Transfer Nöbeti #18 2022 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Başlık transfer nöbeti başlığı olduğu için yazdım. Tempo muhabbetini sorunun Sergio'nun temposu olarak algılamansını istemem. Nwakeme'yi alıp PVA'nın önüne atıp forvet arkasına Mertens orta sahaya da Sergio koyunca sorunlar çözülmüyor malesef. Tempo öyle baskı yapıp top kampa olarak algınlanmasın. Rakip sahaya yerleşip dönen topları toplamak ve atak sürekliliği sağlamak asıl tempodur benim gözümde. Bunun için elbette kaliteli oyun bilgisine sahip oyunculara ihtiyaç var hazır olmayan Mertens bile rakip alanda doğru alan kapatınca bile rakibi 20 dakika kendi kalesine hapsedip dönen toplarda da tehlike yaşamayınca tempo yapıyorsun. Bu lig için Sergio gayet yeterli hatta fazla bile ama bizim kanatlarda kendisine ayak uydurabilecek oyun bilgisi yüksek takım oyununa katkı sağlayacak oyunculara ihtiyaç var en kötü ihtimalle Kerem ve Yunus'u yedeklemekten ziyade onların formamı kaybeder miyim acaba korkusunu yaşatacak oyuncu lazım.

Tempo açık oynayan iki takım arasında oynanan maçlarda ileri-geri 90 dk gidip gelmek zorunda kalacak box-to-box orta sahalar için mecburi olması gereken bir özellik sanki. Rakip sahada 80 dk top oynanan yerde tempoya değil, biraz kondüsyona, oyun aklına, topu ve atağı doğru yönlendirecek özelliklere ihtiyaç var. Hatta o kadarına da ihtiyaç yok bu ligde. Dün baskıda dönen topları toplaması için Kartal diye bir çocuk vardı Beşiktaş'ta. Dönen topu aldıktan sonra kanatlara pas atacak yetenek yeterli bu lig için. Gedson ve Kartal/Eray denen çocuklarla orta sahayı tutabiliyorsun kapanan takımlara.

Kanat konusunda ise katılıyorum size. Ancak ona da şu bakış açısıyla bakacağım ; oyun kurucu bir bekle oynayacak Kerem ve Yunus nasıl olurdu acaba? Belki sorun sadece kanatlarda değil, beklerimizdedir de. Dubois/Boey Yunus birbirine alıştıktan sonra Yunus'un çok daha üst düzey bir forma gireceğini düşünüyorum misal. Kerem'in ise PVA'yla daha da düşeceğini.

Sadece kanatlarda sorun demek de kanatlara haksızlık olur. Mertens'in eliyle bindir işareti yaptığı arkadaş da baskı kuramama sorunlarımız arasında. Gerçi bindirse ne olacak. Dağlara taşlara ortalar sürekli. Neyse.

Omar, Ömer, Oğulcan, Emre T, Cica gibi looserlar hala gitmedi ya, varlıkları bile şaka gibi.
Bu adamları kulübede bile görmek sinir krizi nedeni.
Ömer ve Emre Taşdemir'in Florya'da yedikleri yemek, içtikleri su bile haram. Sokakta aç insanlar varken bunların hiçbir şey yapmadan keyif yapmasını sindiremiyorum. O sözleşmeleri verenlere yazıklar olsun.

Evet izledim gollerini filan.

Üzülerek belirtmek isterim; çok pis Diagne vibeı aldım.

Attığı gollerin yarısı boş kaleye. Hantal da bi görüntüsü var. Ha Diagneden biraz daha çevik duruyor ama bitirici vuruşları kafaları filan Diagne gibi:/

Umarım almayız.
Diagne'nin aklı başında olaniysa gelsin, Diagne kötü futbolcu değil ki sadece kafa biraz kırık adam da

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ömer ve Emre Taşdemir'in Florya'da yedikleri yemek, içtikleri su bile haram. Sokakta aç insanlar varken bunların hiçbir şey yapmadan keyif yapmasını sindiremiyorum. O sözleşmeleri verenlere yazıklar olsun.
Seversin sevmezsin Ömer her görev verdiğinde oynadı. Beceriksiz, yeteneksiz o ayrı. Emre Taşdemir'e ihtiyaç duyulduğunda ortada bile yoktu

Bence Sergio, Okan Hoca'nın sistemine uygun değil. Hoca da farkında bunun. Büyük ihtimalle sezon içinde birçok maçta kesecektir Sergio'yu.
Takım prese başladığında Torriera önde prese katılıyor, Sergio arkada bekliyor. Bu durum tehlikeli. Torriera önde basarken arkadaki yerini terk ediyor. Sergio orayı kapatabilecek kapasitede değil. Presi kıran takımlar çok zorluk çıkartır.
Torreira -midjö-mertens

Midjö yerine başka bi aynı tarz orta sagada olabilir böyle bi kurguda ne rakibi açarsınne oyun kurarsın ne ayağında top tutarsın okan hocanın sistemi derken ne kastettin anlamadım

Wakame gelmeyecekse Evander alınmalı. O çocukla Mertens sol kanat ve 10 no geçişleriyle oynayabilir.

Sağ kanada da patlayıcı kanat yedeği gelmeli.

Forvet ve stoperle sezon kapatılmalı bir de ucuza genç sol bek işte bulunursa o da.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt