Transfer Nöbeti #16 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bir kaç sıkıntı var - ofansif olarak düşünüyoruz aslında

ağustos başından beri olan tüm maçlarda ortasahadan dikine top gitmemesi ve kanattakilerin ayaklarına + bek katılımıyla top taşımaya kitliyiz. oralar işlemediği zaman başlıyo 50 60 metre top sallamalar. Muslera'nın taçları - apokerimin kaleciye top vermeleri falan.

3lü kafadaki en büyük sıkıntılar :
-Jakobs'u bilmiyorum izlemedim , ama BAY üzerinden konuşursak Nelsson tarafından dibe adam kaçması gene kaçınılmaz olur. Jakobs burda geriyi destekleyip nelsson'un karşılmaya çıkmasını desteklerse OK. yoksa sıkıntı

birde @Emre Bari 'nin dediği gibi stoperlerde sorunumuz var.

birincisi : aklımıza gelen , fantazisel baktığımız 3lü defans kalabalık ortasaha olayında - stoperler daha önde hat oluşturmalı - nerdeyse ortasahaya kadar - Fakat orda top kapınca kaliteli şekilde gerekli adamlara pas çıkarabilen - topu 2 tıklayabilecek stoperler olmalı. Sanchez buna uygun...apokerim slalom meraklısı olduğu için soru işareti (ayrıca yeteri kadar seri ve çevik değil ilk geldiği gibi, adamın vücüdü belli açının üstünebükülmüyor artık)

hep 3lüde karşılaştırdığım takım City benim. en iyi onlar oynuyor bunu 2 3 sezondur. bek kafası olmadan 3 defansı uzun derin topları karşılamaya koyuyorlar , Gvardiol + Akanjide 10 20 metre top taşıyabilen adamlar (yedekteki Ake'de kısmen öyle) - 1 tanede en arka adamları var. bu çalışıyor. gerektirğinde de Rodri ve bu sezon Rico topla gelen adamı hemen karşılıyorlar- hücumda dikine işler yapabiliyorlar - özellikle yayda.

bu kafayı bize evirmek zor - Apokerim ve Nelsson BİR HAMLE hakkı olan stoperler - hata yaptılarmı poizson ya da gol yiyoruz . performansları tamamen o tek hamleyi istikrarlı yapmalarına dayanıyor.

Şu icardi sakatken - tek forvet:

Ekli dosyayı görüntüle 260851

Bu icardi iyileştiğinde çift forvet (Mertens / Sara / Demirbay rotasyon yapabilrisin kesin böyle koymadım - ama Sara'yı şut meziyeti ve dikine pas olayı var diye tercih ediyorum)

Ekli dosyayı görüntüle 260852

Her şekilde Defansta sıkıntı oluyor
O yüzden hiç emin değilim bu kadroyla 3 lü nerelere gider - 4-1-2-1-2 elmas kafalarına gidebilir Okan hoca.

Ben ortada oynayan Nelsson'dan bahsederken "Nelsson tarafından dibe adam kaçması" ne demek anlamadım. Hangi taraf oluyor o? Bir de Jacobs'un geriye yardımıyla Nelsson'un önde karşılaması arasında nasıl bir bağ var onu da tam çözemedim. Ben Nelsson'u elbette klasik eski manada sweeper değil ama kısmen yarı-süpürücü olarak görüyorum. Diğer iki stoper kadar önde top karşılaması taraftarı değilim, daha çok kademe görevi yapması taraftarıyım açıkçası. Tabi özellikle Apokerim tarafına. Elbette maçına ve rakip oyunculara göre tavrım değişebilir ama temelde böyle...

Bu defans üçlüsünde bizim zaafımızın Apokerim-Nelsson arasından arkaya sarkmalar olacağı da belli. Yani aslında sol kanatta bile değil, dediğim gibi orayı Jakobs-Apokerim ve geçişlerde Jakobs ileride yakalandığında Berkan üçlüsü görev paylaşarak kapatır ve Nelsson da son süpürücü olur. Ancak geriden Abdülkerim ve Nelsson arasından arkaya çapraz koşu atan hızlı bir hücumcuya atılabilecek uzun toplar doğrudan tehdit. O yüzden ikisinin birbirine yakın oynaması lazım. Yani Nelsson'un çok hafif de olsa sola kayması lazım. Abdülkerim de keza kanatta açık vermemek için azıcık sola yakın oynamalı. Davinson daha geniş alanı savunabilecek bir oyuncu olduğu için de bunu yapabiliriz diye düşünüyorum. Torreira'yı da eskisi gibi rakibin ağzına kadar bassın diye ileri çıkarma niyetim olmadığı için merkezde de çok açık verileceğini sanmıyorum.

Bir de üçlü, dörtlü hangi sistem olursa olsun ben ne üçlüde ne dörtlüde City'yi referans almanın kesinlikle yanıltıcı olacağını düşünürüm. City dünyanın en özel oyuncularıyla, dahi denebilecek bir teknik direktörün hayli komplike, zaman zaman da oldukça radikal planlarını makine düzeninde oynayan aşırı üst düzey istisnai bir takım... Aynı Pep'in Barça'sı bile o kadar komplike değildi mesela. O yüzden oyun planları, oyuncuların rolleri, daha ortalama bir takımın aynı dizilişte yapabileceklerine hiç uymayabilir... 1-2 sene önce geride dört stoperle oynayıp ORTADAKİ STOPERLERDEN birini topa sahipken baya ne atıp box to box orta saha gibi oynatıyordu. Bunu başka takımda başka hoca denese ne iyi sonuç verirdi, ne de koltuğunu koruyabilirdi muhtemelen...

Hoca bu beklerle, stoperin biri Nelsson veya Apoyken, merkezi hem nicelik hem de defansif nitelik ve tempo anlamında yeterince güçlendirmeden, dörtlü defans oynamaya devam etmeye çalışırsa rezil olmaya devam ederiz, o da koltuğunu koruyamaz, bu kadar netim maalesef...

1725604479149.png

evet mevcut yapida kısa bir beyin firtinasi sonrasi ulastigim kadro budur

lig icin gecerli bu kadro, avrupa'da mertens yerine berkan da olur

ligde orta sahada 6 no gelmedigi takdirde berkan veya kaanla cikmam ben. mertens oynasin en azindan xg yarattırır

barış'ın pure asist özelliği yok geçen sezon biraz kıpırdadı asist özelinde. ama yine de pure asistci diyemeyiz

jacobs'un da 7-8 sezondur 10 asisti mi ne var toplamda

hal böyleyken bir tek sara'dan asist bekleyemeyiz, lig özelinde mertens'in oraya adapte olması şart gibi

ha orta saha alırsın işler değişir sara'yı biraz daha öne atma imkanın olur. ama bu kadro özelinde ne kaan ne berkan'ı oynatmam ben artık hızlı dinamik topculara ihtiyaç var. kaan'ın oynayacağı tek yer stoper olur

Maçlar oynanmadan kazanılmıyor.
Orta sahamız ise hallaç pamuğu gibi.
3-1 yenebileceğimizi düşünmüyorum.
Fred + Amrabat ortasahası bizi ezer geçer.
İnşallah kazanırız ama beraberlik iyidir bence.
İşin gerçeği geçen sezon Szymański ile ikisi kırmızı karttan sonra eksik olmalarına rağmen orta sahada üstünlük kurdular. Bu durumu dengelememiz gerekiyor.

fener derbilerde iyi sonuç alır gibi ama anadoluda 1-0a yatarken çok puan kaybeder göztepe maçındaki gibi bence

Lig 3-5 sene önceki lig olsa öyle derdim de, sanki artık o "kısır futbol oynayan büyük takımın sürpriz Anadolu beraberlikleri" kavramı oldukça nadirleşti. İki senedir hakemler de izin vermiyor ayrıca bunların puan kaybetmesine. Son 10-15dk'ya berabere veya yenik girdikleri maçlarda çatır çutur haklı/haksız kolay penaltılar ala ala yeniyorlar. Ha yine öyle maçlarda verdiler geçen sezonu o da doğru ama işte biz hayvani seriler yapmasak aslında nadir yaşadılar o kazaları...

10 sene önce iş yerini kurduğumda 5 kişi çalıştırıyordum bir işcim vardı ameleydi durmadan benimle didişirdi acayip malın tekiydi gerizekalı işi benden daha iyi bildiğini sanıyordu
en sonunda dayanamayıp kovdum
şimdi beş parasız ortalıkda sürtüyor öyle

seni ona çok benzetiyorum :)
ben de cobanlıga basladıgımda 5 tane davarım vardı. davarlarımdan bi tanesi cok siskoydu ve her yere sıcıyordu. bir de surekli bogurup suruyu rahatsız ediyordu. mecburen kesip kavurma yaptım.

ben de seni ona cok benzetiyorum 🤣

Ben ortada oynayan Nelsson'dan bahsederken "Nelsson tarafından dibe adam kaçması" ne demek anlamadım. Hangi taraf oluyor o? Bir de Jacobs'un geriye yardımıyla Nelsson'un önde karşılaması arasında nasıl bir bağ var onu da tam çözemedim. Ben Nelsson'u elbette klasik eski manada sweeper değil ama kısmen yarı-süpürücü olarak görüyorum. Diğer iki stoper kadar önde top karşılaması taraftarı değilim, daha çok kademe görevi yapması taraftarıyım açıkçası. Tabi özellikle Apokerim tarafına. Elbette maçına ve rakip oyunculara göre tavrım değişebilir ama temelde böyle...

Bu defans üçlüsünde bizim zaafımızın Apokerim-Nelsson arasından arkaya sarkmalar olacağı da belli. Yani aslında sol kanatta bile değil, dediğim gibi orayı Jakobs-Apokerim ve geçişlerde Jakobs ileride yakalandığında Berkan üçlüsü görev paylaşarak kapatır ve Nelsson da son süpürücü olur. Ancak geriden Abdülkerim ve Nelsson arasından arkaya çapraz koşu atan hızlı bir hücumcuya atılabilecek uzun toplar doğrudan tehdit. O yüzden ikisinin birbirine yakın oynaması lazım. Yani Nelsson'un çok hafif de olsa sola kayması lazım. Abdülkerim de keza kanatta açık vermemek için azıcık sola yakın oynamalı. Davinson daha geniş alanı savunabilecek bir oyuncu olduğu için de bunu yapabiliriz diye düşünüyorum. Torreira'yı da eskisi gibi rakibin ağzına kadar bassın diye ileri çıkarma niyetim olmadığı için merkezde de çok açık verileceğini sanmıyorum.

Bir de üçlü, dörtlü hangi sistem olursa olsun ben ne üçlüde ne dörtlüde City'yi referans almanın kesinlikle yanıltıcı olacağını düşünürüm. City dünyanın en özel oyuncularıyla, dahi denebilecek bir teknik direktörün hayli komplike, zaman zaman da oldukça radikal planlarını makine düzeninde oynayan aşırı üst düzey istisnai bir takım... Aynı Pep'in Barça'sı bile o kadar komplike değildi mesela. O yüzden oyun planları, oyuncuların rolleri, daha ortalama bir takımın aynı dizilişte yapabileceklerine hiç uymayabilir... 1-2 sene önce geride dört stoperle oynayıp ORTADAKİ STOPERLERDEN birini topa sahipken baya ne atıp box to box orta saha gibi oynatıyordu. Bunu başka takımda başka hoca denese ne iyi sonuç verirdi, ne de koltuğunu koruyabilirdi muhtemelen...

Hoca bu beklerle, stoperin biri Nelsson veya Apoyken, merkezi hem nicelik hem de defansif nitelik ve tempo anlamında yeterince güçlendirmeden, dörtlü defans oynamaya devam etmeye çalışırsa rezil olmaya devam ederiz, o da koltuğunu koruyamaz, bu kadar netim maalesef...
sanchez şu an tam geri gelmedi ya ondan dolayı nelsson sağ taraflı duracaktır bir kaç maç (zaten 3 lü hemen oynamayız muhtemelen) - birde orda davinson gene 2 3 haftalık bir şey yaşasa (bunu oynayacaksak tempo yüksek çünkü defansta) nelsson o tarafta duruyor hep - BAY'ın destekte sıkıntısı olduğu anda problem olabilr manasında dedim.

yoksa sanchez - BAY kotarabailir orayı tabii. ama genede defans rotasyonumuz olmadığı için maksimum rizikolu bir diziliş.

City karşılaştırması fantazisel tabii bende - ama 3 lü defans bırakıp maçı yönlendiren tek takım olabilir şu an. ilerisi zaten bitirici ayı haaland sayesinde.

genede LİG ÖZELİNDE bakarsak denemesi yapılabilir bu işlerin - ters teperse ama şampiyonluk gider erkenden. en önemli 4 maç var bjk ve fb maçları. bunlar belirleyici . en sıkıntılı olabilecek kadıköy'de 2 haftaya - çok vakit yok.

Ekli dosyayı görüntüle 260856

evet mevcut yapida kısa bir beyin firtinasi sonrasi ulastigim kadro budur

lig icin gecerli bu kadro, avrupa'da mertens yerine berkan da olur

ligde orta sahada 6 no gelmedigi takdirde berkan veya kaanla cikmam ben. mertens oynasin en azindan xg yarattırır

barış'ın pure asist özelliği yok geçen sezon biraz kıpırdadı asist özelinde. ama yine de pure asistci diyemeyiz

jacobs'un da 7-8 sezondur 10 asisti mi ne var toplamda

hal böyleyken bir tek sara'dan asist bekleyemeyiz, lig özelinde mertens'in oraya adapte olması şart gibi

ha orta saha alırsın işler değişir sara'yı biraz daha öne atma imkanın olur. ama bu kadro özelinde ne kaan ne berkan'ı oynatmam ben artık hızlı dinamik topculara ihtiyaç var. kaan'ın oynayacağı tek yer stoper olur

Bu iki santraforla Barış ve Jakobs'un asist sayılarının artacağını düşünüyorum ben, ki aslında Barış geçen sezonun yarısını sonradan girerek, yarısını da dörtlü bekinde falan geçirmese zaten çok iyi asist rakamlarına ulaşırdı... İki santraforun birbirlerine yapacağı asistleri de unutmayalım derim ayrıca.

Mertens'in temposunun artık çift santraforla beraber kaldırılabileceğini düşünmüyorum. O yüzden bahsettiğin riskler son yarım saat falan alınmalı diye düşünüyorum. Ligde de Avrupa'dakine benzer 11'le başlanmalı.

Kaan'ın orta saha oynamaması gerektiğine de katılıyorum. Bize savunmacı orta saha olacaksa geniş alanı savunabilmesi lazım, statik olmaması lazım. Berkan daha uygun o açıdan.

ulan muslera şu amatörlüğü nasıl yapıp 5 maç ceza aldın ya ...

neyse Günay'a fırsat doğdu kendini ciddi sınavlarda kanıtlaması için. onunda Kupa maçlarındaki hataları var kafamda.

ulan muslera şu amatörlüğü nasıl yapıp 5 maç ceza aldın ya ...

neyse Günay'a fırsat doğdu kendini ciddi sınavlarda kanıtlaması için. onunda Kupa maçlarındaki hataları var kafamda.
üstad dün gece neredeydin yoktun forumda

yeni hobiler mi edindin :):):) :zerkan::zerkan:

sanchez şu an tam geri gelmedi ya ondan dolayı nelsson sağ taraflı duracaktır bir kaç maç (zaten 3 lü hemen oynamayız muhtemelen) - birde orda davinson gene 2 3 haftalık bir şey yaşasa (bunu oynayacaksak tempo yüksek çünkü defansta) nelsson o tarafta duruyor hep - BAY'ın destekte sıkıntısı olduğu anda problem olabilr manasında dedim.

yoksa sanchez - BAY kotarabailir orayı tabii. ama genede defans rotasyonumuz olmadığı için maksimum rizikolu bir diziliş.

City karşılaştırması fantazisel tabii bende - ama 3 lü defans bırakıp maçı yönlendiren tek takım olabilir şu an. ilerisi zaten bitirici ayı haaland sayesinde.

genede LİG ÖZELİNDE bakarsak denemesi yapılabilir bu işlerin - ters teperse ama şampiyonluk gider erkenden. en önemli 4 maç var bjk ve fb maçları. bunlar belirleyici . en sıkıntılı olabilecek kadıköy'de 2 haftaya - çok vakit yok.

Davinson milli takıma gitmiş galiba. Çok detaylı kontrol etmedim ama öyle gördüm. Herhalde oynayabilir o zaman dönüşte. Eğer Davinson oynamayacaksa üçlüye dönmeyi FB maçından sonraya bırakmak daha mantıklı olabilir. Öyle bir durumda da hem Icardisiz hem Davinson'suz FB maçına da istisna kalabalık orta sahalı, hücumu biraz 2. planda tutan, oyun kilitlemeli, soğutmalı bir düzende çıkmalı..

Onun dışında da Davinson yokken Nelsson'u sağa çekmem, onu merkezde tutmaya devam eder Kaan'ı veya Metehan'ı oynatırım ben sağ stoperde. Davinson'un yerini tutmazlar ama Nelsson'dan daha iyi kotarırlar, hem 2 oyuncu değil 1 oyuncu değişmiş olur stoper hattında...

üstad dün gece neredeydin yoktun forumda

yeni hobiler mi edindin :):):) :zerkan::zerkan:
2 gündür niyeyse saat 10 gibi pilim bitmiş gibi hal oluyor - niye bilmiyorum... zınk diye uyumuşum.

galiba kahve tüketimini azalttım (sabahları gene banko ama gün içinde öğlen 2 den sonra falan içmiyorm artık hiç) o mu acaba diyorum.

Hobiler haftaiçi zor ya - genelde haftasonları aksiyon oluyor :D

Davinson milli takıma gitmiş galiba. Çok detaylı kontrol etmedim ama öyle gördüm. Herhalde oynayabilir o zaman dönüşte. Eğer Davinson oynamayacaksa üçlüye dönmeyi FB maçından sonraya bırakmak daha mantıklı olabilir. Öyle bir durumda da hem Icardisiz hem Davinson'suz FB maçına da istisna kalabalık orta sahalı, hücumu biraz 2. planda tutan, oyun kilitlemeli, soğutmalı bir düzende çıkmalı..

Onun dışında da Davinson yokken Nelsson'u sağa çekmem, onu merkezde tutmaya devam eder Kaan'ı veya Metehan'ı oynatırım ben sağ stoperde. Davinson'un yerini tutmazlar ama Nelsson'dan daha iyi kotarırlar, hem 2 oyuncu değil 1 oyuncu değişmiş olur stoper hattında...
şu an Kaan zaten altın değerinde oldu - onunda ameliyat olmadı umarım bir sıkıntısı çıkmaz. Ultra Joker pozisyonunda şuan

Torreira partneri - stoper rotasyonu gibi baya kilit hamle şu an Kaan. hatta ondan tercih ettim o iki kadro göreslinde - kademe + top yapablen ayak yetisi var çünkü

Birde bizim gazeteci ve sosyal medyanın bir şey bildiğine inanmıyorum. Bizim gibi dış basında duyarlarsa bir şey biliyormuş gibi yazıyorlar. Osimhen ismi yurt dışında çıktığında inanıp yazamadılar bile

2 gündür niyeyse saat 10 gibi pilim bitmiş gibi hal oluyor - niye bilmiyorum... zınk diye uyumuşum.

galiba kahve tüketimini azalttım (sabahları gene banko ama gün içinde öğlen 2 den sonra falan içmiyorm artık hiç) o mu acaba diyorum.

Hobiler haftaiçi zor ya - genelde haftasonları aksiyon oluyor :D
bu hafta yorucu bi süreç vardi üstad yok osimhen gelecek yok kadro yetişecek toparlayamadık bi türlü

hafta sonu dinleniriz

Biz bu adamı alsak kıyamet kopardı, rakip alınca sanki iyi transfermiş gibi yazılması saçma. Senin hiçbir ihtiyacını gidermeyecek bir adam. Oli'nin mevcut halinden daha kötüdür muhtemelen şu an.
kesinlikle katılıyorum, uğur un joa mario için geçen sene dediklerini hatırlıyorum bulup patlatacağım ama bulamadım.. Adam öve öve bitiremiyor şimdi... Joa mario yu biz alsak gerçekten yerin dibine sokarlardı...
Klasik Türk psikolojisi ezilmişin yanında olmak, 8taş ın her transferi müthiş falan filan diye uçup kaçıyor millet.. 1 ay önce trabzon da çok iyi transferler yapıyor diyorlardı gördük....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt