Kimse kusura bakmasın ama Boey'u satarsak şampiyonluk falan gider. Bu oyun karakterinin en önemli 3 oyuncusundan birisi Boey. Devre arası Avrupa'da yoluna devam ederken, ligde şampiyonluk yarışında avantajlı konumdayken en önemli parçanı verirsen kimse şampiyonluk hayali kurmasın.
İyi senaryoda diyelim ki 25 milyon € cash geldi. Yerine olmuş adam alamazsın 30 milyon € falan isterler. Genç scout transferi ile +5-7 milyon € üstü bir adam koydun diyelim o da şampiyonluk yolunda büyük risk.
Daha doğrusu her genç scout transferi bir risktir ve bizim taraftar profilini düşününce o transferlerin tutup performans verme ihtimali bana göre %10. Boey'un yaşadıkları falan ortada kimse kusura bakmasın bizim taraftar profili 10 maçla adam asıyor. Hem stadyumda hem de diğer mecralarda...
Takımda zaten sol bek yok, Torreira'nın yanına koyabileceğin net bir orta saha yok, 37'lik Mertens'in alternatifi yok ve elindeki tek sağ beki de devre arasında satıyorsun. Bunları düşününce şampiyonluk hayal bana göre ama bizim kesin şampiyon olmamız lazım çünkü sezon başında bitik yıldızlardan kurduğumuz "asrın kadrosunun" maaşlarını ancak CL'ye katılırsak öderiz.
Yani gerçekten haybeye bir transfer planlaması var artık bundan adım gibi eminim. Bu işi yönetenlerin Boey'u iyi senaryo ile büyük paralara satıp, kalan kısıtlı sürede Boey'un yerini doldurup üstüne sol bek, orta saha falan alacağına, böyle bir operasyonu hatasız yapacağına inanan net polyannadır. Dubois dönsün idare eder falan demeyin o daha büyük bir saçmalık. fb maçını izlediyseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
Bir şekilde hedeflerin uğruna Boey'u sezon sonu satmaya ikna edeceksin. Hatta şimdi satacağın paranın 5 milyon € altına satmayı bile kabulleneceksin. Adamın piyasası var her türlü sezon sonu gelecek herkes. Sen bir şekilde oyuncunu hedeflerine ikna edeceksin.
Bu arada 25 civarı bir rakam geleceğine asla inanmıyorum. Bu satış kabiliyeti ve önceki transferlerden yola çıkarak max. 15 milyon € + saçma sapan bonuslar gibi bir anlaşma yaparlar. O para ile de elle tutulur ne sol bek, ne sağ bek ne de orta saha alınır. O para ile ancak asrın kadrosunun bu sezonluk kalan maaşlarını ödersin. Herkese geçmiş olsun...