GSCimbom

Transfer Nöbeti #19 2022 Yaz Arşiv

Hayri Cund

Transfer Nöbeti #19 2022 Yaz Arşiv Sayfa 23

Hayri Cund ·

Cevap
10K
Okunma
588,5K
Sayfa
23/501

20. Transfer Nöbetini Kim Açmalı?

• Keramettin Tanrıverdi

Oy: 84 45,9%
  • Emre Artemis

Oy: 44 24,0%
  • Mehmet Mehmetoğlu

Oy: 15 8,2%
  • Onur Üründül

Oy: 18 9,8%
  • Murat Saylak

Oy: 22 12,0%

• Kullanılan toplam oy
    183
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onyedika 10 milyon euro + 2 milyon euro bonus karsiliginda Club Brugge’e transfer oldu. Midtylland 1 sene icinde 3 orta saha oyuncularin satislarindan 30 milyon euro kazandi. Onyeka’yi 10 milyon euro’ya Brentford, Cajuste’yi 10 milyon euro’ya Reims ve Onyedika’yi 10 milyon euro’ya Club Brugge’e sattilar. Iyi para.

Ekli dosyayı görüntüle 175551
Büyük ihtimalle Evander'den de en az 5 milyon € gelecek 1 yıl içinde 4 adamdan 35-40 milyon € para kazanacaklar.

Tertemiz bir yönetim. Bildiğim kadarıyla zaten 5-6 yıl önce bir yatırım şirketi satın almış kulübü.

Şu Son 4 senede 160 milyon euroluk satış yapmışlar reis.Bence aldıkları bonserviste doğru Yaremchuk için..
Club Brugge bir örnek aslında. Bodo, Patrick Berg'i 4,5 milyona geri almış. İyi satış falan yapıyorlar da bu tarz kulüpler satış ile var olan kulüplerken futbol ile bu çarkı döndürmeye başladılar. Norveç ligi bile bu paraları konuşuyor. Balkan ülkeleri dışında diğer Avrupa ülkelerinde futbolda ciddi bir büyüme var. Bunun nedeni de sahipli kulüplerin dünyanın her yerinde çoğalmış olması. Kimi başarılı oluyor, kimi başarısız ama pazarı ciddi etkiliyorlar.

Yaremchuk 19 milyon €'ya Club Brugge'ye transfer olmuş. Geldiğimiz seviyeye bak. Club Brugge kadar bile değiliz. Normalde büyüyen futbol piyasasında bizim verebileceğimiz bonservis bedelinin de bu seviyelere gelmesi gerekirdi. 19 değil 9 ödemeyi hayal edemeyiz. Hem borçlar, hem kötü ülke durumu, kötü futbol yönetimleri falan... Uzun lafın kısası makas öyle böyle açılmadı.
Bu çok vahim bir şey. Brugge'ün maaş toplamı seninkinin 3'te biridir mesela ama bonservise para kıyabiliyorlar. Bizde 6 milyon bonservis verdiğin oyuncu iyi çıkmayınca hain diyorlar. 2 milyon yılık alan adama o kadar ses çıkarmıyorlar. Cicaldau ve Tolga Ciğerci'nin bize maliyetleri aynı ama birinin bonservisi yüksek olanda hep rakam konuşuluyor diğerinde çok daha az rakam konuşuldu. Nelsson'un 7 milyonunu bile 6 ay ağza sakız etti Mehmet Özcan vs. Baskısı da ona göre oluyor. Bu mentaliteden çıkmak lazım taraftar olarak.

Club Brugge bir örnek aslında. Bodo, Patrick Berg'i 4,5 milyona geri almış. İyi satış falan yapıyorlar da bu tarz kulüpler satış ile var olan kulüplerken futbol ile bu çarkı döndürmeye başladılar. Norveç ligi bile bu paraları konuşuyor. Balkan ülkeleri dışında diğer Avrupa ülkelerinde futbolda ciddi bir büyüme var. Bunun nedeni de sahipli kulüplerin dünyanın her yerinde çoğalmış olması. Kimi başarılı oluyor, kimi başarısız ama pazarı ciddi etkiliyorlar.
Bizim şu transferleri yaptıktan sonra Balkanlardan bi Pilot takımı almamız gerekiyo.Piyasada ki en ucuz kulüp satışının olduğu Makedonya'dan 1 tane Pilot Takım bence alınır.Yanılmıyosam orda Yabancı Kural'ı yok..

Takımın tek ve net sorunu forvet. geri kalan tüm futbolcular üzerine düşeni yapıyor. En azından yapmaya çalışıyor. Benim gördüğüm en büyük sıkıntı forvet. Seferin yerine o gömdüğümüz MM olaydı şuan liderdik.

Mertens'in kaçırdığı top gayet normal 100 metre full eforlu koşu üstüne topu çatala asmak kolay değil.Kerem'in 2.yarıda kaçırdığı daha netti bence mertensin pozisyondan
Zaten 100 metre deparlı koşu yapması saçma kerem nerde ? kadrajda yok seferoviç nerde kadrajda yok

Tek mertens o koşuyu atmasaydı diğerleride destek verseydi iki üç seçeneğin olacaktı adam 100 metre depar atıyor iki hucumcun ortada yok gelde onyekuruyu arama dün olsa en az iki tane atmıştı

Zaten 100 metre deparlı koşu yapması saçma kerem nerde ? kadrajda yok seferoviç nerde kadrajda yok

Tek mertens o koşuyu atmasaydı diğerleride destek verseydi iki üç seçeneğin olacaktı adam 100 metre depar atıyor iki hucumcun ortada yok gelde onyekuruyu arama dün olsa en az iki tane atmıştı
Kerem'i bilmiyorum ama Sefer pozisyon başında boğuşuyordu, onun mücadelesi sonunda top Mertens'in önünde kaldı o tekte Yunus'u görüp sonrasında devam etti, Sefer yerde kalmıştı yanlış hatırlamıyorsam pozisyonda.

Görüşüne saygılıyım ama ben Keremi beğeniyorum ve potansiyelli olduğunu düşünüyorum. Oyun oturdukça rakip kalede önemli bir tehlike olacaktır. Önemli özellikleri var geliştirmesi gerekenler var. Hoca ve oyun kurgusu önemli.
Pva kerem arasinda birsey var gibi. Hemen hemen hic pas atmiyor aanholt ona. Sanki gruplasma var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt