Transfer Nöbeti #18 2022 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Patlama özelliği olan kanat şart. Olmazsa Mertens'i sola çekeriz orta sahaya delici birini alırız. Hocam kararını verir.

Tempo açık oynayan iki takım arasında oynanan maçlarda ileri-geri 90 dk gidip gelmek zorunda kalacak box-to-box orta sahalar için mecburi olması gereken bir özellik sanki. Rakip sahada 80 dk top oynanan yerde tempoya değil, biraz kondüsyona, oyun aklına, topu ve atağı doğru yönlendirecek özelliklere ihtiyaç var. Hatta o kadarına da ihtiyaç yok bu ligde. Dün baskıda dönen topları toplaması için Kartal diye bir çocuk vardı Beşiktaş'ta. Dönen topu aldıktan sonra kanatlara pas atacak yetenek yeterli bu lig için. Gedson ve Kartal/Eray denen çocuklarla orta sahayı tutabiliyorsun kapanan takımlara.

Kanat konusunda ise katılıyorum size. Ancak ona da şu bakış açısıyla bakacağım ; oyun kurucu bir bekle oynayacak Kerem ve Yunus nasıl olurdu acaba? Belki sorun sadece kanatlarda değil, beklerimizdedir de. Dubois/Boey Yunus birbirine alıştıktan sonra Yunus'un çok daha üst düzey bir forma gireceğini düşünüyorum misal. Kerem'in ise PVA'yla daha da düşeceğini.

Sadece kanatlarda sorun demek de kanatlara haksızlık olur. Mertens'in eliyle bindir işareti yaptığı arkadaş da baskı kuramama sorunlarımız arasında. Gerçi bindirse ne olacak. Dağlara taşlara ortalar sürekli. Neyse.

Evet oyun kurucu bekler takım için önemli ama bekini oyuna sokmayan kanat oyuncuları da takıma yarardan çok zarar getirir. PVA'nın oyun aklı, oyun kuruculuk özelliğinin çok kötü olduğunu düşünmüyorum ben açıkçası. Top kaybı sonrası takım sürekli geri koşuyor Boey'in bu konuda sıkıntı yaşamayıp PVA'nın yaşaması çok normal arada 10 yaş fark var. Adam Crystal Palace'ta yıllarca sürekli yerleşik savunmada futbol oynamış bir oyuncu, arada sırada kontraya çıkan bir takımdı Palace. Hücum futbolunu arada sırada gittiği milli takımda oynamıştır hücum futbolu konusunda yetenek fakiri olması normal ama futbol bilgisi kötü değil bence.

İsmi geçenler:

Andreas Olssen 🇳🇴 (KAA Gent)- 25
Ballo Toure 🇸🇳 (AC Milan)-25
Victor Kristiansen 🇩🇰 (FC Copenhag)-19
Mohamed Elyounoussi 🇳🇴 (Southampton)-28
Shamar Nicholson 🇯🇲 (S.Moscow)-25
Andrea Belotti 🇮🇹 -28

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt