burada her ne kadar sevsek de erden Timur’un geçen seneki isabetsiz transfer seçimleri de elimizi kolumuzu bağladı ben Erdem Timur’u ne kadar eleştirdiysem Okan buruk’u da o kadar eleştirdim her ikisini eşit seviyede sevip destekledim yeri geldiğinde sevmesini eleştirmesini de bilmeliyiz hata da ısrar edilmesine her zaman karşı durmalıyız çünkü burası Galatasaray.

Şu anki yapılan transferlerin de açıkçası facia olduğunu düşünüyorum ihtiyacımız olan yerlere yanlış oyuncular aldık. Piyangodan bir dünya yıldız elimize düştü onu destekleyecek besleyecek kadro oluşturamadık hala önümüzde birkaç gün olmasına rağmen hiç ses çıkmıyor en azından genç dinamik oyuncular hala alabiliriz ama beyefendi gitsin tatil yapıp geçsin İtalya’da bunları hiç söylemeyecek miyiz.

Güya iddia ettiği gibi oyun şablonu da değişiklik yapar kronikleşen yanlış futbol anlayışımızı düzeltir ve elindeki kadronun hakkını verirse en büyük destekçisi oluruz tabii ki.

Biz hep Fatih Terim hegemonyası yaşatacak yeni bir yerli teknik direktör hayalini kurduk bunu başarabilecekken kendini öz eleştiri yapamıyorsa maalesef hamzaoğlu gibi kaybolmaya mahkumdur
Son paragraf için cvp vereyim sonrasıns bakarız. Yahu özeleştiri yapamayan egolu bir insan olsa, 2 sene şsmpiyon olmuş 102 puan almış sistemi değiştirir miydi. Bunu bir düşünün önce

Burnundan kıl aldırmazdı başkası olacak. Yapmayın, adam sistemim çözüldü diyor ve değiştiriyor

Sen o hayali kurmaya dewam et. Çünkü okan hoca bunu bize yaşatacak göreceksin

Son paragraf için cvp vereyim sonrasıns bakarız. Yahu özeleştiri yapamayan egolu bir insan olsa, 2 sene şsmpiyon olmuş 102 puan almış sistemi değiştirir miydi. Bunu bir düşünün önce

Burnundan kıl aldırmazdı başkası olacak. Yapmayın, adam sistemim çözüldü diyor ve değiştiriyor

sistemi degisitirmek oyunculara 352 seklinde sahaya diziliyoruz demek degil.
ben umitli degilim cunku benim gordugum alcakgonullu bir hocamiz yok, zar zor kazandigimiz her mactan sonra ogluyla tribunlere gidip uclu cektirmesini biliyor ama sicip batirinca oyunculari sucluyor.

kompakt oynayan , kosan ve surekli alan degistiren gecis hucumlarina onlem alabilen bir takim sablonu olusturabilirse basarili olur yoksa devre arasi sutlanir

sonrasinda da yonetim gider zaten

Okan hoca başarılı olur mu olmaz mı bilemem ama burada en çok savunanlardan biri olarak geldiğimiz noktada hatası büyük yönetime 40 milyonluk adam aldırdı yermedi neredeyse 50 milyonluk daha aldıracaktı hocam son dönemde çok hata yaptı inatlaştıda inatlaştı 6 numara eksikken 8 aldırdı sistemimi değiştirmem 12 kişi mi oynucam dedi net olarak inat etti yani artık yumurta dayandı mecbur kaldı çaresizlik herşeyi yaptırır hocam

bu arada son söylenen rakamlarla Rabiot gelseydi , sezon içindeki çatırdamalardan sonra nasıl bir girdaba düştüğümüz anlaşılırdı. benim çok büyük çekincem vardı o hususta ...

bu huysuzlukla, bu kaprisle çok iyi oldu gelmedi - bizimkiler aptal gibi 1 adama mesai harcadılar aynı maliyete 2 belki 3 adam bitirebilecekken... dertleri taraftara ŞOV çünkü

Okan hoca başarılı olur mu olmaz mı bilemem ama burada en çok savunanlardan biri olarak geldiğimiz noktada hatası büyük yönetime 40 milyonluk adam aldırdı yermedi neredeyse 50 milyonluk daha aldıracaktı hocam son dönemde çok hata yaptı inatlaştıda inatlaştı 6 numara eksikken 8 aldırdı sistemimi değiştirmem 12 kişi mi oynucam dedi net olarak inat etti yani artık yumurta dayandı mecbur kaldı çaresizlik herşeyi yaptırır hocam
Kolay değildir o kadar rekor kırmış sistemden vazgeçmek. Daha 3 ay olmadı şamp olalı. Mou 30 senedir aynı sistem oynuyor vazgeçiyor mu. İnat, egolu bi inat çünkü

Senin dediğin gibi hele hele 30-40m euro harcadıktan sonra hiç değiştirmez. Ulan ben şimdi bunu değiştirirsem beni mahvederler ben hiç bulaşmıyim bu topa, yarın öbür gün kovulurum nasıl olsa der. Ama o demedi. Gs nin başarılı olması için aldığı kararların hatalı olduğunu farkedip sistemini değiştiriyor

Bu arada Sara ve jakobs o sistem için çok önemli adamlar olacak göreceksin. Bir tek jelerte ANA PLANDA yer yok

Saat 8 hala 6 numara gelmedi mi .
Gidip bir 10 bir 8 daha alacak hocamız o 6 numarayı bilerek aldirmadigini düşünüyorum artık onu alırsa 12 kişi oynayacakmisiz ya

Kolay değildir o kadar rekor kırmış sistemden vazgeçmek. Daha 3 ay olmadı şamp olalı. Mou 30 senedir aynı sistem oynuyor vazgeçiyor mu. İnat, egolu bi inat çünkü

Senin dediğin gibi hele hele 30-40m euro harcadıktan sonra hiç değiştirmez. Ulan ben şimdi bunu değiştirirsem beni mahvederler ben hiç bulaşmıyim bu topa, yarın öbür gün kovulurum nasıl olsa der. Ama o demedi. Gs nin başarılı olması için aldığı kararların hatalı olduğunu farkedip sistemini değiştiriyor

Bu arada Sara ve jakobs o sistem için çok önemli adamlar olacak göreceksin. Bir tek jelerte ANA PLANDA yer yok
rekor kirdiran sistem degil yahu o gudubet sisteme ragmen kadro kalitesiyle ezdi galatasaray cunku biz tamamen bireysel yeteneklerle goturduk bu sene ligi.
onceki sene kosan alan degistiren rakibe alan birakmayan bir galatasaray vardi.
ayni sistemle oynadigi maclarda neden kopenhag, sparta prag'a eziliyor takim? cunku sahayi rakibe teslim ediyoruz kaliteli oyuncularimiza ozellikle icardi'ye top ulasmiyor ataklari olgunlastirmak bir yana kontra yiyoruz.

boey gittikten sonra tum defolar ortaya cikti.
dunyanin her takimina 4231 ve ayni oyun anlayisiyla cikmaya calisirsan eline kuskuyu verirler. bir mac iki mac tamam dersin onlem alirsin ama yok.

en azindan takimdaki belli bir oyuncu grubunu yolladi , peki ama ilk senesindeki gibi oynatabilecek bir kadro elinde var mi? hala 3 tane transfere ihtiyacimiz var yoksa sonu fecahat olur

Transfer tahtası kapandı dedim
İnanmadınız ne oldu şimdi

fatih terim 2000 li yillarda bu konuya aciklik getirmisti sahaya hangi formatta ciktiklarinin bir onemi olmadigini oyun icerisinde zaman zaman 343 zaman zaman 442 zaman zaman 532 ye gecis yapabildiklerini soylemisti ki oyuncularinin yarisindan fazlasi 3-4 farkli pozisyonda oynayabilen muazzam bir varyasyona acik bir galatasaray iskelet kadrosu vardi.

oyle bir takim kurarsin ki iki isaretle takimin aninda format degistirir ama taraftar hicbir sey farketmez.

bizde muhtemelen 3 lu yada 4 lu ister tek ister cift forvet oynayalim ayni gudubet oyun anlayisi duzelmeyecek gibi cunku orta sahamiz eksik. hucum seti ve ataklari olgunlastirma sorunu soru isareti. gecis hucumlarina karsi nasil bir onlem alinacak takim boyu ne kadar olacak , stoper tandemi nereye kadar cikacak , beklerin sahadaki gorevleri ne olacak daha bircok soru.
Ben dizilişe bakarım arkadaş

rekor kirdiran sistem degil yahu o gudubet sisteme ragmen kadro kalitesiyle ezdi galatasaray cunku biz tamamen bireysel yeteneklerle goturduk bu sene ligi.
onceki sene kosan alan degistiren rakibe alan birakmayan bir galatasaray vardi.
ayni sistemle oynadigi maclarda neden kopenhag, sparta prag'a eziliyor takim? cunku sahayi rakibe teslim ediyoruz kaliteli oyuncularimiza ozellikle icardi'ye top ulasmiyor ataklari olgunlastirmak bir yana kontra yiyoruz.

boey gittikten sonra tum defolar ortaya cikti.
dunyanin her takimina 4231 ve ayni oyun anlayisiyla cikmaya calisirsan eline kuskuyu verirler. bir mac iki mac tamam dersin onlem alirsin ama yok.

en azindan takimdaki belli bir oyuncu grubunu yolladi , peki ama ilk senesindeki gibi oynatabilecek bir kadro elinde var mi? hala 3 tane transfere ihtiyacimiz var yoksa sonu fecahat olur
Şampiyon olcaz

Şimdi dizilişin her şey olmadığı ve elbette oyun anlayışı, toplu topsuz pozisyon almalar, yardımlaşmalar, alan parselleme, darlık, genişlik, defans hattı, kaymalar vs vs bunların hepsi farklılık getirebilir, doğru da...

Dizilişler temel şablonlar da olsa oyuncular, teknik adamlar ve hatta seyirciler, yıllarca izleye izleye ve oynaya oynaya bu dizilişlerin yanında neler getirdiğini az çok bilir. Yani atıyorum şampiyonluk hedefleyen, yani maçları mutlak kazanmak için sahaya çıkan bir takım 3-5-2 oynayacak deniyorsa ve o takımın mutlaka sahada olacak yıldız/anahtar oyuncuları da belliyse; hoca da çok istisna radikal şeyler kurgulama niyetinde değilse, arkadaki üçlüden, kanat beklerinden, vs neler bekleneceği büyük oranda belli olur. O zaman da bir takım hangisini daha iyi oynar diye fikir yürütmek o kadar da abes değildir.

Vayy vayy, bir daha çok taktik vs konuşmasın mümkünse. Defansif bek oynatırsan tabi ki 5-3-2'ye döner de, elimizdekilerin defansif olduğunu düşündüren neymiş kendisine? Ki zaten 3-5-2 diyenler bir kanada Barış Alper koyuyor, daha ne kadar ofansif olsun? Diğer kanatta da hayatında en çok oynadığı mevki sol kanat bekliği olan ve hatta zaman zaman sol açık bile oynamış bir Jakobs var. Sanki sol kanat bekine Yasin Özcan, sağ kanat bekine Kaan Ayhan koyalım diyoruz.

Bu arada dün canlı yayında izledim, kendisi dün de 4-4-2'yi ön plana koyuyordu ama 3-5-2 yorumuna da "bana da daha mantıklı geliyor ama oynanma ihtimali yüksek değil ve alternatifli bir kadro olmuyor" demişti. 4-4-2'nin nesi alternatifli oluyor bilmiyorum gerçi ya... Eğer bu düşüncedeyse dün neden "bana da daha mantıklı geliyor" demiş? Dün Bülent Uygun'un Sivas'ı gibi oynamak daha mantıklı mı geliyormuş o zaman? Bir kere 4-4-2'yi ön plana koyan yayın yaptı ya hani, şimdi herkesin 3-5-2'yi savunması ve sorması üzerine 3-5-2 üzerinde yeterince neden durmayışını böyle o fikri aşırı aşağılayarak haklı çıkarmaya çalışıyor. Uğur'un bence böyle bir gereksiz egosu var, bir şeyi eksik/yanlış düşünmüş olabileceğine hiç ihtimal vermiyor. Ben buradaki çoğunuz kadar antipatik bulmam kendisini ve kötü niyetli olduğunu da sanmıyorum ama bu egosu ve egodan kaynaklı bazı falsoları oluyor.

Bu arada kanat bekleri daha çok kanat oyuncularından değil, bek karakterli oyuncular içinde ofansif olanlardan çıkar. Hem dörtlü sistemlerin hücum kanadını hem de üçlü sistemlerde kanat beki pozisyonunu oynayabilen BAY gibi adamlar sınırlıdır (ki BAY düz bek bile oynuyor zaten, o ekstra istisna) ama hem düz dörtlünün beki, hem kanat beki olabilen adam hayli fazladır. Çünkü sonuçta geride bekleyen bir takım değilsen üçlünün kanat bekinin yaptığı şey de çok ofansif bir beklikten pek farklı değil. O yüzden çok iyi bir ofansif dörtlü beki nerdeyse otomatikman iyi bir kanat beki de olur, hiç denenmemiş bile olsa öyle olacağını hemen hemen bilirsin yani.

Dün Ali Turap'tan kanat beki olmaz dedi mesela. Ali Turap'tan bir şey olursa kanat beki olur aksine. Zaten oldukça hücumcu bir bek oyuncusu olduğunu özellikle bu yaz turnuvada gördük, ha elbette güvenilir bir kanat beki olup olmayacağını bilemeyiz, fiziki seviyesinden, temposundan, oyun aklından, hiçbir şeyinden çok emin değiliz henüz, belki GS seviyesinde topçu olmayacak kendisinden ama mesela mecbur kalıp denemek istesem üçlüde kanat bek olarak denemeyi tercih ederim çünkü seviyesi kötüyse dörtlüde hem hiç faydası olmaz hem direkt zaaf yaratır, üçlüde yaratacağı zaaf daha az olacağı gibi hücum özelliklerini gösterme fırsatı eline daha fazla geçer, daha az korkarak ileri çıkar en azından. Çünkü dörtlüde bekine hiç güvenmiyorsan mecburen sen çıkma bekle dersin, yani hiç değilse pozisyonunu kaybetme ki yaratacağın zaaf sınırlı olsun dersin ama ofansif nitelikleri ön plana çıkan bir beke onu demek zaten saçma, e bir de üstüne defansif olarak BEKLESE BİLE ille zaaf yaratacak. Ne yapayım ben o zaman öyle beki dörtlüde deneyip? Atıyorum Metehan'ı koyarım o zaman daha iyi. Ancak üçlüde arkası biraz daha sağlam olunca sen aman hiç ileri çıkma demeye de gerek olmaz, hiç değilse biraz ileri çıkar iki pas yapar, iki orta keser, çünkü sen zaten sisteminde arkasını bir kanat beke göre kurgulamışsındır.

Üstelik bizim iki santraforumuzun ikisi de ortalara kafa başta vücudunun her yeriyle vurabilecek iki canavar olacağı için kanat beklerinin en çok yapması gereken şey kaliteli ortalar veya orta benzeri yerden/havadan paslar olacak. Yani golcülükten çok asistçilik bekleyeceğiz kanat beklerden. Barış'ı tabi istisna tutuyorum, o ille ters kanadından olgunlaşan ataklarda ceza sahasına da girecektir ama bizim kanat bekler için olmazsa olmaz bir özellik değil. Şimdi bazı takımlar var, forvetleri ortalara acayip kafa vuran, o derece ultra-bitirici adamlar değil. 3-5-2 oynayan Inter'den farkımız da o mesela. Onların santraforları bizimkiler kadar bitiricilikleri ve hava topları ön plana çıkan iki oyuncu değil. Yani hiç bitirici değiller anlamı çıkmasın, elbette bitiriciler de, özellikle yan toplarda bizimkiler kadar özel ekstra bitirici değiller manasında. O yüzden bizde kanat bek oynayacak oyuncular ofansif görevi bir tık daha kolay denebilir. Fırsatını bulduğumuz zaman orta yapmak kötü bir tercih olmayacak yani. İlle devam edelim, ille her atakta ceza sahasına kadar girelim zorunluluğumuz yok.

Haa tüm bunları yazdık diye kanat bekliğini "aman canım oynar çocuklar, ne var" gibisinden hafife aldığım da sanılmasın. Biz sonuçta eldeki kadroya uygun sistemi çıkartmaya çalışıyoruz. Bu bekler + çift santrafor + 1 stoper nelsson/apo'dan biri + Torreira'nın yanında ya ayaksız ya temposuz tek bir kişi oynayacak gibi durumlar varken bu 3-5-2'nin de ille kısmi eksiklerine veya soru işaretlerine rağmen 4-4-2'den zilyon kere daha iyi olacağına inandığımız için 3-5-2'yi savunuyoruz. Kendisi 4-4-2 yapmış, orta sahada Torreira yanında Kaan var, bir bek Jelert, sol stoper Nelsson, sol bek Jakobs... Sara sağ kanatta... Sol kanat Barış... Bu takım Jelert-Jakobs'dan en az biri ekstra sağlam oyun kurucu çıkmadığı sürece sittin sene oyun kuramaz bence mesela... Ayrıca Kaan önde Mertens de yokken tam anlamıyla full ikili bir orta saha için fazla dar alanda oynayabilen bir adam. Sandığın defansif kaliteyi yaratamaz. Mertens varken hiç değilse biraz alan kapatıyordu, pres yapıyordu, geriye geliyordu, bu santraforlardan o kadarını bekleyemezsin. Sara da mesela 4-4-2 sağ kanadı kesinlikle değil, onu orada kullanacaksan tamamen sahte kanat gibi kullanıp orta saha gibi oynatman gerekir. O zaman da arkadaki dörtlü bekinin tam anlamıyla uçak olması lazım ama koyduğu Jelert öyle değil...

Yani bizim yapmamız gerekenler:

- Merkezi güçlendirmek ve kalabalıklaştırmak: 3-5-2 daha uygun
- Arkada daha az alan bırakmak, geçişlerde daha az eksik yakalanmak: 3-5-2 daha uygun
- Sara'yı daha hücumcu kullanmak: 3-5-2 daha uygun
- Defansif anlamda sınırlı duran beklerimizin zaaflarını saklamak: 3-5-2 daha uygun
- Kaliteli 4-2-3-1 veya 4-3-3 kanadı eksiğinden en az etkilenmek: 3-5-2 daha uygun

Ha kanatta birebirde etkili adamımız az mı? Ne bileyim şöyle istisna BAY sekansları dışında sağda veya solda bir adamımız rakibi karşısına aldı, çalımı bastı, yandan ceza sahasına girdi, şut attı veya ortaya yerden çevirdi gibi pozisyonları çok görebilecek miyiz? Hayır... Dörtlü savunma da oynasak ve eldeki kanatları ilk 11'de kullansak da bariz daha çok sayıda göremiycez bu arada zaten... Bu da yaratcılığımızı kısıtlayacak mı? Evet... Ama dörtlüde de bu kanat yaratıcılığı eksiği madem yaşayacağız, çünkü yani elde bunları sık yapacak kalitede kanat zaten yok veya çok şüpheli. O zaman o sekanslardan biraz daha feragat edelim. Bir kere geride açık vermeyelim, orta sahada kalabalık duralım, geriyi de sağlama alalım, sonra da biraz sınırlı yaratıcı hücum hattımız da olsa iki canavar bitiricimizden faydalanarak, bolca ortalarla olsun, geçişlerle olsun, rakibi hataya zorlayarak olsun, duran toplarla olsun, merkezden delerek olsun, skoru bir şekilde bulalım ve az yiyerek işi götürelim...

Bunun için de ben 11'de orta sahaya Berkan'ı monte ediyorum.

-------------Icardi----Osimhen----------
-------------------Sara-------------------
Jakobs-----Berkan----Torreira-----Barış
--------Apo---Nelsson--Davinson------

- Berkan sol içte oynadığında, sol kanadımız geniş alanda yakalandığında Apo'nun bu sezonki hantallığından kaynaklı zaaflarını biraz kapatacaktır, çünkü gerçekten çok özverili ve geriye çabuk dönebilen bir oyuncu. Jakobs da keza iki kanat bekimiz arasında hücum/savunma dengesi bir tık daha iyi olan denebilir. En azından dörtlü beki oynamaya Barış'a kıyasla daha alışkın, gidip gelmeyi bilen, fizikli bir arkadaş. Apo-Jakobs-Berkan üçlüsünün çok aşırı açık vereceğini sanmam. Nelsson da o hattı geçebilen toplarda iyi bir son süpürücü sigorta olabilecek tecrübeye sahip.
- Berkan sol savunmaya odaklıykan Torreira komple merkezse daha odaklı olabilir. Çünkü sağda zaten çok geniş alanı kapayabilen (Boey'in stoper versiyonu gibi) bir Davinson var. Barış da iyi niyetlidir, dönecektir, en azından bu sistemde dönmesi gerektiğini bilmesi lazım. Elbette Torreira da Berkan'ın solu düşündüğü kadar olmasa da yardım eder. Zaten tüm orta alanı tek başına kapatmaya çalıştığı günlere kıyasla her türlü yükü daha az olacak. Eğer hoca yine ona çok önde bas falan demezse, ki artık dememesi lazım, Torreire kadar efektif olmasa da artık rakip 6 numaraya basacak olan oyuncu Sara olmak zorunda.
- Sağ kanadımız hem daha ofansif hem de asıl oyun kurma tarafımız gibi. Davinson, Torreira ve daha serbest oynayarak sıkça sağa yaklaşabilecek Sara üzerinden oyun kurabiliriz. Barış da basit oynamak kaydıyla bu oyun kurma fazına kısmen katılabilir. Kurduğumuz oyun iki şekilde olgunlaşabilir, ya ileri koşu atan Barış veya sağa deplase olan Osimhen'le üçüncü bölgeye varır ve ondan sonra ya bir ortayla ya da Osimhen-Sara-Barış üçlüsünün paslaşmalarıyla ceza sahasına taşınır. Ya da eğer sağdan oyunu kurduktan sonra boşluk bulamıyorsak uzun veya çabuk toplarla oyunun yönünü değiştirir ve soldan Jakobs başta ortalar yapmaya çalışabiliriz. Elbette merkezden delme girişimleri de hep olacaktır ama kapalı bir rakip hayal ederek bunları yazdım...
- Soldan ataklarda Jakobs ve Berkan zaman zaman bir tık öne gelen Apo'yu da aralarına katarak paslaşarak çok riskli işlere girmeden boşluk arayıp ortalarla atakları sonuçlandırabilirler. Elbette daha az sayıda da olsa Sara'nın da sağa değil sola yaklaştığı sekanslar olacaktır. Apokerim'i ve oraya girebilecek Sara'yı da sayarsak solumuzda TAM 4 TANE iyi orta yapabilecek oyuncu tehdidimiz var. İçerideki ikili büyük tehdidi ve hatta zaman zaman girecek BAY'ı da sayarsak üçlü tehdidi de düşünürsek, bu da rakip defansı ortalara izin vermemek için yakın oynamaya mecbur edeceği için arkalarına sarkma şansımızı artırabilir. Özellikle Jakobs çizgiye daha rahat inebilir.
- Abdülkerim temposunu yükseltir. Eski Apokerim performansına dönerse bu sistemde o zaman Berkan yerine Demirbay ve hatta Yunus'u da orada kullanarak daha da iyi oyun kuran veya daha yüksek ofansif tehditli bir takım haline gelebiliriz de... Zaten Rabiot veya Fabian Ruiz gibi tam Berkan'ın pozisyonunu oynayacak bir orta saha ile beraber daha hazır ve güvenilir bir sol stoper isteme sebebimiz de buydu. Ben yine de en azından özellikle bek oynamaya da alışkın Yasin Özcan'ın alınıp Apokerim'in bölgesine ısındırılmasını doğru buluyorum, hem uzun vade için iyi bir yatırım olacağı gibi hem de Apokerim'i forma rekabetine sokarak geri kazanmak açısından faydalı olabilir.
- Bu oyunun sıkıntısı şu; Davinson olmazsa geriden oyun kurmamız hayli sıkıntıya girer (dörtlüde de öyle oluyor zaten gerçi) ve daha önemlisi Sara eğer umduğumuz yaratıcılığı, oyun aklını, kalitesini sergileyemezse hücumumuz çok kısırlaşır. Çünkü oyun kurulumuna yardım edecek olan o, sağ kanat organizasyonlarına akıl katacak olan o, oyunun yönünü sağdan sola dönüştürecek olan yine en çok o, merkezden delme girişimlerini en çok yapacak olan da o... Bunlarda başarı oranımız çok düşerse o zaman işte sıkıntı yaşarız. Bunun iyi tarafı da Sara'nın kötü günlerinde orada deneyebileceğimiz çeşitli seviyelerde Mertens, Ziyech, Yusuf, Yunus, hatta Demirbay gibi en az 5 alternatifimiz var. Artık birinden birinden verim almamız lazım.
- Benim korkum hoca yine orta saha dinamizmini ve olası sol kanat zaafiyetimizi ve bir de takımın sisteme alışma sürecini hiç düşünmeden, sadece hücum odaklı düşünüp; Berkan'ı oradan çıkarıp, orta sahayı daha ilk günden Torreira-Sara-Mertens diye kurma ihtimali yüksek. Bu da 4-2-3-1'deki sorunlarımızın benzerlerini kısmen de olsa yaşamamıza neden olabilir. Ligde belki o kadar değil ama Avrupa maçlarında, ki sadece Tottenham falan değil, baya PAOK'a karşı bile yaşarız o sıkıntıları korkarım. Umarım bu sefer temkini elden bırakmaz.

Uzun diye okumamazlık etmeyin lütfen, yazdıkça konu konuyu açtı, çok emek verdim :D

Fikstüryeni.webp

AVL maçları tarihlerine göre fikstür bu

bana göre öyle "ooohh en iyifikstür" modumuzda yok bence.
Tottenham öncesi BAY haftası olması baya iyi gerçi tjk maçı sonrasıda.. hep derbilerden sonra önemli AVL maçları var - moral kırılırsa işimiz yaş.

Onca şeyden sonra kaandan üçlü orta saha yapıyoruz bu durumun tam özeti. Top bizdeyken geçiş hücumunu yapamıyoruz yana oynamak en büyük meziyetimiz oldu. Tam gudubet oyun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt