Transfer Nöbeti #2 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Her insan için değildir renkdaş. Kroos ve modric gitmedi mesela daha fazla para için. Başka örnekleri de var
Çok para dememiş ki yav para demiş.
Biri 38 yaşında hala futbol diye zevkine mi oynuyor yav.
İkisi de kariyeri boyunca madridden marka. geliri dahil 150 milyon toplamıştır zaten bu herifler.
Osimhen daha para olarak kariyerinin başında sayılır. Şu zamana kadar maximum 30 milyon üstünü görememiştir.
Şu dakika ikisi de 25 yaşında olup 40-50 milyon teklif alsa görürdük gidiyorlar mı.

Zaten kariyer planlamasi olan oyuncular farkindaysaniz genelde Avrupali oyuncular oluyor, sebepleri;

-dogustan itibaren iyi bir hayat standartlari olmasi
-fakirlik gormemis olmamali
-yasadiklari ulkede her imkanin olmasi, ailede ve etrafinda fazla siddet gormemesi
-iyi egitim alabilme sanslari,

Zaten mesela Hollandali oyunculardan biliyorum , burada Hollanda MT yukselmis oyuncuya para icin Araplara gidermisin diye sorsan 10 futbolcudan 8 tanesi gitmem der, hedefimde CL var, Real var, Ispanya var gibi argumanlar sunar.

Ama bu yukarida belirttigim unsurlarin cogu mesela Afrika'da ve ayni zamanda Brezilya'da olmadigindan , bu oyuncular parayi daha onemli kiliyor cunku bunlar iyi egitim alamamis, dogustan fakirlik gormus, iyi bir yasama ortami olmamis insanlardan bahsediyoruz.

Sen bu iki farkli cografyanin insanini ayni sepete koyamazsin, bunlarin geldigi yerler farkli ve bu yuzden de zaten bir anda zenginlik ve sohrete kavusan insanlar olunca bunlarin alacagi kararlar da farkli olabiliyor.

O yuzden bir Kroos ben Araplara hayatta gitmem diyebiliyor, ama bir Afrikali futbolcu bunu demez kolay kolay.
Doğru bir yorum, parayı 1.öncelik yapmak kültürle de alakalı bir durum. Mesela bahsettiğin refah seviyesi yüksek ülkede yetişmiş ama fakir veya orta gelirli bir ailede yetişmiş birey bile kariyeri tercih eder genelde çünkü kültür farkı var. 5 milyon maaş+ kariyeri, 15 milyon maaşa tercih edebiliyorlar

Ben osimhen konusunda ne yönetimi ne osimheni suçlarım yönetim tutmak için herşeyi yaptı ama bir oyuncuya adı ne olursa olsun 40 milyon Euro veremeyiz senelik osimhenide suçlamam niye 40 milyon Euro’yu kabul edip Arabistan’a gitti diye bence osimhen en az 2 sene sonra bize tekrar gelecek ha o geldiği hali şimdiki gibi mi olur sanmıyorum

Peçete gibi kullanılıp kenara atıldık
Ne alakası var yahu

Peçete gibi kullanılıp kenara atılan biri varsa o da fb nin ya kendisidir

Adamlar morinho..nesri..cengiz.. Dzeko..tadic.. bunlara 150 milyon euro gömdüler sonuç sıfır başarı

Osimhen e gelince helali hoş olsun alacağı karar..

Osimhen bi afrikalı arkdaşlar olaya sosyolojk olarak bakarsanız adamlar hep ezilmiş hep itilmiş yerel kaynakları sömürülmüş.. su yok .yemek yok.. eğitim yok..

Çöpten bulduğu topla buralara kadar kaderinin yardımıyla gelmiş ..

Milyonlarca gariban afrikalı arasından kendini futbolcu olarak kurtarabilen yüzlerce futbolcudan biri Osimhen tabiki de parayı seçecek çok doğal çok normal

Senelik 40 ve üzeri bir rakama 3 yıllık gitsin para kazansın hakkıdır hukukudur osimhen in helal olsun

Bak dün yazdım osimhen olmuyorsa fransa 2.ligi gol kralı fransız çocuğu alacaksın 19 yaşında.. 15..20 milyon euro ya alabiliriz.. kendi Osimheninimizi bulmalıyız

Araplarda hiçbir zaman şunu anlamayacak.. taşıma suyuyla değirmen dönmez .. onlarda hiçbir zaman bizdeki atmosfer olmayacak çünkü bizim topraklarımızda yıllarca petrol değil kan aktı..

Çok para dememiş ki yav para demiş.
Biri 38 yaşında hala futbol diye zevkine mi oynuyor yav.
İkisi de kariyeri boyunca madridden marka. geliri dahil 150 milyon toplamıştır zaten bu herifler.
Osimhen daha para olarak kariyerinin başında sayılır. Şu zamana kadar maximum 30 milyon üstünü görememiştir.
Şu dakika ikisi de 25 yaşında olup 40-50 milyon teklif alsa görürdük gidiyorlar mı.
Sadece kross modric değil bunları reddeden aklımda olan onlar olduğu için söyledim. Suudileri reddeden tonla genç topçu da var

Osimhen gittiği için üzüntü duymuyorum ama profesyonel olarak Arabistani tercih ettikten sonra da açıkçası ilerleyen yıllarda tekrar bizde görmek istermiyim bilmiyorum.Boylesi belkide daha hayırlı sonucta inanilmaz maaş ve bonservisten bahsediyoruz.Sampiyonlar ligi hedefimiz varsa eğer çok daha mükemmel bir kadro kurabiliriz.

Bu arada bir yanda Osimhen'i aldigimizi varsayip ama diger mevkilere abidin abidin oyuncularla doldurup yola devam etmek mi diye dusunuyorum.

Ya da Osimhen'e gule gule deyip, iyi bir kaleci, iyi bir defans/sagbek, iyi bir orta saha ve Leroy Sane + genc bir forvet mi dersen bence bu sonuncusu biraz daha agir basiyor gibi geliyor bana.

Bu saatten sonra Leroy Sane'ye yogunlasmak sanki daha mantikli en azindan isim ve kalite olarak buraya lazim olan bir profil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt