Transfer Nöbeti #2 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sadece rennes ve lens takımlarının scout ekibi ve transfer komitesini getirsen şu kulup yıllarca lige ambargo koyar. Yapa yapıyor bayern orada dortmund orada benfica orada leipzig orada
o is o kadar basit degil. adam getirip gondermekle olmaz. once profesyonellere dayalı kurumsal bir yapi olusturacaksin. o da zor is.

Amine gouri ismi yeter adamin 😊Fenere bir koysa ne makaralar doner hemen gelsin baslasin

Ben erden timuru seviyorum çok çok iyi galatasaraylı burada sorun yok. Ama şu transfer sistemini oturtamadı malesef. Özellikle benficadan leipzig bir scout şefi getirebilirdi, ciddi planlamalar yapabilirdi. Nerede menejer önerisi var onlardan topladı
Ya aslında şef getirdiler geçen ruslara kaptırdık.
Utkucanı da bir miktar aradan çıkartmıştık daha prof bir şekilde.

Ama işte 2 senede bazı şeyleri düzeltmek çok zor, hele böyle sorunları kronikleşmiş bir kulüpte 5 senelik bir planlama olmadan çok çok zor.

14 senedir bu kulüpte scout şefliği yapan Galatasaray genel kurul üyesi olan adamı oradan almak çok zor biraz zaman gerekiyor.

Bugün boey falan diyince hemen scout konusunda Galatasaray çok iyi oluyor, hop utkucanın ismi geçiyor.
Ekip yetersiz, ekipte olan adamların çoğu futboldan anlamıyor, kulübün 20-30 milyona satacağını düşündüğü adamı bulacak personeli aylık 20-30 bine çalıştıramazsın.

Utkucan da tek başına anlamsız, kulübün buraya aktaracağı para ve amaç çok önemli istersen dünyanın en iyi scoutunu getir.

Doğru ekip için para lazım. Doğru koordineli ekip lazım.

Zaten günümüzde scout anlamını yitirmiş durumda. Programlar var filtreliyorsun, videoları izleyip rapor alıyorsun, check edip kendi raporunu yazıyorsun. Buda 1-5 milyona yapılacak oyuncuları bulmak için çok devasa ekipler kurmaya da gerek yok.
Geçen hafta 2 tane adam konusu açtım.

6-7 sene önce ola aina konusu açtım, scheldrup yazdım. Damsgaard dedim burda aylarca.
Daha var da var. Ben scout muyum? Hayır basit futbol seyircisiyim. Haftalık özet izlediğimde gözüme çarpan herifleri yazdım.
Millet başka isim yazarken aynı videodaki pozisyonla ilişkili ikinci, üçüncü adamdı bunlar. Ama benim ilgimi çekti yazdım. 2-3-6-8-10’a gitti bu adamlar.
11 milyon diagneye sayarken daha düşük paralara onuachuyu söyledim forumda pivot santrafor konusunda mesajım da var.
Jeremir boga dedim. Bunlar aklıma gelenler, öyle göz önünde olan yada oyunlarda parlayan oyuncuları da söylemedim.

O kadar danimarka ligi özeti izlerim bir tanesinde jelert denilen eleman gözüme çarpmadı örneğin.

Neye geleceğim. Basit bir futbol seyircisi olan ben bile bu adamları gördüysem tek işi futbolcu izlemek olan ekip bu ve benzer oyuncuları bulamıyor olmasına pek inanamıyorum ben.
5-10 milyon para saçıyorsun

Yav 2 sene önce serbest kalan sainz için 15 milyonlar konuşuluyor burada. 7 sene önce 2 milyona giden ola aina günümüzde konuşuluyor.

Bazı şeyler bana komik geliyor artık.

Misal skill videolarını hiç sevmem ama izlerim, bir oyuncunun en iyi hali değil en sıçtığı halindeki davranışları önemlidir benim gözümde.
Bayerne, citye cafu performansı versen ne, gidip 2. lig kırmızı gruptaki 39 yaşındaki dede senin maymuna çeviriyorsa yada ligdeki tüm kanat oyuncularını hanımı yaptığı oyuncuyu geçemiyor mal gibi kitleniyorsa o adam sıkıntılıdır.

Sadece rennes ve lens takımlarının scout ekibi ve transfer komitesini getirsen şu kulup yıllarca lige ambargo koyar. Yapa yapıyor bayern orada dortmund orada benfica orada leipzig orada
Sana bişey diyeyim mi hiç öyle üst düzey kulüplere girmeye gerek yok.
Altyapı ekibiyle birlikte adını söyleyemediğimiz nordsjealleard kulübünün scout ve geliştirme ekibini alıp getirsen lige ambargo koyarsın.

Rennes falan scout ile birlikte altyapı eğitimi de çok önemli. Bunu temel anlamda yapanlardan birisi de düşük bütçeli bu danimarka takımı.
Norveç, İsveçte falan da var.

Değişim olacaksa toplu bir değişim olmalı.

Taraftar ve başarı baskısı olmayan kulüplerin transfer başarılarıyla taraftar ve başarı baskısının çok üst düzey seviyede olduğu kulüpleri bir tutamazsınız. Bizim her sene 3-5 tane scout transferi yapma şansımız yok. Jelert ve Yusuf için harcanan para ders olmalı ama sistem muhabbeti yaparken ilk dediğimi unutmamak gerekiyor. Nelsson'dan kaç sene verim aldık, neredeyse aynı bonservise gelen 2 oyuncu tamamen ölü yatırım ona kıyasla.

herseye tamam yazan bir arkadas vardi. nereye kayboldu?

Hocanın açıklamalara bakarsak 4-5 transfer olacak gibi.

Bize net Sara ve Mertens'in ikamesi iki adam lazım onlar olmadığında takımın IQ seviyesi eksiye düşüyor
Kadro o kadar eksik ki ilk 11'de dört tane u19 takımı fiziğinde oyuncumuz vardı bugün. yedekte oyuna girmeyen iki tane daha vardı böyle. sara'nın girişyle maç 11-11 oynanmaya başladı ve başakşehir'de oyuna giren orta saha kısa sürede 2 sarı kartla atıldı. aşırı derecede eleman eksikliği var

,
Son kariyerini bitirmeden bizim forma altında görmemiz lazım. Tam bize uygun profil karakteriyle. Bir mertens katkısı alırız.

Avrupa Ligine 3 yazılıyor diye kısıtlamayalım, 4-5 ne kadar gerekiyorsa alınsın ki hem şampiyon olalım hem gelecek sezon ŞL’ye gidecek oturmuş eksiksiz kadromuz olsun. Sonra yazın yine transfer stresine girmeyelim ekim ayına kadar…

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt